Vasastan

Surbrunnsgatan 31 A, 4 tr.

Ljuvlig sekelskiftestvåa i högt & ljust läge med utmärkt planlösning & öppna sällskapsytor, högt i tak, fina golv och vackra snickerier. 1.532:-/mån!

Adress

Surbrunnsgatan 31 A, 4 tr.

Rum

2

Slutpris

5 050 000 kr

Avgift

1 532 kr/mån

Boyta

51 kvmOm bostaden

Högt upp på fjärde våningen i vacker och representativ hörnfastighet uppförd 1903-1905, ypperligt belägen i korsningen av Tulegatan och Surbrunnsgatan, saluförs nu denna utmärkta, charmiga och stilrena tvåa om 51 kvm i mycket gott skick. Här bevaras alla vackra sekelskiftesdetaljer från byggåret som skapar en underbar karaktär och känsla. Högt till tak med stuckatur, högresta fönsterpartier med djupa nischer, vackra trägolv, fiskbensparkett samt vita snickerier och spegeldörrar.

Lägenheten är strålande ljus och genomgående från gård till gata. Den är optimalt planerad, maximalt funktionell och väldisponerad med öppna sällskapsytor mellan vardagsrum och kök. Köket är nyrenoverat 2019 i ett stilrent vitt utförande med bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning. Köket integreras med det rymliga vardagsrummet via öppen arbetsbänk och tack vare två stora fönsterpartier i bredd samt väl tilltagen takhöjd så ges en härlig känsla av rymd.

Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Här har det tidigare funnits ett bygglov för fransk balkong. Platsbyggd skjutdörrsgarderob samt linneskåp. Fräscht badrum med dusch och WC. Hall med plats för ytterkläder, skor och generös klädförvaring i en ”walk in closet” som är inredd med både häng, hyllor och lådor.

Lägenhetens höga och ljusa läge, den unika kombinationen av sparsmakad design och väl bevarad sekelskiftescharm samt det utmärkta läget i sprudlande kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts, gör detta till en bostad många väntat på.

Välskött förening med stark ekonomi och låga månadsavgifter för medlemmarna. För denna lägenhet är avgiften endast 1.532:-/mån.

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall med plats för avhängning och skor. Goda förvaringsmöjligheter i rymlig klädkammare. Vitmålade väggar och tak samt en måttanpassad sisalmatta på golv.

– Utmärkt och öppet kök, smakfullt renoverat 2019 med gott om skåp och bra arbetsytor. Arbetsbänk öppnar köket mot vardagsrumet och ger härliga sällskapsytor. Infälld belysning via spotlights, kyl/frys, spis med fläkt och ugn samt diskmaskin.

– Lättmöblerat vardagsrum med bra ljusinsläpp. Stuckatur och slipad ekparkett. Naturlig plats för soffa, TV-möbel samt middagsbord.

– Generöst sovrum mot lugn innergård med ogenerad stadsvy över takåsarna. Platsbyggd garderob samt linneskåp. Här har det tidigare funnits ett bygglov för fransk balkong

– Snyggt badrum med sandfärgat klinkergolv med golvvärme och helkaklade väggar. Handfat med kommod, vägghängd wc samt dusch.

Pris: 4 795 000 kr

Månadsavgift: 1 532 kr
I avgiften ingår vatten, kabel-TV (grundutbud) och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Schablonmässig eltillägg om ca 370:- och 643:- i "bränsletillägg" för bl a värme läggs på månadsavgiften. Hemförsäkring ca 200-250:-.

Andel i föreningen: 1,69100 %

Byggår: 1903 – 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 25 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 5.

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 146 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Surbrunn 8 bildades 1970 och köpte fastigheten Surbrunn 8 den 30 juni 1971. Säljare var John Mattson AB och köpesumman var 4.700.000 kr. Fastigheten uppfördes 1903-1905 och är ett hörnhus med totalt fyra uppgångar, varav en på Tulegatan 37 och tre på Surbrunnsgatan 31 (A, B och C). Gårdshuset införlivades i föreningen 1990 i samband med att vindarna i gathusen byggdes om till lägenheter. Gårdshusvinden såldes och byggdes också om till lägenhet år 2000. Föreningen omfattar 45 lägenheter (varav 1 upplåten med hyresrätt) om totalt 3.474 kvm och sex butikslokaler med hyresrätt om totalt 382 kvm.

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick skulderna till ca 10.722.000:-, vilket ger en belåningsgrad på 3.138:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.400.000:-. Årets nettoresultat (efter finansiella poster) blev + 125.076:-. Medlemsavgifterna är låga (321:-/kvm/år) och inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1972: Omputsning av fasad, omläggning av tak, nytt gårdsbjälklag, nyinstallation av hiss samt byte av V/A-stammar och elstigar.
1999: Ny värmeanläggning.
2001: Installation av bredband (med uppgradering 2005).
2006: Stambyte i gårdshus.
2007: Hissrenovering ombyggnation av terrass.
2009: Installation av takfläkt till restaurang Sirap.
2010: Översyn av ventilation till restauranger och terrassombyggnation.
2011-2012: Hissrenovering (Surbrunnsgatan 31 B), omläggning av tak i gatuhuset och terrassombyggnation.
2013: Installation av nya fönster i vindsvåningarna, nya ventiler till värmesystemet och byggnation av balkonger mot gården.
2014: Renovering av café vid 31 A, gårdsrenovering och nya fönster i trapphuset i 31 C.
2015: Byte av enstaka skadade avloppsrör i cykelkällare.
2016: Installation av termostater på radiatorer och injustering av värme.
2018: Byte av horisontell stam/skadat avloppsrör i del av fastigheten Tulegatan 37. Målning av taket i gårdshuset och målning av samtliga trapphus.
2019: Renovering av fönster och puts/målning av fasad mot gården.

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2015 och sträcker sig fram till 2030. Underhållsplanen uppdaterades 2018.
De flesta stammarna byttes under renoveringarna i början på 1970-talet. Föreningen har successivt bytt ut "åtkomliga" stammar, men anser att ett stambyte eller dylikt kan komma att behövas göras inom 15-20 år. Inga större planerade renoveringar.

Föreningen har ett gemensamt elabonnemang och ett schablonmässig eltillägg om ca 370 kr/mån läggs på månadsavgiften.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I fastigheten finns cykelförråd, samlingslokal, hobbyrum och tvättstuga. Fin gemensam innergård med sommarmöblering och planteringar. Föreningen har ett skjul för soplämning på gården. Skjulet har tre avdelningar; en för tidningar, glas och metall, en för hushållssopor och en för butikslokalernas sopor.

Förening: Brf Surbrunn 8

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 45

Antal lokaler: 6

Antal hyresrätter: 1

TV: Com Hem kabel-TV basutbud ingår. I huset finns uttag för Com Hem bredband via TV-uttaget (tre hål i väggen) samt Telia bredband stadsnät (LAN-nätverk).

Sammanställning: Tidigare bygglov för fransk balkong från sovrummet mot innergården.

Ypperligt, centralt läge nära Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa som såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, juicebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med rikt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Hagaparken, Vasaparken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.