Östermalm - Vasastan

Surbrunnsgatan 2 A, 3 tr

Strålande ljus, rymlig & drömlik sekelskiftestvåa i toppskick med solig balkong, utmärkt planlösning, vackra detaljer & trivsam atmosfär. Möjlig 3:a!

Adress

Surbrunnsgatan 2 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

7 210 000 kr

Avgift

2 730 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Surbrunnsgatan 2A och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Perfekt för lilla barnfamiljen eller paret som vill ha riktigt gott om plats. Attraktivt och högt belägen på våning 3 av 4 i vacker sekelskiftesfastighet från 1897 i trivsamma kvarter med mängder av populära caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, sober färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Allt i en perfekt symbios med de välbevarade detaljerna från byggåret såsom härlig takhöjd om ca 3,10 meter med vacker stuckatur, genomgående fina originalgolv och stora fönsterpartier med djupa nischer. Planlösningen är ljus, luftig och genomgående mellan föreningens fina innergård och Surbrunnsgatan. Här finns trivsamma sällskapsytor mellan vardagsrum och stilrent kök i öppen planlösning. Här ges utgång till ljuvlig balkong med eftermiddags- och kvällssol samt utsikt över lugna och grönskande innergårdar. Balkongen ger ett härligt ”uterum” med plats för stolar, bord och planteringar. Generöst sovrum med två fönster, plats för dubbelsäng och utmärkt förvaring i garderober. Badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande. Utrustat med tvättmaskin. Via entrén nås en inbjudande hall med gott om plats för ytterkläder och skor. För den som önskar finns möjlighet att göra om lägenheten till en effektiv minitrea (se alternativ planlösning).

Med det bästa av två världar bor du här i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm med utmärkta kommunikationer och massor av trevliga restauranger i kvarteren. Några minuter bort ligger rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. För bilburen är du på E 4:ans norra och södra avfarter på nolltid.

Välskött förening med god ekonomi och väl underhållen fastighet.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Här finns praktiska garderober för avhängning av ytterkläder och skor.

– Stilrent kök (delvis renoverat 2021) med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Maskinell utrustning såsom häll, fläkt, ugn, diskmaskin och kyl/frys.

– Lättmöblerat vardagsrum i öppen planlösning med köket. Stora fönsterpartier skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. ’

– Utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Luftigt sovrum med två stora fönster och rogivande vy över kringliggande sekelskiftesfastigheter. Gott om plats för dubbelsäng med tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober längst med väggen.

– Rymligt badrum med lyxig känsla som är stilfullt inrett med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, takdusch, WC och handfat med kommod med spegel ovan. Utrustat med tvättmaskin.

– Plejd är installerat vilket ger möjlighet att styra belysningen via bluetooth.

Pris: 5 795 000 kr

Månadsavgift: 2 730 kr
Inkl. värme, VA, bredband och kabel-TV.

Andel i föreningen: 2,13760 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1897

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 33 (1301)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 103 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Valhalla är en välskött äkta förening som äger marken. Väl underhållen hörnfastighet från 1897 med tre portar med adress Surbrunnsgatan 2, Surbrunnsgatan 2A och Valhallavägen 48.

Fastigheten har 37 lägenheter och 2 uthyrda lokaler samt 1 gemensamhetslokal. Lägenheterna har en sammanlagd area på 3 013 kvm, uthyrda lokalerna 143 kvm och gemensamhetslokalen 39 kvm (kan hyras som övernattningslägenhet).

Föreningen har en god ekonomi och per 2019-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 8 000 000 kr vilket ger en belåningsgrad på ca 2 655 kr/kvm och omsättningstillgångar (kassa, bank m.m) till ca 1 971 135 kr samt löpande goda lokalintäkter om ca 173 tkr/år. F.n. finns inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens hemsida: https://valhalla.bostadsratterna.se/

Renoverings och underhållsarbeten utförda efter 1988:
1989 Renoverades V/A-stammar i kök och badrum. Även el-stigare byttes, fasad renoverades samt tak och
fönster byttes.
2001 Gjordes en rensning av samtliga V/A-stammar.
2002 Målades fönster.
2003 Målades tvättstugan.
2005 Målades trappuppgångar och stenplattorna på samtliga våningsplan slipades.
Byte värme- och vattenreglering.
2006 Genomfördes en OVK-besiktning av ventilationen med ett godkänt resultat.
2007 Besiktigades samtliga eldstäder.
2008 Spolades samtliga V/A-stammar i kök och badrum.
2012 Målades yttertaket.
2013 Införskaffades nytt torkskåp, ny tvättmaskin och nytt torkskåp till tvättstugan.
2014 Gjordes ny OVK-besiktning, V/A-stammarna i kök och badrum spolades
Ny fjärrvärme undercentral installerades
Fällbara barnvagns-/rullstolsramper installerades i två av trapphusen
Ommålning av fönster påbörjades.
2015 Utbyte av tvättmaskin i tvättstugan.
2016 Renovering av fasad mot gatan. Nya portlyktor mot gatan och gården.
2018 Installation av portautomatik ( automatiska dörröppnare ).
2019 Stamspolning.
2020-21 Målning av fönster.

Gemensamma utrymmen:
– Trevlig innergård med gräsmatta, stenläggningar samt utemöbler och grill på sommaren.
– Gemensamhetslokal som totalrenoverades 2017 och kan bokas för möten, fester och kan även nyttjas för gästers övernattning. Lokalen består av ett rum och pentry samt toalett och duschutrymme samt städ/förrådsutrymme.
– Tvättstuga med två tvättmaskiner, två torkskåp, en torktumlare samt en mangel.
– Två cykelrum och ingång finns direkt från gatan.
– Källsorteringsrum med behållare för tidningspapper, glas, glödlampor, lysrör och batterier.
– Lägenheten disponerad ett källarförråd.

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: Brf Valhalla

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 37

Antal lokaler: 2

TV: Kabel-Tv via Comhem ingår i avgiften.

Internet: Fiber Stockholms Stadsnät ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor underbar och möblerbar balkong med eftermiddags- och kvällssol som ger ett härligt "uterum", som gjord för att inta morgonkaffet på med plats för bord, stolar och växter. Föreningen har en grönskande innergård med trädgårdsmöbler.

Här på Surbrunnsgatan 2 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns ett suveränt utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Meno Male, Brasserie Balzac, Pom & Flora, Sirap, Le Nom, Buco Nero, Caffé Nero, Prime Burger m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, För resa med tunnelbana väljer du fördelaktigt mellan stationerna Tekniska högskolan, Rådmansgatan eller Odenplan på några minuters gångavstånd

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.