Vasastan

Norrtullsgatan 63, 6 tr

Fantastisk & unik takvåning med öppen planlösning & stor möblerbar terrass om 22 kvm med utsikt över takåsar, Hagaparken & sjöglimt mot Brunnsviken.

Adress

Norrtullsgatan 63, 6 tr

Rum

2

Slutpris

5 800 000 kr

Avgift

2 800 kr/mån

Boyta

56 kvm

Biyta

22 kvmOm bostaden

Med ett strålande ljust läge, högt över takåsarna likt en vindsvåning, saluförs nu denna enastående, stilsäkra och helt unika terrassvåning om 78 kvm ”levnadsyta”, varav 56 utmärkta kvm inne och hela ca 22 kvm på takterrassen ute. Terrassen är extraordinär och på första parkett med ett fritt, insynsskyddat läge och storslagen utsikt i flera väderstreck över himmel, takåsar, Hagaparken och med en glimt av Brunnsviken.

Den har sol från morgon och fram till tidig eftermiddag, om sommaren fram till ca 14-tiden, och ger ett magiskt uterum och en egen trädgård på taket med plats för blommor och planteringar, stort matbord, loungemöbler, grill m.m. Här kan ni njuta av sommarlunchen ute eller grillkvällen med vänner!

Denna utmärkta och fina bostad har på senare tid smakfullt renoverats till ett hem utöver det vanliga. Modern, stilsäker design och sober färgsättning, bra materialval och massor av optimerade förvarings- och funktionslösningar rakt igenom samt stora fönster och ett burspråksparti ger ett fint ljusinsläpp och en känsla av rymd.

Planlösningen är mycket väldisponerad och tillgänglig men samtidigt modern och öppen med sociala ytor i ett väl tilltaget kök och i intilliggande vardagsrum. Köket i ett stilsäkert utförande har god förvaring, bra arbetsytor samt komplett maskinell utrustning såsom integrerad kyl, frys och diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn och fläkt. Köket är byggt för umgänge och har plats för matbord.

Vardagsrummet ger plats för soffgrupp och smart platsbyggd TV-vägg där sladdar döljs och 6 stora skåp med plats för mycket förvaring. Här finns även utgången till terrassen som ger en härlig förlängning av sällskapsytorna och förenar ute med inne.

Intill vardagsrummet finns ett sovrum med plats för dubbelsäng och bra klädförvaring för två personer i platsbyggda garderober.

En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor samt förvaring i skjutdörrsgarderob. Helkaklat badrum i ett stilsäkert utförande med klinkergolv och golvvärme, större dushhörna, toalett och handfat på kommod med draglådor. Även plats och möjlighet att installera tvättmaskin.

Stabil och välskött förening med mycket god ekonomi och låg skuldsättningsgrad. I föreningen finns både en fin och grönskande innergård med sittplatser samt en gemensam bokningsbar takterrass i västerläge en trappa upp.

Pris: 5 495 000 kr

Månadsavgift: 2 800 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300-400:-. Hemförsäkring ca 200-250:-. Obligatoriskt tillägg för bredband 180:-.

Andel i föreningen: 1,11474 %

Byggår: 1947

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 0047 (1604)

Hiss: Ja

Våning: 6

Antal våningar: 6

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Sländan 5 förvärvade fastigheten 2002 som omfattas av adresserna Dannemoragatan 18 och Norrtullsgatan 63. Föreningen består av 97 lägenheter (4.611 kvm), varav 96 är upplåtna med bostadsrätt (4.574 kvm) och 1 lägenhet med hyresrätt (37 kvm), samt 1 hyreslokal med garage (1.923 kvm). Föreningen är äkta och marken innehas med äganderätt. Inga planerade avgiftsförändringar.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 19,4 mkr (4.212:-/kvm) och omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) till ca 4,9 mkr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- betalas av köparen. Pantsättningsavgift om 473:- betalas av pantsättaren.

Genomförda renoveringar:
2004: V/A-stammar och elstigar byttes. Renovering av tvättstuga med nya maskiner.
2005: målning av trapphus och fönster.
2006: Renovering av tak, fasad och balkonger.
2007: Renovering av innergård samt byggnation av två vindslägenheter.
2008: Installation av säkerhetsdörrar + energibesiktning. Renovering av balkonger.
2009: Renovering av hissar.
2010: Stamspolning.
2012: Renovering av hiss.
2013: Ny maskinutrustning till tvättstuga och renovering av tak.
2016-2017: Renovering av hyreslokal/garage och byggnation av gemensam takterrass.
2018: Renovering av fönster + stamspolning. OVK. Ny port på Dannomoragatan och ny nödbelysning intallerades på Norrtullsgatan.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. Föreningens medlemmar har tillgång till två st tvättstugor och två st barnvagnsrum (en i varje uppgång till N 63 respektive D 18). I övrigt finns cykelrum och grovsoprum med källsortering. Föreningen har också en fin innergård med grönska och uteplats samt en bokningsbar takterrass i västerläge med grillmöjlighet.

Förening: Brf Sländan 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 97

Antal lokaler: 1

Antal hyresrätter: 1

TV: Kabel-TV via Com Hem.

Internet: Bredband via Com Hem och Fiber via Axphone bredband. Obligatorisk bredbandsavgift om 180:-/månad tillkommer.

Sammanställning: Stor solig takterrass om hela ca 22 kvm med fri vidsträckt utsikt mot himmel, takåsar, Hagaparken samt sjöglimt av Brunnsviken. Det finns dessutom en gemensam takterrass i västerläge en trappa upp med kvällssol.

Attraktivt och mycket eftersökt läge mellan Hagaparken och Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet caféer. Populära restauranger som Stockholms Matvarufabrik och Restaurang Döden i Grytan är båda värda att nämna. Bekvämt promenadavstånd till city. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar och Citybanans nya uppgång vid Vanadisvägen/Dalagatan. Härliga Hagaparken, Brunnsviken och Stallmästargården nås även enkelt.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.