Vasastan

Dalagatan 35A, 1 tr

Underbart sekelskifte med högt i tak, vitmålade trägolv, vackra snickerier och generösa ljusinsläpp. Stor och solig balkong i sydväst.

Adress

Dalagatan 35A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 975 000 kr

Avgift

2 538 kr/mån

Boyta

53 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 53 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Perfekt och genomgående planlösning med högt i tak, snövita snickerier, stora fönsterpartier och en härlig känsla. Stor balkong med solsäkert läge i sydväst, välkomnande hall, utmärkt kök, lättmöblerat vardagsrum, snyggt badrum samt sovrum med plats för dubbelsäng. Drömläge i Vasastan, vacker och välskött fastighet med de stora renoveringarna utförda. Välkommen på visning!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor ochgott om skåp. Matplats för 4-5 personer. Kyl/frys, spishäll, inbyggnadsugn, fläjkt och diskmaskin. Utgång till balkong.

– Stor balkong med eftermiddagssol i sydväst. Plats för bord och stolar.

– Lättmöblerat vardagsrum medtvå fönster och vitmålade furugolv.

– Sovrum med garderobsvägg och plats för dubbelsäng. Sovrummet vetter mot den tysta och lummiga innergården.

– Badrum med vitkaklade väggar, frostat fönster, badkar, handfat, tvättmaskin och WC.

Pris: 4 475 000 kr

Månadsavgift: 2 538 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsström 200 kronor, hemförsäkring 150 kronor. 56 kronor/månad tillkommer i balkong avgift.

Andel i föreningen: 1,86000 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Ett källarförråd tillhör bostadsrätten. Lugn grönskande innergård med alla de attribut som krävs för att skapa en gemytlig och rofylld innergård. Här finns gemensam grill, utemöbler, gräsmatta och diverse planteringar och blomster. Tvättstuga över gård med modern maskinpark bestående av två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Separat cykelförråd i källarplan samt cykelställ på innergården. Sopsortering i kärl på innergården där man kan kasta hushållssopor, papper, glas etc. Man kommer att bygga ett litet hus på gården för dessa kärl.

Lägenhetsnummer: 5 (1103)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Energiförbrukning: 143 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Dala 35 registrerades 1999 och förvärvade husen 2001. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och består av gatuhus samt gårdshus på Dalagatan 35 A-D. Fastigheten är upplåten med tomträtt och nuvarande avtal gäller oförändrat till 2026-11-30. I husen finns totalt 41 lägenheter varav 40 upplåts med bostadsrätt och en med hyresrätt om 88 kvm (dold tillgång). Det finns även två lokaler (463 kvm + 74 kvm) upplåtna med hyresrätt.
Föreningen är välskött med mycket god ekonomi. Kassan uppgår till ca 5 600 000 kr och belåningen uppgår till 15 430 024 kr, ca 5 026 kr/kvm. Föreningen fick möjligheten att upplåta en hyreslägenhet med bostadsrätt under 2020 vilket inbringade 4,5 mkr. Då tillträdet skedde under 2021 återspeglas slutbetalningen inte i ÅR 2020. Det finns en kvarvarande hyreslägenhet om 88 kvm att klassa som en dold tillgång. Det finns inga planerade och beslutade avgiftsförändringar.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
– Tvättstuga.
– Hobbyrum med snickarbänk.
– Lummig och fin innergård med utemöbler och cykelställ.

Vid lägenhetsöverlåtelser debiteras köparen en överlåtelseavgift på f n 1 183 kr och en pantsättningsavgift om f n 473 kr.

RENOVERINGAR
2020: Renovering av portalen vid entrén och färdigställning av innergården.
2018: Byte av låssystem i portar. Renovering av horisontella stammar i bottenplan.
2016: Bakre innergården renoverad. Renovering fönster. OVK. Ny sopstation med kärlhus.
2015: Nya balkonger monterade. Utökad lokalyta i gatuhuset.
2014: Renovering av västra fasaden i gårdshuset. Renovering hyreslägenhet.
2013: Målning yttertak gatuhus.
2012: Stam- och avloppsspolning. Takrenovering på bägge husen. Renovering hyresrätter.
1980: Rörstambyte. Elstambyte.

Besök gärna föreningens hemsida för ytterligare information. www.dala35.se

Förening: Dala 35

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Bredband via fiberkabel vilket levereras av Bredbandsbolaget. Via bredbandet kan även digital-tv levereras. Avtal tecknas av den enskilde bostadsrättsinnehavaren, för prisuppgift besök bredbandsbolaget.se. Alternativt bredband, tv och telefoni via Com Hem.

Härligt läge nära såväl citypuls som grönska. Närhet till Odenplan med dess restauranger, trendiga barer och små trevliga caféer. Även matbutiker och ett flertal större affärer finns i området. Vanadislunden ligger också i närheten och är en av de största parkerna i Stockholm. Det är en oas mitt inne i stan med en fantastisk utsikt, här leder slingriga stigar runt det bergiga landskapet. Endast ca 10 min promenad till Hagaparken.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.