Vasastan

Sveavägen 121 B, 4 tr

Tidsenliga 1920-talsdetaljer möter det stilrent moderna i utmärkt 2:a, rofyllt belägen högst upp i gårdshus med balkong i söder och utsikt mot takåsar

Adress

Sveavägen 121 B, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 650 000 kr

Avgift

2 889 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Högst upp med rofyllt läge i gårdsfastighet från 1926, i en tyst och grönskande oas, finns denna välplanerade tvårummare i mycket bra skick med strålande ljusinsläpp och generös balkong i solsäkert söderläge. Balkongen ger ett ljuvligt ”uterum” med fri utsikt mot himmel, takåsar och över kringliggande innergårdar.

Lägenheten andas bevarad 1920-talscharm med flertalet tidstypiska detaljer bevarade såsom speglade dörrar, vackra snickerier, välbevarade furutiljor, generös takhöjd samt stora spröjsade fönsterpartier med djupa fönsternischer som förhöjer intrycket.

Här erbjuds ett välutrustat kök i smakfullt utförande med plats för matbord, generös arbetsyta, god och lättillgänglig förvaring samt ett vackert serveringsskåp i original. Från köket finns utgången till balkongen som under sommarhalvåret förenar ute med inne. Sovrum med plats för dubbelsäng och möjlighet att ställa en garderob eller dylikt längs med vägg. Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffa, matsalsbord och TV-möbel. Kaklat och stambytt badrum med dusch, handfat, WC och tvättmaskin. Välkomnande och rymlig, möblerbar hall ger ett ”extra halvrum” med plats för både garderober, byrå och ett arbetsbord för den med behov av ett hemmakontor. Lägenheten har genomgående ljus färgsättning, fina trägolv samt bra förvaring i bostadens två rymliga originalgarderober.

Välkommen till ett kvalitetsboende med eftertraktat läge i Vasastan, mellan Vanadislunden och Odenplan, med allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv. Det är dessutom kort promenadavstånd till Hagaparken och Brunnsviken.

OBS! Lägenheten ligger högst upp i B-huset. Det finns möjlighet att använda hissen i A-huset, gå över vinden till B-huset där lägenheten ligger endast en trappa ner, något som underlättar vid tungt bagage, matkassar eller dylikt.

Det har även förts diskussioner i föreningen om att sälja vinden ovanför lägenheten. Det skulle i så fall ge lägenhetsinnehavaren till denna bostad möjlighet att bygga en vindsetagevåning med takterass.

Det finns både ett källarförråd och ett stort vindsförråd (lättillgängligt en trappa ovanför lägenheten) som tillhör lägenheten.

– Välkomnande och rymlig, möblerbar hall med plats för både garderober/byrå och ett arbetsbord längs med vägg för den med behov av ett hemmakontor. Rejäl förvaring i klädkammare. Trägolv i original och vitmålade väggar samt tak.

– Kaklat badrum som renoverades i samband med stambytet. Badrummet har dusch, handfat, badrumsskåp, WC och tvättmaskin.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för soffgrupp, matsalsbord och TV-möbel. I vardagsrummet finns en klädkammare för rejäl förvaring. Trägolv i original och vitmålade väggar samt tak. Spröjsat fönster i högt söderläge.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och möjlighet att ställa en garderob eller dylikt längs med vägg. Trägolv i original, vitmålat tak och tapetserade väggar i sober ljus kulör. Spröjsat fönster i högt söderläge.

– Välutrustat kök i smakfullt utförande med generös arbetsyta, god och lättillgänglig förvaring samt ett vackert serveringsskåp i original. Matplats för 4-5 personer. Utgång via glasade pardörrar till balkong i söder. Balkongen ger soligt uterum, högst upp, med fri utsikt över himmel, takåsar och innergårdar.

Pris: 4 490 000 kr

Månadsavgift: 2 889 kr
Utöver avgiften tillkommer en obligatorisk avgift på 125kr/mån för bredband upp till 100 mbit/s.

Andel i föreningen: 2,33422 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns både ett källarförråd och ett stort vindsförråd (lättillgängligt en trappa ovanför lägenheten) som tillhör lägenheten samt cykelförråd, bastu och pingisrum i föreningen. Föreningen har två trevliga innegårdar med trädgårdsmöbler samt grill.

Lägenhetsnummer: 47 (1402)

Hiss: Nej

Beskrivning av hiss: hiss finns i uppgång A och man kan gå över vinden till B-huset.

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 131 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a Europark på Vanadisvägen och Stockholm Parkering på Hagagatan.

Allmänt om föreningen: HSB Bostadsrättsförening Vale i Stockholm bildades 1926-12-18. Fastigheten, Vale 23, byggdes mellan 1927-1928 av HSB och byggmästare R Svanhammare (Arkitekt S Wallander) och har 54 lägenheter samt 1 lokal. Medlemskap i Brf Vale medför automatiskt ett obligatoriskt medlemskap i HSB för varje bostadsrättshavare.

Genomförda renoveringar:
1993:Stambyte samt byte av el-stigare.
1998: Omläggning av tak.
2003: Renovering av tvättstuga.
2007: Fasadrenovering.
2009: Balkongbyggnation.
2012: Stamspolning.
2014: Gården mot söder renoverades.
2015: Målning av trapphus.

Driftskostnader: Hushållsel ca 200-250:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: HSB Brf Vale i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband upp till 100 mbit/s. Leverantör: Bredbandsbolaget. Obligatorisk avgift 125 kr/mån.

Sammanställning: Rymlig balkong i rofyllt och soligt söderläge mot innergård. Balkongen ligger högst upp och ger härligt "uterum" med fri utsikt mot kringliggande takåsar. Balkongavgift på 25:-/månad tillkommer månadsavgiften.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.