Vasastan

Frejgatan 51, 5 tr

20-talsdröm belägen högst upp i fastigheten. Suverän planlösning och attraktivt läge!

Adress

Frejgatan 51, 5 tr

Rum

2

Slutpris

3 450 000 kr

Avgift

1 849 kr/mån

Boyta

50,5 kvmOm bostaden

Varmt välkomna tilll denna smakfulla tvåa belägen högst upp i välskött fastighet från 1926. Det höga läget i huset i kombination med de stora fönsterna ger hela lägenheten ett flödande ljus, rymd och charm. Lägenheten är i mycket gott skick med tidsenligt bevarade detaljer såsom fina trägolv, spegeldörrar, stora fönsterpartier och sober färgsättning. Ljust och lättmöblerat vardagsrum, stilrent kök med matplats för 8-10 personer, trivsamt sovrum och ett fräscht badrum.

Populär och välskött bostadsrättsförening med god ekonomi.

Välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt förvaring i en mindre garderob. Hela lägenheten har genomgående fina trägolv.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Tack vare de stora fönsterpartierna och det höga läget känns ljuset alltid närvarande.

– Stilrent kök i stram design med vita köksluckor, mosaik ovan arbetsytor och bänkskiva i massiv ek. Köket är utrustat med integrerad kyl/frys, diskmaskin, varmluftsugn, gashäll samt ovansittande spisfläkt. Mycket bra förvaringsmöjligheter samt gott om avställningsytor. Plats för matbord för 8-10 personer.

– Rymligt och trivsamt sovrum med gott om plats för såväl dubbelsäng som arbetshörna. Goda förvaringsmöjligheter i stor garderobsdel.

– Fräscht helkaklat badrum med ljust klinker på golv och vitt kakel på väggar. Utrustat med förvaringsskåp samt spotlights i tak.

Pris: 3 295 000 kr

Månadsavgift: 1 849 kr

Andel i föreningen: 0,59385 %

Byggår: 1926

Övriga byggnader/utrymmen: I fastigheten finns 3 tvättstugor. Föreningen har en trevlig innergård med en lekplats, ett cykelställ och ett grovsoprum.

Renoveringar: Under tidigt 1980-tal byttes vatten och avloppsstammar i kök och badrum. 1989-1991 skedde en större renovering och ombyggnation. Under denna period byggdes det bl a 14 st vindslägenheter, nytt yttertak lades, renovering samt målning av fasader och fönster genomfördes, det drogs in 3-fasel till alla lägenheter, hiss installerades i alla uppgångar, upprustning av tvättstugor skedde 2011 och tre nya sophus byggdes på gårdarna.

Lägenhetsnummer: 1401 (150)

Hiss: Ja

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar över 20 garageplatser. Går att hyra för ca 1 235 kr/mån. Till garageplatsen är det separat kö. I övrigt gäller boendeparkering.

Allmänt om föreningen: HSB Brf Nejlikan 31 & 33 i Stockholm bildades 1926 består av två sammankopplade huskroppar med adresserna Sveavägen 87, 89, 93, 95, 97 och 99 samt Frejgatan 51 och 53. Arkitekt var Sven Wallander. Föreningen beskattas som äkta och äger marken. Fastigheten består av 169 bostadsrätter, 3 lokaler och ett garage med 23 platser med infart från Frejgatan.

För mer info, se http://www.brfnejlikan3133.se/

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2020-12-31 uppgick belåningen till ca 14 mkr vilket ger en belåningsgrad på 1.588:-/kvm. Omsättningstillgångarna uppgick till ca 2.200.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1980: Byte av V/A-stammar.
1991: Hissar installerades i alla trappuppgångar. Ny el till 3-fas till alla lägenheter. Byggnation av vindslägenheter. Renovering av trapphus, fasad och tak.
2011: Renovering av samtliga tvättstugor + nya maskiner.
2014: Nya säkerhetsdörrar och renovering av trapphus.
2016: Ventilationsåtgärder.
2017: Kompletteringsarbeten av fasad.
2018: Renovering av tak. Spolning av V/A-stammar.
2018-2019: Installation för bergvärme.
2019: Byte av ventiler och kall- och varmvatten i garaget.
2020: Föreningen tecknade för gruppanslutning för bredband med Bahnhof.
2021: Byte av takarmaturen i garaget.

Kommande renoveringar:
Byte av alla hissar (2021-2022).

Gemensamma utrymmen:
Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Tre tvättstugor, varav en i 87:ans källare. Gemensam innergård med planteringar, sittplats m.m. Övernattningsrum med 4 sängplatser (våningssäng och bäddsoffa), toalett, dusch och pentry. Kan bokas av föreningens medlemmar för 300:-/dygn.

Förening: HSB Brf Nejlikan 31 & 33 i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 169

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget alt Com Hem.

Välkommen till härliga Vasastan och dessa klassiska kvarter. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till Odenplan med all tänkbar och nödvändig service. I området finns ett stort utbud av välrenommerade restauranger, mysiga cafeér, butiker, mataffärer, apotek m.m. Kommunikationerna är goda i form av T-bana och flertalet innerstadsbussar. Med kort promenad nås även rekreationsområden kring Vanadislunden, Hagaparken, Brunnsviken och Vasaparken.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.