Vasastan

Dalagatan 35 A, 2 ½ tr

Fin & välrenoverad sekelskiftestvåa invid Odenplan med bra planlösning, generösa ljusinsläpp, härlig takhöjd & burspråk mot vacker innergård. Hiss!

Adress

Dalagatan 35 A, 2 ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 840 000 kr

Avgift

2 564 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Fin & välrenoverad sekelskiftestvåa invid Odenplan med bra planlösning, generösa ljusinsläpp, härlig takhöjd & burspråk mot vacker innergård. Hiss!Med ljust, högt och genomgående läge i fastighet från 1907 med hiss, på toppadress i kvarteret närmast Odenplan och Gustav Vasa kyrka, saluförs nu en bra tvårummare i mycket gott skick med utmärkt planlösning, burspråk och fönsterpartier som ger rikligt ljusinsläpp, härlig takhöjd, genomgående fina vitlaserade och hårdvaxoljade trägolv samt harmoniska färgval.

Planlösningen är delvis öppen mellan ett stilrent och fullutrustat kök i vitt och ett vardagsrum med plats för soffa och TV-möblering. Två fönsterpartier och ett burspråk vetter i soligt västerläge mot föreningens vackra och lummiga innergård. En välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och förvaring. Hallen har gott rumssamband och ger access till vardagsrummet, köket och sovrummet. Sovrummet är rymligt och ger plats för fullstor dubbelsäng och gott om klädförvaring i platsbyggda garderober längs med väggen. Dessutom finns ett helkaklat badrum med inbyggt badkar, WC, handfat på kommod, klinkergolv med värme, handdukstork och tvättmaskin.

Ypperligt läge i Vasastan med nyöppnade Citybanan utanför porten (ned- och uppgång i korsningen Dalagatan/Vanadisvägen) och T-bana från både Odenplan och S:t Eriksplan. Endast ett stenkast bort ligger Vasaparken och med kort promenad når du Hagaparken och Brunnsviken.

– Hall med plats för ytterkläder och förvaring i fyra platsbyggda garderober. Vitlaserat och hårdvaxoljat trägolv som löper vidare in i resterande rum i lägenheten och vitmålade väggar samt tak. Spotlights.

– Kök i stilrent vitt med god förvaring i draglådor och skåp i dubbla väggar till tak. Bra arbetsytor med bänkskivor och stänkskydd i marmor och mässingblandare från Tapwell. Komplett maskinell utrustning bestående av integrerad kyl och frys (Siemens), integrerad diskmaskin (Siemens), induktionshäll (Siemens), varmluftsugn (Siemens) och fläkt (Gorenje). Matplats för 4-6 personer. Köket integreras med vardagsrummet med en social halvöppen planlösning.

– Vardagsrum med plats för soffa och TV-möblering. Stora fönsterpartier och ett charmigt burspråk mot innergården. Vitlaserat och hårdvaxoljat trägolv. Vitmålade väggar samt tak.

– Större sovrum med plats för dubbelsäng, nattduksbord och kompletterande byråer. God klädförvaring från golv till tak längs med ena väggen. Två fönsterpartier. Vitlaserat trägolv och vitmålade väggar, tak samt brytande fondvägg i grått.

– Helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme. Inbyggt badkar med glasvägg, tvättmaskin, WC, handfat på kommod, spegel, badrumsskåp, handdukstork och spotlights i taket.

Pris: 4 875 000 kr

Månadsavgift: 2 564 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 1,92000 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6 (1201)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2,5 av 5.

Energiförbrukning: 143 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Brf Dalagatan 35 förvärvade och övertog fastigheten 2001. Fastigheten består av ett gatuhus och gårdshus med 41 st lägenheter varav 39 st är bostadsrätter och 2 st är hyresrätter (88 respektive 53 kvm, dessa är ett dolt kapital för föreningen, någon gång i framtiden kommer dessa säljas och intäkterna hamnar i föreningens kassa). Total bostadsyta uppgår till 2.929 kvm. Dessutom finns 2 st hyreslokaler om totalt 564 kvm. Föreningen har tillgång till två stycken innergårdar, där den inre gården dagtid nyttjas av den förskola som hyr lokalerna i gårdshuset.

Dala 35 klassas som en äkta förening och marken innehas med tomträtt. Nuvarande tomträttsavtal gäller oförändrat till och med 2026-11-30.

Renoveringar:
2017 målning av fastighetens ytterfönster. Spolning av V/A-stammar.
2016 taksäkerhet och värmeslingor i takrännor och stuprör.
2016 ny sopstation med kärlhus.
2014 – Fasadrenovering gårdshus, ny takfläkt i A porten.
2013 – Ommålning av yttertak, OVK, nya maskiner tvättstuga.
2012 – Stamspolning, takrenovering, installation fibernät (Bredbandsbolaget).
2011 – Omputsning / renovering av fasad mot inre innergård.
2010 – Målning av fönster och balkongdörrar.
2007 – Stamspolning, ny undercentral.
2003 – Renovering av trapphus, omputsning fasad.
1980 – Rörstambyte, elstambyte.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Gemensam tvättstuga i källaren utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare, ett torkskåp samt en mangel. Fin innergård med trädgårdsmöbler och grill.

Förening: Brf Dalagatan 35

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget och Com Hem.

Sammanställning: Gemensam balkong i trapphuset mot föreningens innergård.

Fantastiskt läge i första kvarteret ovan Odenplan, Gustav Vasa kyrka och Vasaparken. Här ges tillgång till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger (t ex Tranan, Lilla Ego och Sushi Sho mfl), caféer, butiker, mataffärer, teater, gym och utmärkta kommunikationer (tunnelbana, pendeltåg och flertalet innerstadsbussar). På andra sidan Vasaparken ligger S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan med dess populära gatustråk med restauranger och caféer. Läget är mycket centralt med 10 minuters avstånd till Stockholms City. Utmärkta kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana, blivande citybana samt flygbussar och Arlanda Express.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.