Vasastan

Hälsingegatan 14 D, 2 tr

Drömboende i soligt toppskick! Stilren design, högt läge och två stora balkonger. Låg avgift.

Adress

Hälsingegatan 14 D, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 650 000 kr

Avgift

1 617 kr/mån

Boyta

55 kvmOm bostaden

Välkommen till Hälsingehöjden och denna genomgående sekelskifteslägenhet i toppskick med stilren design, modern inredningstouch och smarta funktionslösningar. Bostaden ligger i ett tyst vackert gårdshus på 2 tr av 3 tr. Underbart vardagsrum med stora fönsterpartier med utgång till stor solig balkong mot tyst gårdsläge. Stilrent och fullutrustat kök med utgång till vacker balkong med västersol. Smakfullt inrett sovrum med plats för dubbelsäng. Exklusivt badrum med SPA känsla. Högt i tak, bra förvaringsmöjligheter, fina vitoljade trägolv och vita väggar. Här trivs man!
Trygg och klok förening med de stora renoveringarna gjorda och mycket låga avgifter.
Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt goda förvaringsmöjligheter i platsbyggd garderob med skjutdörrar i frostat glas från golv till tak. I anslutning finns en klädkammare. Vita, oljade och vaxade trägolv i vitt löper vidare in igenom hela bostaden. Genomgående vita väggar. Bytt undercentral, trendiga Renovauttag och dimmerfunktion i samtliga rum.

– Stilrent och platsbyggt luftigt kök i trendig Italiensk design från Colombini Casa med vita köksluckor, arbetsytor i grå laminat och spotlights. Köket är utrustat med vitvaror i rostfritt från Siemens: kyl/frys, integrerad diskmaskin, varmluftsugn, inbyggnadsmikro, induktionshäll samt ovansittande spisfläkt. Praktisk kombinerad tvätt- och torkmaskin bakom vit skåpslucka. Mycket bra förvaringsmöjligheter med skåp hela vägen upp till tak med vitrinskåp och fin belysning. Här finns plats för stora middagar och möjlighet för övernattningsgäster att sova över. Utgång till underbar balkong från dubbeldörrar med utsikt över vacker och ombonad innergård med sol hela dagen i västerläge. Vita trägolv som är oljade och vaxade. Vita väggar.

– Vackert vardagsrum med stora fina fönster och utgång till härlig balkong från dubbeldörrar i glas. Denna rymliga balkong vetter i österläge med insynsskydd av en stor bok och erbjuder morgonsolmot innergården. Tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget är alltid ljuset närvarande. Fin dörr i spröjs in från hall. All tv-anslutning av kablar är dragna i väggen. Eluttag för högtalare i tak.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. I rummet finns ett högt fönster mot lugn och tys innergård, högt i tak med god ventilation. Om så önskas finns möjlighet att bygga ut sovrummet mot vardagsrum.

– Helkaklat exklusivt badrum med SPA känsla. Grått klinkergolv med golvvärme, och ljusa väggar utrustat med svängbar duschvägg, stilren kommod från Dansani och imfri spegel med designbelysning. Exklusivt förvarningsskåp från Asken för den kräsne, med två eluttag och sminkbord med tillhörande spegel. Spotlights i tak.

Pris: 5 650 000 kr

Månadsavgift: 1 617 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Driftskostnad ca 250 kr/m för el samt ca 120 kr/m för hemförsäkring.

Andel i föreningen: 1,66700 %

Byggår: 1910

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 3-glasfönster

Lägenhetsnummer: 9722 (1201)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 2 av 3.

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boenderparkering på gatan 900 kr/m för mantalskrivna och externa garagemöjligheter i området. www.stockholm.se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Valkyrian 9 förvärvade fastigheten 2001 och består av 45 lägenheter med bostadsrätt (3.527 kvm) och 2 lokaler med hyresrätt (556 kvm). Fastigheten byggdes 1909-1910 efter ritningar av arkitekt Axel Rudolf Bergman. Byggmästare var Lars Fredrik Bang.

Föreningen beskattas som äkta och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej men delat ägande är ok. För mer informtion se www.brfvalkyran9.se.

Föreningens ekonomi är mycket god, skuldsättningen är låg och avgifterna för medlemmarna är låga (337:-/kvm/år). Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till 5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 1.418:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 1.793.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift om 1.183:- betalas av förvärvaren. Pantsättningsavgift om 473:-/pant betalas av pantsättaren.

Gjorda renoveringar:
2019: Målning av källargångarna.
2015 Målning av samtliga fönster i fastigheten.
2014: Renovering av soprum.
2013: Föreningens två innergårdar renoverades med dränering och nya trädgårdsmöbler samt grillar. En boulebana anlades på den bakre gården.
2012: Byte av belysning på innergårdarna.
2010-2011: Byggnation och försäljning av 3 nya vindsvåningar i gårdshuset. Nytt tak i gårdshuset och ny hiss i uppgång E samt nytt ventilationsaggregat i barnstugan.
2009: Stamspolning.
2008: Modernisering av tvättstugan med nya maskiner och utbyte av undercentralen för fjärrvärme.
2007: Målat plåttak, dörrar och fönster.
2006: Fasadrenovering av gårdshuset och kompletterande balkongbygge.
2004: Trappuppgångar och samtliga entrédörrar renoverades.
2001-2003: Försäljning av vind i gathuset och 4 st nya vindslägenheter uppfördes.
1982: Byte av V/A-stammar.

Planerade/diskuterade renoveringar i fastigheten:
2020: Föreningen avser att renovera avloppsstammarna med s k "relining" vilket styrelsen hoppas kunna förlänga stammarnas livslängd med ytterligare ca 50 år. Byte av den sista "gamla" hissen i uppgång B.

Energiprestanda 146 kWh/m² år.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd om ca 6-7 kvm. Tvättstuga i samma fastighet med tre tvättmaskiner, två torktumlare samt ett torkskåp och ett torkrum. Mellan husen finns en vacker innergård som anlades 2013, gården har utemöbler, grill, planteringar och belysning. På gården mot öster finns en boulebana, ett mindre hobby-/snickarrum finns i källaren samt ett barnvagnsrum.

Förening: Brf Valkyrian 9

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 2

TV: Com Hem Basutbud betalas separat om 106 kr/m.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem. Betalas separat om 159 kr/m.

Sammanställning: Balkong större ut från vardagsrummet med förmiddagssol. Balkong normal ut från köket i västerläge.

Direkt närhet till både Odenplan och Sankt Eriksplan och deras breda utbud av kommunikationer och restauranger såsom Rörstrandsgatans pubar, caféer och boutiquer. Runt hörnet kommer citybanans pendeltågsuppgång Vanadis att öppna under 2017 och därmed ersätta Karlbergs station med alla fördelar det innebär såsom endast ett stopp till Stockholm Central eller om man åker norrut ett stopp till Arenastaden!
I kvarteret mitt emot finns den populära restaurangen Sangria och Ciao Ciao med mysiga uteserveringar. Förutom dessa finns det flera restauranger, kaffebarer och caféer i närområdet. Det finns även gott om matvaruaffärer i området, bl.a. nya Hemköp, Systembolaget vid Hagastaden. Närhet till en mängd förskolor och den populära lekparken Hälla i Hälsingehöjden.
För den aktive finns härliga promenadstråk och löpspår i Hagaparken och vid Brunnsviken. Kort promenad till Vasaparken med picknickmöjligheter, boulebana, caféer och konstgräsplan (isbana vintertid) och en ordentlig lekpark för stora och små.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.