Vasastan

Tulegatan 28, 2½ tr

Ljuvligt sekelskifte i suverän tvåa. Ostört gårdsläge, högt upp med stor balkong.

Adress

Tulegatan 28, 2½ tr

Rum

2

Slutpris

4 630 000 kr

Avgift

2 000 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Välkommen till Tulegatan och attraktiva kvarter där Vasastan, Norrmalm och Östermalm möts. I gårdshusflygel, utan kringliggande grannar, vetter denna härliga hörnlägenhet i rofyllt läge mot innergården. Lägenheten andas bevarad sekelskiftescharm med flertalet tidstypiska detaljer bevarade såsom speglade dörrar, snövita snickerier, furutiljor, generös takhöjd, djupa fönsternischer samt takrosetter och stuckatur.

Välkommen till en sekelskiftespärla med balkong i ett av Vasastans mest eftertraktade och mysigaste kvarter! Här promenerar du till Stureplan, Odenplan och det mesta som Stockholm city har att erbjuda.

– Hall med plats för ytterkläder och förvaring i platsbyggd garderob. Parkettgolv. Säkerhetsdörr.

– I anslutning till hallen finns ett fräscht badrum med duschplats, handfat, badrumsskåp, WC och tvättmaskin.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp. Här finns diskmaskin, ugn, spishäll, fläkt samt kyl och frys. Här finns även plats för matbord. Parkettgolv.

– Vardagsrum med plats för önskad möblering med soffa och TV-möbel. Utgång via dubbeldörrar till stor balkong i öst med utsikt mot himmel och takåsar. Vitmålade väggar samt tak och furutiljor.

– Rymligt och rogivande sovrum med plats för dubbelsäng. Bra förvaring i platsbyggd skjutdörrsgarderob. Parkettgolv.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 2 000 kr

Andel i föreningen: 4,45910 %

Byggår: 1905

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd (ca 11 kvm), tvättstuga och vindsförråd (ca 6 kvm). Föreningen har dessutom en trevlig relaxavdelning med Jacuzzi, bastu, dusch och WC.

Lägenhetsnummer: 15 (1301)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2,5.

Energiförbrukning: 147 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Tulegård består av 19 lägenheter upplåtna med bostadsrätt och 2 lokaler upplåtna med hyresrätt. Ekonomin är mycket god med en belåning på 1.550.000 kr och ca 490.000 kr i likvida medel. Inga planerade avgiftsförändringar.

Genomförda renoveringar:
2014: Byte av elcentral och hiss reperation.
2013: Ommålning av fönster, trapphus samt entré.
2010: Stamrensning och målning av tak.
2005: Ny fjärrvärmecentral.
2004: Nya balkonger.
1991: Rörstambyte.
1989: Bastu/relaxavdelning byggdes.
1987: Omläggning tak och fasadrenovering.

Planerade renoveringar:
Innergården ska renoveras, troligtvis under våren 2016.

Hushållsel ca 200:-/månad och hemförsäkring ca 150:-/månad.

Förening: Brf Tulegård

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Stor balkong i öst med morgonsol och utsikt över himmel och takåsar.

Ypperligt, centralt läge nära Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa som såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, juicebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med rikt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Hagaparken, Vasaparken såväl som Stureplan och Hötorget.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.