Vasastan

Roslagsgatan 19, 4 tr

Underbar sekelskiftestvåa med vackra originaldetaljer, öppen planlösning, strålande ljusinsläpp och två kakelugnar som fungerar. Mycket låg avgift!

Adress

Roslagsgatan 19, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 830 000 kr

Avgift

1 555 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Stil, charm och ljuvlig sekelskifteskänsla präglar denna fina, smakfullt renoverade och ombyggda tvårummare om 55 kvm på bästa adress i Vasastan. Lägenheten är högt belägen på fjärde våningen i vacker gatuhusfastighet från 1904 och i en förening som är nästintill skuldfri. Den har en modern och väldisponerad planlösning med öppna och rymliga sällskapsytor mellan vardagsrum och nybyggt kök i klassiskt modernt utförande med skåp och förvaring ända upp till tak. Inte mindre än fyra högresta fönsterpartier med djupa nischer ger ett underbart ljusinsläpp och vy mot takåsar.

Vardagsrummet har en dekorativ kakelugn och plats för soffgrupp samt matbord. Det nybyggda köket från 2015 har god förvaring i skåp och draglådor, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Rymligt sovrum med fungerande kakelugn, plats för dubbelsäng och god förvaring i platsbyggd garderobsvägg. Hall/tambur med plats för ytterkläder och skor. Toppfräscht, rymligt och stilrent badrum (nyrenoverat och utbyggt 2015) med duschhörna, WC, handfat, spotlights i tak, badrumsskåp och tvättmaskin.

Lägenhetens stilrena design och sobra färgsättning, maximala funktion och yteffektiva planlösning samsas med de vackra sekelskiftesdetaljer såsom högt till tak om ca 3,20 meter med listverk och stuckaturer, stora fönsterpartier med djupa nischer, trägolv, spegelmönstrade dörrar och två kakelugnar som fungerande.

Välskött bostadsrättsförening med endast ca 1 miljon i skuld och renoverad fastighet med hiss. På varje halvplan mellan bostadsvåningarna finns gemensamma balkonger.

Mycket omtyckt läge i Vasastan nära allt. Service, kommunikationer, nöje, grönområden och högskolor. Flera matvaruaffärer, banker, apotek, WorldClass, SATS, T-bana, bussar, Roslagsbanan, Odenplan, kända krogar och caféer med uteserveringar sommartid, Vanadislunden, Brunnsviken, Hagaparken, Lill-Jans skogen på Norra Djurgården, Observatorielunden, Vasaparken, Handelshögskolan, KTH, Stockholms Universitet.

Rumsbeskrivning: – Kök i klassiskt modernt utförande med skåp och förvaring ända upp till tak. Goda arbetsytor med kaklad vägg ovan. Svartvit-rutigt klinkergolv. Komplett maskinell utrustning med integrerad kyl, frys och diskmaskin. Induktionshäll, varmluftsugn och fläkt.

– Rymligt och ljust vardagsrum med fungerande kakelugn och plats för matbord, soffgrupp och TV-möbel. Trägolv, högt till tak och två högresta fönsterpartier ger rikligt ljusinsläpp.

– Sovrum med fungerande kakelugn, plats för dubbelsäng och förvaring i platsbyggda garderober längs med vägg. Trägolv, högt till tak och ett högrest fönster som ger gott ljusinsläpp.

– Hall/tambur med plats för ytterklädker och skor.

– Rymligt och fräscht badrum med kaklade väggar och klinker på golv med värme. Duschhörna med båda hand- och takdusch, WC, handfat, badrumsskåp, handdukstork och toppmatad tvättmaskin.

Pris: 4 850 000 kr

Månadsavgift: 1 555 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,45568 %

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 14 (1402)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 6.

Energiförbrukning: 112 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: BRF Baggen 2 är en äkta bostadsrättsförening som består av 33 lägenheter med bostadsrätt, en hyresrätt (ca 44 kvm) samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades år 1997 och äger fastigheten på adressen Roslagsgatan 19, gårdshuset 19A och 19B. Föreningen äger marken med vacker byggnad uppförd 1904. Stabil förening med mycket god ekonomi. Skuldsättningsgraden är låg med ca 3.500:-/kvm med goda intäkter från uthyrda lokaler. Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Genomförda renoveringar:
2020 – Energideklaration utförd.
2019 – Nya fönster och balkongdörr på vindsvåning, LGH 1602. Cykeltak på gården. Två ventilationsfläktar byttes och en ny fläkt installerades. Omläggning av taket på gatuhuset.
2018: Plåtfasader byts ut mot vacker puts i stil med fastighetens byggår, inredning av innergårdar med trädgårdsmöbler, belysning och cykelställ.
2016-2017: Ny port i portal + installation av automatisk dörröppnare, uppfräschning av innergård samt renovering av gårdsbjälklag. Ny förråd byggdes i källaren. Cykelförråd har byggts om till barnvagnsrum samt en ramp till källaren har installerats. Nytt cykelställ på gården. Uppfräschning av tvättstugan och installation av ny tvättmaskin och torktumlare. OVK.
2015: Spolning/kontroll av VA-stammar (stambyte bedöms ligga ca 2025). Ca 11 meter av stammarna byttes i gårdshuset. Nya portar i gatuhus, gårdshus och till gårdsinfarten. Ombildning av del av lokal till bostadsrätt.
2014: Entré gatuhuset, målning av trapphus med entréport, uppfräschning hissdörr/-korg.
2013: Installation av bredband, målning yttertak, anpassning lokaler.
2009: Spolning/kontroll VA-stammar.
2008: Målning samtliga fönster.
2007: Hiss, installation av fastighetsboxar och tidningshållare.
2003: Renovering av gårdsmurar.
2002: Ny fjärrvärmeanläggning, balkonger.
2000: Trapphus.
1999: Tvättstuga.
1998: Nytt yttertak.
1980-tal: Omfattande renoveringar med byte VA-stammar, värmeanläggning, tilläggsisolering, fönster mm.

Kommande renoveringar:
Inga stora beslutade renoveringar. Spolning av stammarna Q1 2021.

Gemensamma utrymmen:
– Vindsförråd.
– Tvättstuga, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel.
– Förråd för vinterförvaring av cyklar.
– Renoverad innergård med möblemang och plats för cyklar under tak.
– Källsorteringsanläggning för hushållssopor, glas, tidningar och metall.
– Barnvagnsförråd invid hiss.

Förening: Brf Baggen 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften med upp till 100 Mbit/s.

Sammanställning: På varje "halvplan" mellan bostadsvåningarna finns gemensamma balkonger i väster mot innergården. Dessa balkonger nyttjas fritt av medlemmarna.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.