Vasastan

Birger Jarlsgatan 115 A, 4 tr

Stilren design & drömskick i högt belägen & topprenoverad sekelskiftes 2:a med öppen planlösning & solig balkong i väster. Avgift inkl hushållsel!

Adress

Birger Jarlsgatan 115 A, 4 tr

Rum

2

Slutpris

5 210 000 kr

Avgift

2 810 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Stil, charm och ljuvlig känsla präglar denna suveräna och ljusa tvårummare om 54 utmärkta kvm som under 2017 varsamt renoverats till absolut toppskick. Lägenheten är högt belägen med ett genomgående och flödande ljust läge i gatuhusfastighet från 1913 och har en underbar balkong i väster med sol hela dagen och magisk utsikt mot himmel, takåsar och innergårdar. På balkongen finns även dubbla eluttag.

Planlösningen är optimalt disponerad, maximalt yteffektiv och mycket tillgänglig. Den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval och hög finish, ljus färgsättning samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Öppen ljus planlösning mellan vardagsrum och kök ger fina ytor för både hemmakvällar och samvaro i goda vänners lag. Köket är platsbyggt och designat i ett klassiskt utförande med god skåpförvaring, rymliga arbetsytor med bänkskivor i kvartssten (Technistone), golvvärme och komplett maskinell utrustning där bl a en handgjord gasspis från italienska Lofra och dubbel kyl och frys ingår. Här finns utgången till balkongen som verkligen ger ett extra uterum med plats för bord och stolar.

Vardagsrummet är lättmöblerat med plats för både soffa och matbord och stora fönsterpartier ger ett underbart ljusinsläpp och vy mot takåsar. Rymligt och trivsamt sovrum med plats för fullstor dubbelsäng. I anslutning till sovrummet finns ett stort dressingroom, lyxigt inrett med platsbyggd klädförvaring för två personer och med extra utrymme för strykjärn, skor och kostymer.

Hall med plats för ytterkläder och skor. Här finns en garderob, tidigare WC som kan återställas. Nyrenoverat och rymligt badrum med helkaklade väggar i vitt, klinkergolv med golvvärme, dusch, WC, handdukstork samt tvättmaskin.

Föreningen planerar att sälja råvindarna i fastigheten om ca 850 kvm och omvandla dem till bostäder. I samband med detta kommer bl a hissar att installeras.

OBS! I månadsavgiften på 2.810:- ingår både bredband och hushållsel.

Pris: 4 950 000 kr

Månadsavgift: 2 810 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV (basutbud), bredband (100/100 Mbit/s) och hushållsel. Övriga driftskostnader per månad: Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 1,45360 %

Byggår: 1913

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 8912 (1403)

Hiss: Nej

Beskrivning av hiss: I samband med byggnation av vindsvåningar så kommmer hiss installeras

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energiförbrukning: 159 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: (Hiss kommer installeras i samband med när råvinden exploateras och görs om till bostäder).

Bostadsrättsföreningen Ingemarshov bildades 1998 och förvärvade fastigheten 2004 med adresserna Ingemarsgatan 3 A & B samt Birger Jarlsgatan 115 A & B. Föreningen består i dagsläget av 77 bostadslägenheter varav 3 upplåts som hyresrätter (dold framtida tillgång) samt 5 hyreslokaler. Dessutom finns ca 850 kvm oinredd råvind som föreningen kommer att sälja.

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och äger marken. Juridisk person accepteras inte som köpare. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade (avstämt med brf 2018-04-12).

Genomförda renoveringar:
– 1960-talet: Stambyte, byte av radiatorer och värmestammar.
– 2006: Fönsterrenovering. Fönstertätning. Nya maskiner i tvättstuga. Renovering ytskikt i tvättstuga. Undercentral fjärrvärme. Renovering soprum. gårdsrenovering.
– 2007: Putslagning av Fasad. Balkongrenovering. Fönstermålning. Trappmålning. Elstammar. Dörrmålning. Dörrbyte. Belysningsarmaturer. Rensning Stuprör och Underhåll av Markterrasser.
– 2011: Relining och spolning av stammar. Sotning av rökkanaler. Renovering stuprör Ytterportsrenovering.
– 2012: OVK (Obligatorisk ventilationskontroll).
– 2014: Stor ombyggnation av hyreslokalen på hörnan
– 2014: Byte av samtliga stammar i källaren
– 2015: Renovering av gårdsbjälklag och källare
– 2016: OVK.
– 2017: Sotning

Planerade renoveringar/investeringar:
Mindre åtgärder efter OVK-besiktning. Under 2018 och 2019 kommer en del partiella stambyten i fastigheten att ske. OBS! Partiellt stambyte är utfört i denna lägenhet i samband med renoveringen.

Föreningen är under en process att sälja råvinden (ca 850 kvm) och upplåta den till bostäder. I samband med detta kommer en del arbete att ske i fastigheten, bland annat installation av hissar samt renovering och målning av tak. Föreningen har låtit en arkitektfirma inventera vinden för att komma med förslag till ett bygglov. Det finns för närvarande inget startdatum, men föreningens förhoppning är det sker någon gång under 2019.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga med ingång från innergården utrustad med 4 tvättmaskiner, 4 torktumlare, torkskåp, mangel samt torkrum. Det finns även ett gemensamt cykelrum, soprum, barnvagnsrum samt en trevlig innergård med sommarmöblering och gemensam grillplats med två grillar. Dessa kan bokas av medlemmarna.

Förening: BRF Ingemarshov

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredband2. Internetanslutning via Bredband2 Ingår i avgiften.

Sammanställning: Underbar balkong i väster med sol hela dagen och magisk utsikt mot himmel, takåsar och innergårdar. På balkongen finns plats för bord och stolar samt dubbla eluttag.

Mycket omtyckt läge i Vasastan nära allt såsom service, kommunikationer, nöje, grönområden och högskolor. Flera matvaruaffärer, banker, apotek, WorldClass, SATS, T-bana, bussar, Roslagsbanan, Odenplan, kända krogar och caféer med uteserveringar sommartid, Vanadislunden, Brunnsviken, Hagaparken, Lill-Jans skogen på Norra Djurgården, Observatorielunden, Vasaparken, Handelshögskolan, KTH, Stockholms Universitet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.