Vasastan

Rörstrandsgatan 22, 3 tr.

Sekelskifte, balkong & två kakelugnar. Mycket bra skick!

Adress

Rörstrandsgatan 22, 3 tr.

Rum

2

Slutpris

3 300 000 kr

Avgift

2 492 kr/mån

Boyta

56 kvm



Om bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 56 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick! Härligt sekelskifte med fungerande kakelugnar, högt till tak med stuckatur, snövita snickerier, genomgående furugolv och solig balkong. Stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, sovrum med balkong och plats för dubbelsäng, fräscht badrum och separat wc.

Lägenheten vetter mot två innergårdar och är tyst och lugn, utanför porten har du Rörstrandsgatan med dess puls, cafeér, restauranger och butiker.

– Välkomnande hall med inbyggda spotlights i taket samt plats för ytterkläder.
– Snyggt och fullt utrustat kök med bra arbetsytor och förvaring, gasspis, diskmaskin, klinkers golv och vitlackade skåp.
– Ljust vardagsrum med fungerande kakelugn.
– Stort sovrum med fungerande kakelugn, platsbyggd garderob samt utgång till den soliga balkongen.
– Helkaklad dusch och toalett med inbyggda spotlights i tak.
– I hallen finns även en ombyggd garderob med klinkergolv och tvättmaskin.

Pris: 2 950 000 kr

Månadsavgift: 2 492 kr

Andel i föreningen: 3,45630 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Direktverkande el

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns tvättstuga (två maskiner, två torkskåp, en tumlare samt mangel) i gatuhuset. Utemöbler och grill på gården. Till lägenheten hör ett stort vindsförråd.

Renoveringar: Elstambyte -85, byte köksstammar -86, badrumsstammar re-linade -01, balkonger -02, tvättstuga -03.

Lägenhetsnummer: 25

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Parkering på gatan, externa garage eller P-snurran längst ned på gatan. För boendeparkering, www.stockholm.se.

Allmänt om föreningen: Huset på Rörstrandsgatan 22 stod klart 1907 och uppfördes av byggmästare Lars Östlihn å J E Gustafssons räkning. Huset ritades av Dorph och Höög, en framgångsrik duo med bland annat Butterickshuset och S:t Erikspalatset på Kungsholmen på sin verklista. De ritade många av husen i Birkastaden och deras stil, jugend med inslag av barock, kallades för Birkastilen. Bottenvåningen och souterrängvåningen är spritputsade och våningarna därovan, med burspråk, slätputsade. Husets sockel och portens omfattning är i natursten.

På 1990-talet sattes en ny träport in och fastigheten fick hiss. I början av 2000-talet monterades balkonger upp på gårdsfasaderna. Under 2000-talet har fastigheten genomgått många viktiga renoveringar och några av de största är: Stamrenovering, målning av fönster, installation av fiber och renovering av gård. Föreningen har dragit in nya radiatorer med vatten och 2015 installerades bergvärme. Dock har varje lägenhet värmepanna för uppvärmning av vatten.

Förening: Brf Ugnen 9

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem.

Sammanställning: Stor balkong i sydväst.

Lägenhetens uppvärmning är direktverkande el. Kostnad för värme och vatten är ca 450 kr/månad.

Synnerligen eftersökt läge på Rörstrandsgatan med kaffebarer, restauranger, butiker och annan service. Stockholms glasshus, Två, Mellqvist kaffebar, Xoko, Raw och Paus är några av Birkastans höjdare och nås inom två minuters promenad.

Vasaparken med café och minigolf, lekpark, fotbollsplaner samt isbana och pulkabacke vintertid är inte långt borta. Inte heller Fridhemsplan och Västermalmsgallerian. Karlbergs slott, beläget vid kanalen, är en annan plats för bad och picknick. För den aktive finns motionsspår och hinderbana i slottsparken.

Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar (bl.a. 3, 4 och 47), pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.