Vasastan

Sveavägen 115, 3 tr

Högt läge med utsikt mot Vanadislunden. Spröjsade fönster med djupa nischer, trägolv och stambytt badrum. Renoveringschans!

Adress

Sveavägen 115, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 950 000 kr

Avgift

2 225 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Möjlighet finns nu att förvärva en tvåa om 51 kvm med högt och insynsskyddat läge. Härlig utsikt mot Vanadislunden via stora spröjsade fönster med djupa nischer. Fint stambytt badrum med bland annat tvättmaskin och golvvärme. Två stora rum samt kök med diskmaskin. Lägenheten har charmen bevarad med trägolv, spegeldörrar och vackra fönster. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Lägenheten är i behov av ytskicksrenovering med ett kök av äldre modell. Möjlighet finns här att skapa sig ett riktigt drömboende med närhet till det mesta man kan önska sig. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Välskött förening med en trevlig gemensam innergård. Varmt välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Den inre hallen har plats för garderob, byrå eller skrivbord om så önskas. Trägolv.

– Kök med plats för matbord och spröjsat fönster med djupa nischer. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn, fläkt samt kyl/frys. Plastmatta.

– Rymligt vardagsrum med gott om plats för önskad mölbering. Här finns även en inbyggd garderob. Spröjsat fönster med djupa nischer och trägolv.

– Sovrum med plats för dubbelsäng och sängbord. Spröjsat fönster med djupa nischer och plastmatta.

– Fint stambytt badrum renoverat 2013, utrustat med tvättmaskin, golvvärme, dusch, infällbara duschväggar, handfat och wc.

Pris: 3 600 000 kr

Månadsavgift: 2 225 kr

Andel i föreningen: 2,32880 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 6820-1014 (1302)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 111 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vale 26 bildades 2003 och förvärvade fastigheten av PP Pension år 2012. Föreningen består av 22 lägenheter (varav 2 nya vindsvåningar om 145 och 115 kvm stod klara för inflyttning i maj 2013), 2 mindre lokaler i anslutning till entrén och 1 större garagelokal på Sveavägen 113 (bilverkstad). Utöver dessa lokalintäkter finns även ett hyresavtal med Telenor om mobilantenn på taket och utrymme i källaren för basstation.

Den totala lägenhetsytan uppgår till ca 2190 kvm samt lokalyta till ca 502 kvm. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och marken innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som köpare.

Föreningens ekonomi är god. Mer information, se bifogad årsredovisning. Inga avgiftsförändringar finns planerade eller beslutade.

Utförda renoveringar:
2018: Installation av sensorstyrd trapphusbelysning, OVK, nya maskiner i tvättstugan, energibesiktning och div underhåll av trapphus. 2017: Byte av fjärrvärmeanläggning och underhåll av hiss. 2016: Målning av fönster i källarvåning, målning och installation av säkerhetsskyddsutrustning på taket samt renovering av entréport. 2015: Nytt trädäck lades på innergården och underhåll av tak. 2014: Balansering av värmesystemet och renovering av originalbalkonger mot gatan. 2013: Byte av samtliga V/A-stammar och elstigar (3-fas framdraget till samtliga lägenheter), imkanaler i kök har tätats i vissa lägenheter vilket ger möjlighet till mekanisk ventilation i dessa, rensning och tätning av rökkanaler i samtliga öppna spisar, installation av säkerhetsdörrar, renovering av tvättstugan (flyttades tillsammans med förråden till källaren i samband med vindsbygget), nya balkonger byggdes mot innergården, nytt expansionskärl till undercentralen samt nya radiatorventiler. I samband med bygget av vindsvåningarna byttes även hissmaskineriet och hissen förlängdes till våning 5. 2008: Trapphus målat och ny armatur installerad. 1998: Fönster, ytterbågar i aluminium och energiglas. 1995: Innergården. 1994: Taket omlagt. 1992: Soprum med karusell, sophiss och ventilation. 1983: Fasadrenovering.

Planerade renoveringar:
Föreningen har en underhållsplan för åren 2015-2024 som stödunderlag för styrelsens framtida underhållsplanering. Avsättning till yttre reparationsfond sker årligen. Under 2019 kommer sannolikt en fasadrenovering att göras.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Föreningen har en härlig gemensam trädäckad innergård med sommarmöblering och cykelförvaring. I källaren finns förråd med stålgaller samt en gemensam tvättstuga (färdigställd 2013) utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp.

Förening: Brf Vale 26.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 22

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via ComHem.

Internet: Bredband via ComHem eller Bredbandsbolaget. Betalas separat av respektive medlem.

Säljarna har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 250:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring är ca 185:-/mån.

Ypperligt, centralt läge invid Odenplan och Vanadislunden med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. Här lever du i kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer, restauranger, butiker och affärer. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. I området finns ett flertal förskolor och skolor. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan kontraktskrivningen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.