Vasastan

Dalagatan 86 D, 4 tr

Drömboende med högt läge och utsikt mot takåsarna. Perfekt planlösning, fint skick och bevarad charm. Hiss finns!

Adress

Dalagatan 86 D, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 900 000 kr

Avgift

3 111 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett underbart boende med högt läge i huset och utsikt mot takåsarna. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar och genomgående vitpigmenterat och hårdvaxoljat trägolv. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus, rymd och charm. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med plats för större matbord och trevliga middagar, rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, väldisponerat kök med bl.a. diskmaskin samt rymligt badrum med golvvärme. Bostaden har goda förvaringsmöjligheter med bl.a. två inbyggda klädkammare samt plats för ytterligare garderober om så önskas. Hiss finns. Här bor man med eftersökt läge i Vasastan med närhet till både city och Hagaparken samt nya Hagastadens stora utbud. Gångavstånd till Odenplan, S:t Eriksplan och med ett flertal bussar, inklusive flygbussen och kommande station längs Citybanan runt hörnet. Varmt välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Ett inbyggt skåp med överskåp samt plats för extra garderober eller byrå om så önskas.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och matbord för flera. Här finns även en praktisk inbyggd klädkammare. Stort vackert fönster med spröjs och djupa nischer. Här trivs man!

– Stilfullt och charmigt kök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, fläkt, inbyggd mikrovågsugn, kyl och frys. Spröjsat fönster med djupa nischer.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord samt extra byrå, garderob eller skrivbord om så önskas. En rymlig inbyggd klädkammare samt spröjsat fönster med djupa nischer.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, dusch, infällbar duschvägg, handfat, wc och handdukstork. Förberett för tvättmaskin. Spotlightbelysning.

Pris: 4 350 000 kr

Månadsavgift: 3 111 kr

Andel i föreningen: 0,70400 %

Byggår: 1919

Lägenhetsnummer: 137 (1404)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd med stålgaller. Det finns tre gemensamma tvättstugor, cykelrum, stora gemensamma balkonger i trapphuset samt en trevlig och parkliknade innergård med sommarmöblering.

Bostadsrättsföreningen Smedjan 11 består av 175 bostadslägenheter, varav 165 bostadsrätter och 10 hyresrätter fördelade på åtta trapphus (Dalagatan 86 A-H). Dessa hyresrätter betingar ett stort dolt framtida kapital för föreningen. Tre lokaler utmed Dalagatan, varav en lokal används som föreningslokal. Föreningen förvärvade tomträtten 2001. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Föreningen kräver ett UC på köparen/na. Under 2016 planerar man att renovera fönster, tak och källare i begränsad omfattning samt spolning av stammar – dessa åtgärder är redan finansierade och ska inte påverka ekonomin. Mer information om finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.smedjan11.se

Renoveringar:
– Ommålning av fasaden cirka 1994.
– Renovering av samtliga fönster 2003.
– Byggnation av 14 bostadslägenheter i tidigare använt vindsutrymme 2003-2005. I samband därmed bl.a. installation av ny värmepanna och undercentral för vatten och värme, samt ommålning av takplåt.
– Renovering av samtliga vädringsbalkonger 2004.
– Trapphusrenovering innefattade målning, visst snickeriarbete samt byte av trapphusarmatur 2005.
– OVK 2006.
– Radonmätning och Energideklaration 2008.
– Stämmobeslut 2005 om byte av samtliga avloppsstammar senast 2011; entreprenader har utförts 2005-2007 samt 2010-2011. Arbetet är slutfört. Föregående stambyte var 1967.

Förening: Brf Smedjan 11

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 150:-/mån och hemförsäkring är ca 167 :-/mån.

Här på Dalagatan 86 bor man med ett utmärkt läge i Vasastan. Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana (Odenplan). För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.