Vasastan

Sveavägen 115, 1tr

Klassiskt 20-tal med härlig takhöjd, vackra trägolv och fönster med spröjs. Strålande ljust läge med fri utsikt mot Vanadislunden. Välkomna!

Adress

Sveavägen 115, 1tr

Rum

2

Slutpris

4 225 000 kr

Avgift

2 225 kr/mån

Boyta

54 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 54 ljusa och välplanerade kvm. Lägenheten är i fint skick med bevarad charm såsom generös takhöjd, vita snickerier, serveringsgång med skåpinredning, stora spröjsade fönsterpartier med djupa nischer och parkettgolv. Trevlig planlösning med sällskapsvänligt vardagsrum, rofyllt sovrum, stilfullt kök med bl.a. diskmaskin och plats för matbord. Badrum med bra duschutrymme samt goda förvaringsmöjligheter.

Här bor du i Vasastans mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. På andra sida gatan ligger Vanadislunden med populära Vanadisbadet Med någon minuts promenad når du Hagaparken och Vasaparken. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Inbjudande tambur med plats för avhängning och skor.

– Tamburen leder in till en möblerbar inre hall med plats för arbetshörna, byrå eller dylikt. Inbyggd garderob och fiskbensparkett.

– Kök i stilrent utförande med gott om skåp och bra arbetsytor. Här finns matplats, kyl och frys, induktionshäll, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Stort vackert fönsterparti ger gott ljusinsläpp.

– Toppfräscht kaklat badrum med klinkergolv, duschhörna med vikbara glasdörrar, handdukstork, WC och handfat på kommod med skåp.

– Rymligt vardagsrum med gott om plats för önskad mölbering. Här finns även en inbyggd garderob. Spröjsat fönster med djupa nischer och trägolv.

– Rofyllt och luftigt sovrum med plats för garderobsvägg och byrå.

Pris: 0 kr

Månadsavgift: 2 225 kr

Andel i föreningen: 2,32880 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Föreningen har en härlig gemensam trädäckad innergård med sommarmöblering och grill. I källaren finns förråd med stålgaller samt en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp. Cykelförvaring på innergården.

Lägenhetsnummer: 6820-1006 (1102)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 5.

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Bl a Europark på Vanadisvägen och Stockholm Parkering på Hagagatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 bildades 2003 och förvärvade fastigheten 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 3 lokaler. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen har god ekonomi och sänkte avgifterna med 5% i april i år. Avgift för namnskylt till dörren betalas av framtida köpare ca 400:-. Inga planerade avgiftsförändringar.

Renoveringar:
2015: Nytt trädäck lades på innergården. 2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), inkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.
Kommande renoveringar: Målning av tak samt renovering av källarfönster.

Hushållsel ca 250:- och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Vale 26

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via ComHem eller lokalt datanätverk för "triple play" via Bredbandsbolaget. Betalas separat av respektive medlem.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, bagerier, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Vanadislunden, Hagaparken, Brunnsviken, Observatorielunden och Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. På andra sidan gatan ligger populära Vanadisbaden.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.