Vasastan

Odengatan 48 A, 3 tr

Ljuvligt sekelskifte i suverän tvåa, högst upp i gårdshus, med balkong i söder, strålande ljus och två fungerande kakelugnar!

Adress

Odengatan 48 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 625 000 kr

Avgift

2 199 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Högst upp med ostört och rofyllt läge mot innergård i vacker och representativ fastighet anno 1905, belägen på Odengatan, finns denna fantastiskt charmiga, strålande ljusa och fina sekelskiftestvåa. Stor solig balkong i söder. Modern inredning, bra förvaringslösningar och genomgående ljus färgsättning möter vackra bevarade detaljer från byggåret såsom högt till tak, höga golvsocklar, spegeldörrar, furutiljor och fönster med speglade nischer. Planlösningen är suveränt disponerad och maximalt yteffektiv. Välskött förening med god ekonomi och låga avgifter.

Lägenhetens höga, ljusa och fria läge i fastigheten, den ljuvliga sekelskiftescharmen, balkongen i söder och det utmärkta läget i kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, gör detta till en bostad många väntat på! Här bor du med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Vanadislunden, Hagaparken, Vasaparken och Humlegården. Trygg och klok förening med välskött fastighet och låga avgifter. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Hall med plats för ytterkläder och skor. Bra förvaring i två inbyggda garderober. Ljusa tapeter, vitmålat tak och trägolv.

– I anslutning till hallen finns ett fräscht helkaklat badrum. Här finns dusch, handfat, badrumsskåp och WC.

– Ljuvligt kök i klassisk stil. Här finns bl. a det gamla kallskafferiet bevarad. Bra arbetsytor, goda förvaringsutrymmen och plats för matbord med flera middagsgäster. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt, kyl och frys.

– Luftigt vardagsrum med plats för önskad möblering med soffgrupp och TV-möbel. Utgång via helglasade dubbeldörrar till den stora balkong i söder, som förenar ute med inne, och ger en härlig förlängning av vardagsrummet. Här finns även en fungerande kakelugn. Ljusa tapeter, vitmålat tak och trägolv.

– Rymligt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring i rymlig inbyggd garderob. Även här finns en fungerande kakelugn. Ljusa tapeter, vitmålat tak och trägolv.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 199 kr

Andel i föreningen: 2,77000 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelrum, föreningslokal (med bastu och dusch) och tvättstuga. Grönskande innergård med gemensam grill och flera sittgrupper.

Lägenhetsnummer: 33 (1302)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 168 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Trädgårdsmästaren nr 8 registrerades 1974 och består av 24 medlemslägenheter samt 5 lokaler upplåtna med hyresrätt. För mer information, se www.tradgardsmastaren8.se

Genomförda renoveringar:
2015: Besiktning och undersökning av alla våtrymmen i samtliga lägenheter och lokaler.
2014: Installation av värmekabel utmed tak och i stuprännor
2013: Renovering av trappuppgångar
2011: Renovering av portgången 48A
2010: Tätning av avluftningsrör på vinden i gårdshuset
2010: Underhåll av en av hyresgästlokalerna
2009: Ny tvättmaskin och torktumlare i tvättstugan samt installation av nytt låssystem
2008: Ovk genomförd
2007: Ny fjärrvärmeutrustning i undercentralen, balkong bygge samt renovering av innergården.

Kommande:
Provtryckning av rökkanaler kommer ske v.17 i år. Föreningen har sagt upp en hyresgäst. Utrymmet kommer att användas för extra källarförråd. Föreningen har diskuterat att sälja råvinden i både gathus och gårdshus. Det kan ge möjlighet för lägenhetsinnehavarna på 3 tr i gårdshuset att förvärva råvinden direkt över sin bostad. Föreningen planerar att höja avgiften med 2 % i oktober i år.

Hushållsel ca 200-250 kr/månad, hemförsäkring ca 100-150 kr/månad.

Förening: Brf Trädgårdsmästaren nr 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbud ingår i avgiften.

Internet: Fiber. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Ownit. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Stor balkong i soligt söderläge.

Ypperligt, centralt läge nära Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa som såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, juicebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med rikt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Hagaparken, Vasaparken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.