Vasastan

Birger Jarlsgatan 103 B, 2 tr

Romantiskt 1880-tal möter stilren design i fulländad tvåa med högt hörnläge och svårslaget ljusinsläpp, fin kakelugn och ljuvlig sekelskifteskänsla.

Adress

Birger Jarlsgatan 103 B, 2 tr

Rum

2

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

2 660 kr/mån

Boyta

52,4 kvmOm bostaden

På bästa adress och med attraktivt läge i trevliga kvarter i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm, saluförs här en stilfull sekelskiftestvåa i toppskick. Lägenheten ligger högt upp och har ett fritt hörnläge i klassisk fastighet från 1884. Den har en strålande ljus och väldisponerad planlösning med alla vackra originaldetaljer och utsmyckningar från byggåret på plats såsom rejäl takhöjd om 3,10 meter med rosetter och stuckaturer, vitpigmenterade trätiljor, speglade pardörrar, höga golvsocklar, en majestätiskt vacker kakelugn och fyra stora fönsterpartier med speglade nischer, ljusinsläpp från flera väderstreck och fin stadsvy längs med Birger Jarlsgatan och mot kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Lägenheten är synnerligen välplanerad och yteffektiv med god förvaring och härliga sociala sällskapsytor. Här finns ett stilrent, välutrustat och öppet kök i minimalistisk design och med industriell karaktär som ansluter till ett ljuvligt vardagsrum med kakelugnen och ett flödande ljust hörnläge med fönster mot tre väderstreck som ger en underbar karaktär och känsla. Sovrum med plats för säng och förvaring. Ett splitternytt badrum från 2016 i sobra kulörer med golv i Carraramarmor och värmeslingor, duschhörna, WC, handfat på kommod, tvättmaskin och spotlights i taket. Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och övrig klädförvaring i garderob.

Välkommen till denna ”minivåning” med fantastisk atmosfär och hemtrevlig känsla!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, skor och god klädförvaring i garderober. Fint ljusinsläpp från fönster mot köket. Trägolv, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket.

– Ett splitternytt badrum från 2016 i sobra kulörer med golv i Carraramarmor och värmeslingor, duschhörna, WC, handfat på kommod, tvättmaskin och spotlights i taket.

– Hallen leder till ett stilrent, välutrustat och öppet sällskapskök i minimmalistiskt utförande och med industriell karaktär. Köket är komplett maskinellt utrustat med kyl och frys, spis, ugn, fläkt och diskmaskin. Vid fönstret finns en platsbyggd loungebänk.

– Ljuvligt vardagsrum med en majestätisk kakelugn (ej fungerande) om hela 3 meter hög och ett flödande ljust hörnläge med fönster mot tre väderstreck som ger en oemotståndlig karaktär, känsla och vy över Birger Jarlsgatan och kringliggande sekelskiftesfastigheter. Trägolv, speglade pardörrar, högt till tak och vitmålade väggar samt tak. I vardagsrummet finns plats för soffa, matbord och TV.

– Rofyllt och väldisponerat sovrum med plats för dubbelsäng och förvaring. Trägolv, väggar i behaglig kulör och högt till tak.

Pris: 4 695 000 kr

Månadsavgift: 2 660 kr
Övriga driftskostnader: Hushållsel ca 200-300:-/månad. Hemförsäkring ca 100-150:-/månad.

Andel i föreningen: 2,23000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 20 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 5.

Energiförbrukning: 143 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan för mantalsskrivna och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen bildades redan 1905 och klassas som en äkta bostadsförening. Fastigheten byggdes 1884 och består av 42 lägenheter (1-6 r o k) fördelade på tre trappuppgångar varav två är fyra trappor och en är fem trappor med två vindsvåningar högst upp. Förutom lägenheterna finns gemensamma lokaler, en stor gård samt två kontorslokaler som hyrs ut. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2420 kvm, varav 2282 kvm utgör lägenhetsyta och 138 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken och tomtytan är 837 kvm.

Föreningens ekonomi är god och skuldsättningsgraden uppgår till 6.239:-/kvm.

1999-2000: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byggnation av vindsvåningar. Renovering av tak.
2001: Renovering av trapphus.
2005: Renovering av fasad och fönster mot innergården.
2006-2007: Byggnation av balkonger.
2010: Spolning av V/A-stammar.
2011: Renovering av källare och innergård.
2013: Falsar och stegar på taket renoverades.
2015: Renovering av fasad och reparation av taket samt takfoten mot gatan.
2017: Avlopp under tvättstuga.
2020: Stamspolning av samtliga stammar i fastigheten. Bygge av barnvagnsförråd. Installation av fönsterventiler i de lägenheter dessa saknades eller var undermåliga. Byte av kodlås vid samtliga ingångar mot gatan samt gården.

Planerade renoveringar:
Renovering av trapphusen under 2021.

Till lägenheten hör ett källarförråd. Föreningen har en vacker innergård anlagd 2010-2011 med pergola, planteringar, sittgrupper och grill. Tvättstuga finns i ett litet hus på innergården med två maskiner, mangel, torkskåp och torktumlare. Medlemmarna har tillgång till en fräsch bastu samt dusch och toaletter. Festlokal med plats för ca 40 personer och hobbyrum finns i källaren. Här finns även pingisbord.

Förening: Bf Birger Jarl u.p.a.

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

Antal lägenheter: 42

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Grundutbudet med ca 15 kanaler ingår i avgiften.

Internet: Leverantör av internet är Ownit. Uppkopplingen är en fiberuppkoppling med hastigheten upp till 100 Mb/s. Även det ingår i avgiften. Ownit leverar även TV-kanaler samt telefoni och som boende kan du teckna individuellt avtal om digital tv med antingen Com Hem eller Ownit och Telefoni med Telia eller Ownit.

Sammanställning: Föreningen har en vacker innergård med pergola, planteringar, sittgrupper och grill.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.