Vasastan

Dannemoragatan 18, 5 tr

Högt, ljust och fritt med stor solig balkong i väster. Utmärkt tvåa i toppskick med öppen planlösning och bra läge mellan Odenplan och Hagaparken.

Adress

Dannemoragatan 18, 5 tr

Rum

2

Slutpris

5 000 000 kr

Avgift

2 800 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till denna högt, fritt och strålande ljust belägna tvårummare om 56 suveräna kvm i toppskick. Lägenheten är belägen näst högst upp i huset och har en stor möblerbar balkong i oslagbart och fritt västerläge. Balkongen ger ett härligt uterum med sol från förmiddag till kväll samt vidsträckt utsikt över grönska och den framväxande stadsdelen Hagastaden.

Med varsam hand har lägenheten smakfullt renoverats där stilren design, sober färgsättning och kloka förvaringslösningar möter alla de tidsenliga funkisdetaljer från fastighetens byggår. Fin parkett, stora fönsterpartier med spanjoletthandtag, vita snickerier m.m. är detaljer som sätter trivsam prägel på den i övrigt optimala och ytterst tillängliga planlösningen.

Snyggt och välutrustat kök i vitt och med maskinell utrustning av hög kvalitet från Siemens, öppnar via praktisk köksö mot vardagsrum och ger en tilltalande halvöppen och social planlösning däremellan. Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV och många middagsgäster i den separat matsalsdelen. Här finns även utgången till balkongen som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Balkongen är verkligen en dröm för den som vill njuta av kvällssolen.

Rymligt sovrum med plats för stor dubbelsäng och en rejäl och lyxig ”walk in closet” som är praktiskt inredd för två personer. Kaklat och stambytt badrum med dusch, WC och förberett för tvättmaskin. Hall med plats för ytterkläder och skor.

Här bor du nära pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Hagaparken, Vanadislunden och Vasaparken. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet. Välkommen på visning!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor.

– Halvöppen planlösning mellan kök och vardagsrum. Kök i stilsäkert utförande med komplett maskinell utrustning av hög kvalitet från Siemens såsom kyl och frys, induktionshäll som är extra bred om 80 cm med 5 plattor, fläktkåpa som är takhängd med reglage från två håll (kan därmed justeras från vardera sida av köksön), integrerad diskmaskin, varmluftsugn och microvågsugn. Praktisk köksö med sittplats öppnar vardagsrummet. Specialbeställda bänkskivor i sten och diskho från Deco steel och glaskakel på väggen ovan arbetsbänken.

– Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för soffa, TV och stort middagsbord vid den separat matsalsdelen. Utgång till balkongen som ger en härlig förlängning av vardagsrummet och förenar ute med inne. Balkongen är verkligen en dröm för den som vill njuta av kvällssolen. Parkettgolv och väggar i ljusa kulörer.

– Rymligt och ljust sovrum med plats för stor dubbelsäng och ingång till lyxig ”walk in closet” som är praktiskt inredd för två personer. Parkettgolv och väggar i sober kulör.

– Kaklat och stambytt badrum med dusch, WC och förberett för tvättmaskin.

Pris: 4 750 000 kr

Månadsavgift: 2 800 kr

Andel i föreningen: 1,20895 %

Byggår: 1947

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. I fastigheten/föreningen finns två fräscha tvättstugor med dubbla maskiner, torktumlare och torkskåp. Grovsoprum. Trivsam och fin innergård med grusgångar, planteringar, träd och uteplatser med plats för trädgårdsmöbler, grill m.m. Dessutom finns även en gemensam takterrass som alla har tillgång till.

Lägenhetsnummer: 93 (1506)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 5 av 6.

Energiförbrukning: 174 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Brf Sländan 5 förvärvade fastigheten 2002. Föreningen består av 97 lägenheter upplåtna med bostadsrätt, 1 lägenheter med hyresrätt samt 1 hyreslokal. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
2004: Stammar och elstigar byttes. Renovering av tvättstuga med nya maskiner.
2005: målning av trapphus och fönster.
2006: Renovering av tak, fasad och balkonger.
2007: Renovering av innergård samt byggnation av två vindslägenheter.
2008: Installation av säkerhetsdörrar + energibesiktning.
2009: Renovering av hissar.
2010: Stamspolning.
2013: Ny maskinutrustning till tvättstuga.
2016: Renovering av hyreslokal/garage.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200-250:-/mån, hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Brf Sländan 5

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 94

Antal lokaler: 1

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Stor solig balkong i väster med fri vidsträckt utsikt. Här finns bra möblerbara ytor för balkongmöbler, planteringar m.m.

Attraktivt och mycket eftersökt läge nära Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet caféer. Bekvämt promenadavstånd till city. Utmärkta kommunikationer med tunnelbanans gröna linje såväl som flertalet innerstadsbussar och flygbussen. Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med caféer, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats. Välkommen till härliga Vasastan!

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.