Vasastan

Sankt Eriksgatan 85, 3 tr

Fantastisk Vasastanstvåa, tyst läge och stor balkong mot fin innergård samt härlig storstadskänsla utanför porten. Toppskick!

Adress

Sankt Eriksgatan 85, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 200 000 kr

Avgift

1 568 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 51 ljusa och välplanerade kvm med högt läge och samtliga fönster mot den lugna innergården. Toppenläge i populära Birkastan invid St Eriksplan och Rörstrandsgatan. Stora sällskapsytor med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, snyggt badrum och sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring. Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi. Föreningen sänkte nyligen avgiften med 30%.

Välkommen på visning, här trivs man!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder, garderob, klädkammare och plats för skrivbord.
– Utmärkt kök (2013) med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, spis med varmluftsugn och fläkt. Öppen planlösning mot vardagsrummet.
– Lättmöblerat vardagsrum med utgång till balkongen. Infälld belysning via spotlights och ekparkett.
– Sovrum med plats för dubbelsäng.
– Snyggt och rymligt badrum (2013) med WC, dusch, handfat, handduksvärmare samt tvättmaskin och torktumlare. Vitkaklade väggar med insläg av mosaik i duschdelen. Klinker med golvvärme. Infälld belysning via spotlights.
Genomgående ekparkett och ytskikten är renoverade 2013.

Pris: 4 375 000 kr

Månadsavgift: 1 568 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV (basutbud). Driftkostnad/månad ca hushållsel: 250 kr, hemförsäkring: 125 kr.

Andel i föreningen: 0,61012 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: I föreningen finns fyra välutrustade tvättstugor renoverade 2015 där tvätt- och sköljmedel ingår i maskinerna. Barnvagns- och cykelrum. Till lägenheten hör ett nytt källarförråd om ca 4 kvm. Innergården håller på och renoveras med nybyggt cykelställ och förrådsbyggnad med grästak. Tidigare fanns det mycket planteringar med buskar och träd vilket planeras att återställas. Trädgårdsmöbler och grillar finns under sommarhalvåret tillgängliga. innergårdar med planteringar och sittgrupper.

Lägenhetsnummer: 1304

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 3 av 5.

Energiförbrukning: 183 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Gjutarens är en äkta välskött förening med en mycket bra ekonomi. Fastigheten byggdes 1926-1927. Byggnaden ritades av arkitekt Sven Wallander. Fastighetsbeteckningen är Gjutaren 29, som omfattar Sankt Eriksgatan 85 och 87 samt Tomtebogatan 1, 3 och 3A. Totalt finns det 159 bostadsrätter och 14 kommersiella lokaler hyrs ut. Bostadsrättsföreningen kräver ett individuellt medlemskap i HSB.

Föreningen har sålt ut vindarna vilket har stärkt föreningens ekonomi ytterligare. Tack vare vindsförsäljningen har man kunnat lösa de rörliga lånen och planerar nu även att kunna lösa det sista lånet när det förfaller nästa år. Där efter ser föreningen att man kommer kunna bli skuldfri. Hur mycket man får för vinden står inte klart förrän den är färdigbyggd och uppmätt. Men man kommer troligen att ha pengar över när man fått all betalning och gjort alla åtgärder.

I samband med vindsförsäljningen utlovades en sänkning på 30% av lägenheternas månadsavgift, från och med kvartalet efter start av bygget. Styrelsen beslutade att denna avgiftssänkning skulle träda i kraft redan från och med 1 juli 2015.

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
2015: OVK Godkänd 2015.
2014: Fönster renovering färdigställdes
2012: Byte av tryckstegringspump.
2010: Garagerenovering och balkongbygge mot gård.
2009: Spolning av vatten- och avloppsstammar. Även 2014.
2008 installerades en ny värmeväxlare.
2005: Spolning av vatten- och avloppsstammar. Målning av tak.
2004: OVK-besiktning.
2001: Renovering av tvättstuga med ny maskinpark. Åtgärd även 2014.
1999: Renovering av fasad.
1994: Ommålades trappuppgångar och fönster.
1991: Lades taket om.
1986: Byte av vatten- och avloppstammar.
De flesta horisontella avloppsstammarna i källarutrymmen/garage är utbytta 2014/2015.
1980-tal: Elstigar.

Kommande renoveringar:
Försäljningen av vindarna kommer att medför en installation av hiss i trapphuset. Cykelförråd byggs på gården samt att förråden har flyttas från vind till källare. Säkerhetsdörrar kommer även finansieras av föreningen för alla medlemmar och installeras nu i okt/nov. Hela källarplanet, alla trappuppgångar samt alla tre gårdarna kommer att snyggas till. Gå gärna in på föreningens hemsida och läs mer. http://www.hsbgjutaren29.se. Bygget är igång nu under hösten 2015 och planerad byggtid för hela projektet beräknas till ca 2 år.

Föreningen tar ut överlåtelse- samt pantsättningsavgift vid överlåtelse av lägenhet.

Förening: HSB Brf Gjutaren 29

TV: Kabel-TV levereras via Comhem.

Internet: Bredband levereras via Comhem. Fastigheten är även ansluten till Telia Fibernät. (Individuell anslutning gällande bredband).

Sammanställning: Balkong mot innergården

Birkastan är ett av Stockholms absolut mest trevliga och omtyckta kvarter. Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. Bl.a prisbelönta Mellqvist och Kaffeverket. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Över bron finns Kungsholmen med Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Karlbergs Station och Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express är inom promenadavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.