Vasastan

Kungstensgatan 51, 2 tr.

Förtrollande vacker sekelskiftestvåa i drömskick med perfekt ljus planlösning, kakelugn och stor balkong i söder. Härligt läge invid Tegnérlunden.

Adress

Kungstensgatan 51, 2 tr.

Rum

2

Slutpris

5 325 000 kr

Avgift

2 190 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till Kungstensgatan 51 och detta vackra hem med ett attraktivt och centralt läge i trevliga och genuina Vasastadskvarter, mellan Tegnérlunden, Observatorielunden, Odenplan och Drottninggatan runt hörnet.

Lägenheten är smakfullt renoverad och smyckas av vackra tidstypiska detaljer som fungerande kakelugn, högt i tak med stuckatur och takrosett, spegeldörrar och genomgående fina trägolv med furutiljor. Stora fönster med djupa nischer som vetter mot föreningens lugna och lummiga innergård.
Stilrent kök med matplats och all maskinell utrustning. Underbart vardagsrum med flödande ljus från stora fönsterpartier och rymlig balkong mot grönskande gård. Generöst sovrum med plats för dubbelsäng och klädförvaring i walk-in closet, Snyggt badrum inrett i sobra toner och materialval.

Äldre förening (bildades när huset uppfördes 1882) med välskött fastighet, låga avgifter samt mycket god ekonomi och låg belåningsgrad.

– Rymlig hall som direkt ger en välkomnande känsla med gott om plats för ytterkläder och förvaring.

– Snyggt helkaklat badrum i stilrent utförande med rymlig duschhörna, WC, handfat och spegel. Tvättpelare. Klinker med golvvärme.

– Fint kök med gott om skåp och arbetsytor och stort fönster med vacker fri vy över innergårdar. Här möblerar du enkelt med ett matbord som rymmer 4 personer. Den maskinella utrustningen består utav gasspis, ugn, fläkt, kyl/frys samt diskmaskin.

– Fantastiskt vardagsrum att umgås och koppla av med utgång till solig balkong mot grönskande gård. Fina detaljer som fungerande kakelugn med härdat glas, vackra golv, stuckatur och takrosett i kombinationen med takhöjden ger rummet en härlig rymd. Stora fönsterpartier skänker flödande ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder.

– Stor balkong i söderläge mot lummig och tyst innergård utan insyn.

– Stort luftigt sovrum med plats för både dubbelsäng och annat möblemang. Utmärkt förvaring i walk-in closet. Högt till tak med stuckatur och takrosett.

– Ytterligare goda förvaringsmöjligheter genom stora vinds- och källarförråd.

Pris: 4 975 000 kr

Månadsavgift: 2 190 kr
I avgiften ingår kabel-TV (grundutbud), bredband (upp till 100 Mbit) samt IP-telefoni (ej samtalskostnader). Avgiften erläggs kvartalsvis. Driftskostnader: Hushållsel ca 300:-/månad och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Andel i föreningen: 3,40000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1882-1883

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 18 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 144 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan samt externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen bildades i sin äldsta form som en Bostadsförening (Bf Astrea nr 3 u.p.a.) när huset byggdes 1885 – 1890. Föreningen omregistrerades under 2011 till en bostadsrättsförening med namnet Brf Astrea 3. Föreningen består av 21 lägenheter upplåtna med bostadsrätt (1.535 kvm). Föreningen är äkta och äger marken.

Föreningens ekonomi är mycket god och belåningsgraden är låg. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till endast ca 1,7 mkr, vilket ger en belåningsgrad på ca 1.100:-/kvm. Kassa och bank uppgick till ca 550.000:- och nettoresultatet blev +69.000:-. Inga avgiftsförändringar är planerade/beslutade.

Genomförda renoveringar:
OVK utförd.
VA-stammar är delvis utbytta. Föreningen byter delar av avloppsstammar i samband med att medlemmar genomför renoveringar av kök och/eller badrum, sk partiellt stambyte.
Kallvattenstammar i källare är helt utbytta.
All fastighetsel och stigare till lägenheterna fram till säkringsskåp är utbytt 2004.
Taket är omlagt i två omgångar, dels 1988 och dels 2011.
Målning av trapphus och installation av ny belysningsarmatur 2012.
Målning av tak och installation av snörasskydd 2012.
Fönstren har målats 2003 (gatusidan).
Genomgång av ventilation och helrenovering av fasad och fönster mot innergården 2015.
Spolning av V/A-stammar och byte av stuprör 2017.
Nedre delen av fasaden mot gatan är renoverad och målad 2019.
Se samtliga genomförda renoveringar enligt förteckning i bifogad årsredovisning.

Kommande renoveringar:
Beslutad renovering av samtliga fönster i gatufasaden. Genomförs augusti och september 2019.

Till lägenheten disponeras två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden. Medlemmarna kan nyttja en innergård med utemöbler och ett cykelställ med tak. På gården finns även ett litet gårdshus som inrymmer barnvagnsrum och cykelförråd. I fastigheten finns ingen gemensam tvättstuga.

Vid renovering och ombyggnation av lägenheten krävs en bygganmälan till föreningens styrelse. Styrelsen har sedan rätt att försäkra sig om att ingrepp rörande fastighetens gemensamma konstruktioner såsom V/A, el, ventilation, bärande väggar m.m. är möjliga att utföra och sker fackmannamässigt av hantverkare som är behöriga/certifierade.

Förening: Brf Astrea 3

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Hastighet: 100 Mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften.

Sammanställning: Härlig solig balkong samt trivsam innergård med trädgårdsmöbler och grillmöjligheter på sommaren.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter mellan Tegnérlunden, Observatorielunden, Vasaparken och Odenplan. Närhet till det bästa av såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du såväl Stureplan, Hötorget och åt ett annat håll Hagaparken. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan) samt flertal innerstadsbussar. T-centralen med bl a Arlanda Express når du på endast 5 minuter

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.