Vasastan

Dalagatan 86 H, 3 tr

Stilsäker, fulländad & drömlik sekelskiftestvåa i toppskick med utmärkt planlösning, härligt ljusinsläpp & utsikt över grönskande innergårdar.

Adress

Dalagatan 86 H, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 060 000 kr

Avgift

2 625 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Med strålande ljust, högt och öppet läge i fastighet från 1916-1918, på bra adress nära Odenplan och Matteuskyrkan, saluförs nu denna ljuvliga sekelskiftestvåa om 49 m² med fri utsikt över grönskande och parklik innergård.

Lägenheten är varsamt renoverad med känsla för stil, modern design, sobra kulörer och massor av utmärkt förvaring. Allt i en perfekt symbios med de vackra, tidsenliga och välbevarade detaljerna från byggåret.

Mycket generös takhöjd om ca 3 meter, vita snickerier, spegeldörrar, vitoljade trägolv och högresta fönsterpartier med spröjs och djupa nischer.

Planlösningen i fil är ytterst väldisponerad för två personer. Här finns trivsamma sällskapsytor med ett vardagsrum och ett stilfullt nyrenoverat kök i anslutning. Vardagsrummet är lättmöblerat och ger plats för soffa, matbord och TV-möbel. Det stora fönsterpartiet ger vardagsrummet ett ljuvligt ljusinsläpp, en känsla av rymd och fri utsikt över grönska och kringliggande sekelskiftesfastigheter.

Köket i sober beige kulör är renoverat 2020 och minimalistiskt designat med rejäl förvaring i lådor och skåp ända upp till taket, bra arbetsytor och komplett maskinell utrustning i rostfritt utförande såsom kyl och frys, diskmaskin, induktionshäll, fläkt och varmluftsugn.

Rymligt sovrum med plats för fullstort dubbelsäng om 180 cm och generös klädförvaring i en praktisk ”walk in closet” med platsbyggd förvaring. Ett väl tilltaget badrum med lyxig känsla och som är stilfullt inrett med kaklade väggar, klinkergolv med golvvärme, duschhörna, vägghängd toalett, handfat med bänkskiva och öppna hyllplan ovan för avställning. Via entrén nås en inbjudande hall med hatthylla och platsbyggd förvaring för ytterkläder och skor. Ny säkerhetsdörr installerade 2020.

Kombinationen av det svårslagna Vasastadsläget och adressen, läget i fastigheten och lägenhetens ypperliga planlösning, tidsenliga attribut, och rofyllda känsla, ger ett efterlängtat boende vi tror ni kommer gilla!

Bostadsrättsförening med god ekonomi och en välskött fastighet. Läget i Vasastan är både centralt och rofyllt med närhet till Odenplan och S:t Eriksplan, så väl som rekreationsområdena i Hagaparken och kring Brunnsviken. Gym plus flera mataffärer i närheten. Fantastisk fisk- och skaldjursbutik runt hörnet på Dalagatan.

Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, tunnelbana Odenplan samt Citybanan med uppgång ca 100 meter från bostaden i korsningen av Dalagatan och Vanadisvägen. I Norra stationsområdet intill växer Hagastaden fram vilket gör läget kring Vanadisvägen ännu mer attraktivt och eftertraktat.

Pris: 4 295 000 kr

Månadsavgift: 2 625 kr
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-TV. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-200:-. Obligatorisk bredbandsavgift 99:-.

Andel i föreningen: 0,59400 %

Byggår: 1916-1918

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 205 (1305)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Energideklaration: Utförd

Energideklaration utförd: 2018-10-10

Energiklass: G

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Brf Smedjan 11 registrerades 1999-05-18 och förvärvade fastigenheten år 2001. Fastigheten som uppfördes mellan 1916-1917 består av 175 bostadslägenheter (7.596 kvm), varav 9 är återstående hyresrätter, fördelade på åtta trapphus (Dalagatan 86 A-H). 5 lokaler (284 kvm), varav en lokal används som föreningslokal. Fastigheten upplåts med tomträtt (nuvarande avtal gäller till 2022-12-31). Föreningen godkänner delat ägande, men inte juridisk person som förvärvare. Mer information finns på www.smedjan11.se

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick belåningsgraden till 3.270:-/kvm. Föreningen har bra intäkter från sina lokaler och hyresgäster. Dessutom är de 9 st återstående hyresrätterna en stor dold tillgång för framtiden. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1994 – Ommålning av fasaden.
2003 – Renovering av samtliga fönster.
2003-2005 – Byggnation av 14 bostadslägenheter i tidigare använt vindsutrymme. I samband därmed bl a installation av ny värmepanna och undercentral för vatten och värme, samt omläggning eller ommålning av takplåt.
2004 – Renovering av samtliga vädringsbalkonger.
2005 – Trapphusrenovering innefattande målning, vissa snickeriarbeten samt byte av trapphusarmatur.
2005 – Stämmobeslut om byte av samtliga V/A-stammar. Stambyte har därefter utförts 2005, 2006, 2007 och 2010-2011. Arbetet är nu slutfört. Föregående stambyte skedde 1967.
2006 – Obligatorisk ventilationskontroll.
2008 – Radonmätning och energideklaration.
2015 – Byte och renovering av tvättmaskiner och torktumlare. Justering av fjärrvärme och komplettering med tilläggsisolering på värmecentralen.
2016 – Fönstermålning.
2017 – OVK, målning av entrédörrar, montering av taksäkerhet, renovering av skorstenar samt lagning och målning av takplåt.
2018 – Mindre fasadarbeten, målning av samtliga balkongräcken på gemensamma balkonger, energideklaration utförd och installation av rörelsedetektorer för belysning i samtliga trapphus.
2019 – Målning av fönster och dörrar på lokalerna ut mot Dalagatan och renovering/ombyggnation av källarlokal till uthyrningsbar kontors-/lagerlokal.
2020 – Ventilationsrengöring i samtliga lägenheter och lokaler samt målnings- och renoveringsarbeten i soprummet.

Inga övriga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I föreningen finns tre st tvättstugor i portar B, D och F. I varje trappuppgång finns gemensamma trapphusbalkonger. Soprum och två cykelförråd finns. Trevlig och grönskande innergård med utemöbler och grill.

Förening: Brf Smedjan 11.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 175

Antal lokaler: 3

TV: Kabel-TV via Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem. Föreningen har ett gruppavtal för tjänsten Bredband 100 där alla medlemmar får bredband upp till 100 Mbit/s för 99:-/månad. Kostnaden är obligatorisk. Även möjlighet att uppgradera hastigheten finns mot rabatt från Com Hem.

Attraktivt och mycket eftersökt läge i trivsamma Vasastadskvarter med större delen av bebyggelsen från 1910- och 1920-talen. Här bor du mitt i stadsdelen endast ett par kvarter från Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen och flertalet innerstadsbussar samt den nyöppnade citybanan med nedgång på i korsning av Dalagatan/Vanadisvägen. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.