Vasastan

Roslagsgatan 40 C, ½ tr

Underbart sekelskifte i med stora sällskapsytor, generösa ljusinsläpp, högt i tak med stuckatur & takrosett, vackra furugolv & mycket bra skick!

Adress

Roslagsgatan 40 C, ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

1 878 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till en fantastisk sekelskifteslägenhet om 56 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. De tidstypiska detaljerna är på plats som: stora fönster med djupa nischer, härlig takhöjd, stuckaturer, takrosetter, furugolv med höga socklar samt vita snickerier och spegeldörrar. Välkomnande hall, stor sällskapsyta med öppen planlösning mellan det utmärkta köket och lättmöblerat vardagsrum, fräscht badrum och separat toalett samt sovrum med plats för dubbelsäng.

Skuldfri förening med välskött fastighet, god ekonomi och låga månadsavgifter.

– Välkomnande hall med bra rumssamband och plats för ytterkläder. Furugolv och fint ljusinsläpp.

– Angränsande till hallen finns en separat toalett med helkaklade väggar och klinker på golv. Vägghängd WC, handfat och tvättmaskin. Infälld belysning via spotlights.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Generöst ljusinsläpp, höga golvsocklar, samt furugolv. Härlig takhöjd med stuckatur.

– Dusch med kaklade väggar och mosaik på golv.

– Suverän sällskapsyta med ett utmärkt kök i öppen planlösning med vardagsrummet. Gott om skåp, bra arbetsytor och naturlig matplats för 6-8 personer. Integrerad kyl/frys och diskmaskin, inbyggnadsugn, kaffemaskin samt induktionshäll med fläkt. Lättmöblerat vardagsrum med tre stora ljusinsläpp, furugolv och fantastiskt högt till tak med stuckatur och takrosetter.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 1 878 kr
I avgiften ingår vatten, värme, kabel-TV ComHem basutbud och bredband Ownit. Beräknad driftkostnad/månad: hushållsström 300 kr, hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 2,28370 %

Byggår: 1897

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns en fin gemensam tvättstuga (tre maskiner, två torkskåp och torktumlare). Ett stort källarförråd tillhör lägenheten. Medlemmarna i föreningen har även tillgång till en bastu och ett mindre hobbyrum i källarplanet. Föreningen har en trevlig innegård som renoverades helt 2005. Det finns planteringar, utegrill samt en sittgrupp.

Lägenhetsnummer: 27

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Allmänt om föreningen: Föreningen består av 39 lägenheter och två affärslokaler från vilka man får in hyresintäkter. Fastigheten är välskött, föreningen är skuldfri och har en mycket god ekonomi med låga avgifter. Fastigheten byggdes 1897 (gårdshuset något senare). Gården och källaren renoverades i samband med försäljning av vindsutrymmen år 2005. Ett nytt värmesystem installerades årskiftet 2005/6 och gårdshusets tak renoverades 2006. 2008 byttes kodlåset och ytterdörr i porten och postboxar installerades. 2009 renoverades gårdshusets fasad, alla dörrar i gårdshuset bytts ut och trapphusen målades om. Stambyte ej inlagt i befintlig underhållsplan eftersom stammarna är rejäla och fullt funktionsdugliga. Regelbundna högtrycksspolningar samt filmning av rören har utförts och stammarna bedöms hålla många år till. Inga aviserade avgiftsförändringar.

Förening: Brf Ingemar 8

TV: Ansluten till kabelnät via ComHem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Leverantör av fiberbredband är Ownit.

Sammanställning: Fin gemensam innergård.

Roslagsgatan 40 ligger 20 meter från närmaste busshållplats (linje 53), två kvarter från Odengatan (med ett flertal bussar) och en kortare promenad till både T-banestationerna vid Tekniska högskolan (röd linje) och Rådmansgatan (gröna linjen).

Runt hörnet på Birgerjarlsgatan ligger ICA Roslagstull som har öppet till 23 alla dagar i veckan, och ett antal resturanger ligger ett stenkast från porten.
Norrut ett kvarter och över Cederdalsgatan ligger grönområdet Bellevue med Carl Eldhs Ateljé och Brunnsviken, med Haga på ena sidan och Kräftriket på andra.

Namnet Sibirien härstammar från sent 1800 tal då området byggdes upp för att husera bland annat de arbetare som jobbade på de olika bruken söder om slussarna. Efter en 12 timmars arbetsdag kändes det naturligtvis föga upplyftande att gå hela vägen tillbaka till Roslagstull. Det kändes ungefär lika långt som just Sibirien, något som måste ha påpekats ofta då uttrycket med tiden blivit stadsdelens inofficiella namn.

Som fotnot kan nämnas att stora delar av området utgjordes av träskmark innan det dränerades under det sena 1800 talet för bostadsbygge och att Birger Jarlsgatans föregångare under merparten av 1800 talet gick under namnet Stora Träskgatan. Området var dock inte helt eländigt innan detta, bör påpekas, då Claes På Hörnet (eller Browallshof som det först hette) som öppnade 1731 och var ett mycket populärt värdshus under den gustavianska eran.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.