Vasastan

Birger Jarlsgatan 109 B, 3 tr

Tyst sekelskifte mot lummig innergård! Stor, härlig balkong i söderläge!

Adress

Birger Jarlsgatan 109 B, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 125 000 kr

Avgift

2 542 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

DÅ VI HAR BEGRÄNSAD TILLGÅNG TILL LÄGENHETEN VISAS DEN ENDAST MED PRIVATA VISNINGAR. DETTA ÄR ÄVEN SKÄLET TILL ATT VI ANVÄNDER ETT SÅ KALLAT ACCEPTPRIS.

Underbart sekelskifte i gårdshus med tyst, lugnt läge mot lummig innergård. Högt upp i renoverad fastighet från 1903. Lägenheten är södervänd och generösa fönsterpartier gör att lägenheten fullkomligen strålar av ljus. Utmärkt planlösning, högt i tak, snygga furugolv och stor balkong. Ljust och rymligt vardagsrum, trivsamt sovrum med förvaringsmöjligheter och ett stilrent kök med stor matplats. Lägg till ett toppfräscht badrum så förstår ni att detta verkligen är ett i hem att trivas i! Stabil förening med god ekonomi!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt mycket god förvaring i form av tre garderober. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Underbart och lättmöblerat vardagsrum med naturlig plats för soffa och TV. Generöst ljusinsläpp via två stora fönster. Furugolv och väggar i ljus ton.

– Utmärkt kök med matplats för 6-8 personer. Skåpluckor i ek och grått kakel i snygg kombination. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, spis samt rostfri spisfläkt. Mycket bra förvaringsutrymmen samt avställningsytor. Charmigt fönster i orginal mellan kök och inre hall. Parkettgolv och väggar i ljus ton.

– Trivsamt och rymligt sovrum med god förvaring i form av tre garberober. Utgång till balkong i söderläge. Furugolv och väggar i ljus ton.

– Toppfräscht badrum med grått klinkergolv med värme. Snygg fondvägg i grå ton och övriga väggar i vitt. Utrustat med duschväggar samt stilren komod.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 542 kr

Andel i föreningen: 2,75610 %

Byggår: 1903

Övriga byggnader/utrymmen: Vindsförråd om ca 7 kvm. Fräsch tvättstuga i källaren med tre moderna maskiner, torktumlare, torkrum samt mattrengöringsrum. Tvättstugan renoverades 2009. I källaren finns även ett lättillgängligt cykelrum och barnvagnsrum, hobbyrum med snickarbänk, pingisbord samt festlokal med köksdel. Grovsoprum finns i markplan.

Renoveringar: 1979 byttes samtliga V/A stammar i kök och badrum samt fastighetens elstigare. 2001-2002 spolades samtliga stammar. 2004 installerades värmepumpar. 2005 besiktades fasaden. 2008 renoverades taket. Föreningens framtidsplaner: Försäljning av vind i gatuhuset. Ommålning av trapphus.

Lägenhetsnummer: 29

Hiss: Nej

Allmänt om föreningen: Brf Birger Jarl 109 bildades 1998 och är belägen på Birger Jarlsgatan 109 A-D. Föreningens fastighet förvärvades 2001 och består av två flerbostadshus, (ett gatuhus och ett gårdshus) om 4 våningar med 33 lägenheter, varav 31 upplåts med bostadsrätt och två med hyresrätt. Inga aviserade avgiftsförändringar.
Fastigheten är uppförd 1903.

Föreningen har god ekonomi och låg belåningsgrad. Inga planerade avgiftsförändringar i dagsläget.

Välskött fastighet med följande renoveringar gjorda:
– Nytt porttelefonisystem (2016)
– Renovering av trapphusen (2016)
– Nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter (2015)
– Lagning och målning av fasad (2015)
– Nytt yttertak gårdshuset (2014)
– Ny värmecentral/pump (2014)
– Nya källarförråd (2014)
– Stamspolning (2014)
– OVK samt fläktarna på taket sågs över (2013)
– Nya entrédörrrar (2009)
– Omfattande renovering och genomgång av taket (2008)
– Renovering av stuprännor (2005)
– Installation av ny värmepump (2004)
– V/A stammarna högtrycksspolades (2003)
– Rörstambyte (1979)
– Elstambyte (1979)
– Omputsning av fasad (1979)
Kommande renovering:
– Utvändig målning av fönster ska genomföras (2018)

Förening: Birger Jarl 109

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i söderläge.

Attraktivt läge med promenadavstånd till City, Odenplan, KTH, Handelshögskolan etc. Populära kvarter med en mängd restauranger, butiker och annan tänkbar service. Nära till Brunnsviken Hagaparken och bekvämt promenadavstånd till Stureplan. Mycket goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och tunnelbana.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.