Vasastan

Roslagsgatan 45, 2 tr

Härlig ljus 2:a i ett fint läge nära Brunnsviken och Odenplan.

Adress

Roslagsgatan 45, 2 tr

Rum

2

Slutpris

2 590 000 kr

Avgift

2 465 kr/mån

Boyta

50 kvmOm bostaden

Välkommen till en charmig tvåa med härlig atmosfär med fin grön innergård. Här bor ni på eftersökt läge i idylliska Sibirien med promenadavstånd till såväl Odenplan och city såsom Hagaparken och Brunnsviken. Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp och matbord. Sovrum med plats för dubbelsäng samt garderober. Fräscht välutrustat kök. Möblerbar hall och gott om förvaringsutrymmen. Genomgående fina vitlutade furugolv, generös takhöjd och vackra fönster. Fin grön innergård med möbler och grillmöjligheter. Stam- och elbytt förening

Säkerhetsdörr.

Välkomnande hall med tambur samt inbyggd garderob i original vitt. Nymålade väggar i vitt och vitlutade fina furugolv. Större välkomnande hall som är möblerbar i vitt.

Rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stort fönsterparti, vitlutade fina furugolv och nymålade väggar i vitt.

Härligt och ljust sovrum med plats för dubbelsäng och garderober. Nymålade vita väggar och vitlutade furugolv. Vita pardragdörrar in mot kök.

Fräscht kök med full maskinell utrustning i form av gasspis, stor kyl/frys och diskmaskin. Bra med arbetsyta. Fint högt fönster. (Föreningen tillåter endast kolfilterfläk).

Stambytt badrum med badkar, wc och handfat. Helkaklade väggar i vitt med svart bård.

Pris: 2 590 000 kr

Månadsavgift: 2 465 kr

Andel i föreningen: 0,61211 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 80 kr/mån

Total driftkostnad: 330 kr/mån

Byggår: 1929

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, källarförråd och 4 st tvättstugor varav 1 är obokningsbar på Roslagsg 55 i källaren.

Lägenhetsnummer: 99-2025-1-7-7

Hiss: Ja

Våning: 2

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser på baksidan av fastigheten som man kan få hyra om 750 kr/m, kö. Boendeparkering på gatan, www.stockholm.se http://www.garageplatsen.se/sok-garageplats

Allmänt om föreningen: HSB Brf Blåkråkan i Stockholm förvärvade fastigheten 1935. Föreningen består av 178 bostadsrättslägenheter samt 4 lokaler på adresserna Roslagsgatan 45-59. Totalytan är 8766 kvm, varav 8106 kvm utgör lägenhetsyta och 660 kvm utgör lokalyta. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Medlemskap i Brf Blåkråkan medför automatiskt ett obligatoriskt medlemskap i HSB för varje bostadsrättshavare. Föreningen disponerar 15 parkeringsplatser som kan hyras för i dagsläget ca 800 kr/mån, till dessa är det separat kö – kontakta föreningens styrelse vid intresse. Mer info om föreningen finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.hsb.se/stockholm/blakrakan

Det finns tre bokningsbara tvättstugor och en obokningsbar tvättstuga i källaren på Roslagsgatan 55. Det finns cykelställ på gården samt cykelkällare. Lägenheten disponerar ett källarförråd.

Utförda renoveringar:

1990-1994:Totalrenovering av tak, fasader, fönster, trappuppgång, gård och grund. Byte av stammar, bad och kök. Byte av elstigar.
2001/2002: Exploaterades fastighetens vindar, totalt 13 lägenheter.
2004: Installerades nya maskiner i tvättstugan.
2005: Spolning av stammarna.
2008: Energideklaration.
2010: Källsorteringsrum inrättas. Byte av radiatorerventiler samt injustering av värmen i fastigheten.
2011: Ca 50 balkonger byggdes.
2012: OVK.
2013: Stamspolning.
2014: Årsavgiften inkl bränsleavgift höjdes med 10 %.
2015: Fräschades källsorteringsrummet upp, avloppsrören i gatuplan filmades och spolades. Radiatorer undersöktes, cirkulationspumpen som förser husets radiatorer med varmvatten byttes, ett antal brandskyddsåtgärder utfördes.
2016: Installerades övervakningskameror i källsorteringsrummet.

De närmaste åren planerar föreningen ett antal större renoveringar, renovering av avloppsstammar i fastighetsgrunden, renovering av balkonger, fönster, hissar samt målning av entrè och trapphus. De planerade åtgärderna skall finansieras i första hand med underhållsfonden.

Förening: HSB Brf Blåkråkan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 178

Antal lokaler: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör Com Hem. www.comhem.se. Grundutbudet ingår i avgiften.

Internet: Bredband. Com Hem. Betalas separat.

Utmärkt läge i eftertraktade kvarter i Vasastan. Vasastan är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom trevliga restauranger, härliga caféer, butiker, apotek, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ett par minuters gångavstånd till Stureplan, Odenplan och Stockholms City samt ströv- och naturområderna kring Brunnsviken, Vanadisparken och Hagaparken.
Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.