Vasastan

Upplandsgatan 47, 4 tr

Ljuvlig sekelskiftestvåa med stor balkong i sydväst, högt och fritt läge samt eftersökt adress vid Odenplan!

Adress

Upplandsgatan 47, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 650 000 kr

Avgift

2 170 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett fantastiskt boende om 55 kvm med balkong i sydväst, perfekt planlösning och eftersökt läge i Vasastan ett stenkast från Odenplan. Här bor du med högt läge i fastighet från 1889. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Trägolv, takstuckatur, spegeldörrar och stora fönster med speglar och djupa nischer. Det höga läget i kombination med den öppna planlösningen och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är ytterst väldisponerad med stora sällskapsvänliga ytor och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Stilfullt kök med bl.a. bänkskiva i marmor, förvaring ända upp till tak och diskmaskin. Plats finns för större matbord och trevliga middagar. Mycket goda förvaringsmöjligheter med flera garderober, skåp och byrå. Balkongen som nås från köket vetter i sydväst med utsikt över takåsar, innergårdar och mot Gustav Vasa kyrka. Här bor man tyst och lugnt med direkt närhet till all nödvändig service, kommunikationer och grönområden. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Här finns även förvaring i form av skohyllor, garderob samt byrå. Trägolv.

– Sällskapsvänlig halvöppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Enastående vardagsrum med två stora fönster med speglar och djupa nischer, höga golvsocklar, takstuckatur, takrosett, trägolv och cirka 3.15 meter i takhöjd. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera.

– Stilfullt och funktionellt kök med utgång till balkongen. Bardisk med sittplatser mot vardagsrummet. Bra arbetsytor med bänkskiva i marmor samt mycket goda förvaringsutrymmen med bl.a. köksluckor i vitt ända upp till tak samt skåp. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, kolfilterfläkt, kyl och frys.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Stort fönster med speglar och djupa nischer. Praktiskt överskåp för förvaring.

– Rymligt badrum utrustat med dusch, handfat, skåp och wc.

Pris: 5 200 000 kr

Månadsavgift: 2 170 kr

Andel i föreningen: 4,34000 %

Byggår: 1889

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 1401

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 219 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, gemensam innergård (med nyttjanderätt, ägs av grannföreningen) med sommarmöblering och grill samt med tillhörande avsatt del för cyklar. Grannföreningen planerar att restaurera gården tidsplan ej satt. Det finns nya förråd uppsatta i källaren. Inget förråd hör till lägenheten utan intresserad medlem behöver skriva separat avtal med föreningen och får utrymme tilldelat om det finns, mot en separat kostnad (f.n. 75 – 150 kr beroende på storlek). I dagsläget (avstämt med Ordförande 2016-04-19) finns ingen kö.

Bostadsrättsföreningen Sirius 35 består av 17 bostadsrättslägenheter samt 5 lokaler. Föreningen äger fastigheten Sirius 35, uppförd 1889, med adress Upplandsgatan 47. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok men majoritet måste innehas av den som flyttar in och använder bostadsrätten som sin permanenta bostad. Överlåtelseavgift samt pansättningsavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning.

Utförda renoveringar:
2010 – Råvind ombyggd till två vindsvåningar inkl. nytt yttertak. Ny hiss. Ny undercentral.
2011 – El-stigar. Renovering av gårdsfönster
2012 – Stambyte, stammen av avlopp- och tappvatten.
2013 – Gatufasad och bättringsmålning gatufönster.
2014 – Nya stamventiler.
2015 – Balkongbygge. Nya förråd i källarutrymmet.

Planerade renoveringar:
– OVK besiktning/ventilationsförbättringar ses över under 2016.
– Diskussion om att eventuellt fräscha upp trapphuset.

Förening: Brf Sirius 35

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Fiber diskuteras.

Sammanställning: Underbar balkong i sydväst med utsikt över innergårdar, takåsar samt mot Gustav Vasa kyrka. Sol på balkongen från förmiddag till solnedgång. Plats för bord, stolar och blomster!

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel, gas och hemförsäkringen är totalt cirka 6000 kr/år.

Här på Upplandsgatan 47 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, gym, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. År 2017 beräknas även Citybanan vara klar vilket gör detta läge än mer attraktivt.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.