Vasastan

Hagagatan 14, 4tr.

Sekelskiftesdröm högst upp med solig balkong. Högt till tak, vackra furugolv & snövita snickerier.

Adress

Hagagatan 14, 4tr.

Rum

2

Slutpris

4 320 000 kr

Avgift

2 595 kr/mån

Boyta

56 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 58 ljusa och välplanerade kvm i ett fantastisk bra skick! Härligt sekelskifte med vitlaserade furutiljor, snövita snickerier och spegeldörrar samt högt till tak med stuckatur. Generösa ljusinsläpp med fin stadsvy och utsikt över takåsar.

Genomgående planlösning med välkomnande hall, utmärkt kök med matplats, snyggt badrum, sovrum med plats för dubbelsäng samt lättmöblerat vardagsrum.

Högst upp i vackert gårdshus. Välskött fastighet och förening med god ekonomi. Missa inte detta tillfälle, här trivs man. Bäst i klassen!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Klädkammare, vitlaserade furugolv samt infälld belysning via spotlights.

– Utmärkt kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Snygg bänkskiva och stänkskydd i marmor. Gasspis med elugn och fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Matplats för 3-4 personer. Vitlaserade furugolv.

– Sovrum med plats för dubbelsäng, skrivbord och garderobsvägg. Vitlaserade furugolv och högt till tak med stuckatur.

– Snyggt, nyrenoverat badrum med helkaklade väggar och klinker med golvvärme. Dusch, vägghängd wc och handdukstork.

– Underbart, lättmöblerat vardagsrum med vitlaserade furutiljor, generösa ljusinsläpp samt härlig takhöjd med stuckatur. Utgång till balkongen.

– Stor balkong i sydväst med bästa solläge. Under sommarmånaderna har man sol från förmiddagen in på sena kvällen.

Pris: 3 975 000 kr

Månadsavgift: 2 595 kr

Andel i föreningen: 3,42000 %

EL: 300 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 450 kr/mån

Byggår: 1905

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns bastu, cykelförråd, samlingslokal, tvättstuga, vindsförråd och fin gemensam innergård.

Lägenhetsnummer: 1403

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Eken nr 2 u.p.a. förvärvade fastigheten Nejlikan 7 på Hagagatan 14 i Stockholm år 1909. Föreningen består av 23 lägenheter och 2 lokaler. Byggnades totalyta är enligt taxeringsbeskedet 1.853 kvm, varav 1.638 kvm utgör lägenhetsyta och 215 kvm lokalyta. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2021-12-31 uppgick belåningen till 5.871.477:- vilket ger en belåningsgrad på 3.546:-/kvm, omsättningstillgångarna (klientmedel hos förvaltaren SBC) uppgick till ca 1.136.943:-. I december 2020 omförhandlades föreningens lån. Hälften av lånen har i dagsläget fast ränta (december 2025) och hälften rörlig, vilket ger en minskad exponering mot högre upplåningskostnader vid ränteuppgångar.

Inga planerade/beslutade avgiftsförändringar. Föreningen sänkte avgifterna 2019.

Genomförda renoveringar:
1991: V/A-stammar och elstigar byttes.
2017: Fönstermålning, stamspolning och staminspektion.
2018: Ny torkrumsutrustning, ny entrédörr till källaren och installation av säkerhetsdörrar.
2019: Takmålning, energideklaration och nya gårdsmöbler.
2020: OVK-besiktning, besiktning av tätskikt gårdsplan, byte av torktumlare, dekorationsmålning i huvudentrén och brandskyddskontroll/sotning i lägenheter med eldstäder.
2021: Reparation av spillvattenrör och installation av taksäkerhetsutrustning.
2022: Besiktning av alla lägenheters våtutrymmen, kontroll och reparation av avloppsledningar i källaren, kontroll och justering av värmesystem, nya torktumlare i tvättstugan, utbyte av fläkt i hyreslokal och inspektion av balkonger.

Föreningen följer en underhållsplan som sträcker sig mellan åren 2019 och 2045 (uppdaterad i januari 2022). Inga större underhåll är planerade de närmaste åren och medel reserveras årligen till det planerade underhållet.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd (ligger i gårdhuset) och ett källarförråd. I fastigheten finns en välutrustad tvättstuga med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och torkrum. Bokningsbar bastu och lokal, cykelförråd och en gemensam innergård med trädgårdsmöbler, grill m.m.

Förening: Bf Eken 2 u p a

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 23

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Samtliga lägenheter är anslutna med riktigt bredband, Fiber LAN via Telia. Kabel-TV finns via Com Hem.

Sammanställning: Balkong i sydväst, sol från kl. 11.00 till sen kväll.

Härligt läge invid Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer , samt flera 7 Eleven-butiker och cafeér samt Stockholms Stadsbibliotek. Bekvämt promenadstånd till city. Bra kommunikationer med tunnelbana såväl som flertalet innerstadsbussar.

Nära till grönområden såsom Brunnsviken där du kan bada, hyra båtplats och kanot. Härliga Hagaparken nås enkelt och till Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är det 5 minuters promenad. Intill Vasaparken ligger Vasastans kärna, Odenplan. Vid Odenplan finns också Stadsbiblioteket.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.