Vasastan

Vikingagatan 3, 3½ tr

Sekelskiftesdröm med högt läge och bevarad charm. Bygglov för balkong - balkongen betalas av säljaren!

Adress

Vikingagatan 3, 3½ tr

Rum

2

Slutpris

4 070 000 kr

Avgift

2 741 kr/mån

Boyta

49 kvmOm bostaden

Underbar lägenhet attraktivt belägen i korsningen av Vikingagatan och Rörstrandsgatan. Här lever du i hjärtat av Birkastan vid pulsen och restaurangerna på Rörstrandsgatan och vid S:t Eriksplan såväl som det populära rekreationsområdet vid Karlberg. Lägenheten är i fint skick med bevarad charm. Takstuckatur, höga golvsocklar, spegeldörrar, trägolv, serveringsskåp och fönster med speglar och djupa nischer. Det höga läget i kombination med den generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Trevlig planlösning med sällskapsvänligt vardagsrum och matplats för 4-6 personer. Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng samt badrum med bl.a. tvättmaskin. Föreningen har erhållit bygglov för balkonger och planerar att starta byggnationen under våren 2015 om allt går enligt plan. Möjlighet finns i denna lägenhet att i så fall bygga balkong från sovrummet. Balkongbyggnationen betalas av säljaren. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. En inbyggd garderob samt vackert serveringsskåp.

– Väldisponerat kök med matplats med matplats för 4-6 personer. Bra förvaringsutrymmen med köksluckor ända upp till tak. Köket är utrustat med gasspis två plattor, elugn, mikrovågsugn, kyl och frys. Fönster med djupa nischer.

– Vardagsrum med gott om plats för önskad möblering. Fönster med speglar och djupa nischer, höga golvsocklar och hårdvaxoljade trägolv.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng, sängbord, skrivbord samt extra garderob eller byrå om så önskas. En rymlig garderobsvägg med skjutdörrar. Fönster med speglar och djupa nischer, takstuckatur och höga golvsocklar. Bygglov finns i dagsläget för balkong från sovrummet.

– Badrum med ingång både från hallen och sovrummet. Badrummet är utrustat med tvättmaskin, golvvärme, handdukstork, dusch, infällbara duschväggar, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 3 950 000 kr

Månadsavgift: 2 741 kr

Andel i föreningen: 3,58710 %

Byggår: 1907

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd samt ett mindre källarförråd. Gemensam tvättstuga källaren utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, cykelförråd, soprum samt en trevlig innergård med sommarmöblering.

Renoveringar: 2007 – Ommålning av tak inklusive takvärme mot isbildning. 2008 – Byte av rörstammar. Nya stigare för el inklusive elcentral. 2009 – Renovering av ventilationssystem. 2010 – Renovering av trapphus 2011 – Utförd och godkänt OVK besiktining.

Lägenhetsnummer: 14 (1304)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 172 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Ugnen u.p.a. bildades 1924 och består av 31 bostadslägenheter med en sammanlagd boarea på 1320 kvm samt två affärslokaler på totalt ca 136 kvm på Vikingagatan 3-5. Föreningen är en äkta förening och accepterar inte juridisk person som köpare. Bostadsföreningen lyder under lagen om ekonomisk förening samt föreningens stadgar. Delat ägande är ok med krav att på att minst en av ägarna bor i fastigheten. Fastigheten är ansluten till Com Hem för både TV, telefoni och bredband. Städning och fastighetssysslor genomförs av föreningens medlemmar. Renovering av lägenhet måste godkännas av styrelsen. Överlåtelseavgift betalas av köparen. Energiprestanda 172 kWh/m² och år.

Förening: Bf Ugnen 7 u.p.a

Föreningen har erhållit bygglov för balkonger och planerar att starta byggnationen under våren 2015 om allt går enligt plan. Möjlighet finns i denna lägenhet att i så fall bygga balkong från sovrummet, och balkongen betalas av säljaren. Framtida balkongavgift betalas av köparen. För mer information om balkongpojektet kontakta ansvarig fastighetsmäklare eller bostadsföreningen.

Här på Vikingagatan bor man med ett förstklassigt läge i Birkastan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd.
Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna andelsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.