Vasastan

Roslagsgatan 27, 4 tr

Underbar tvåa med solig balkong, högt läge och fint skick. Ljus, rymd och charm!

Adress

Roslagsgatan 27, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 535 000 kr

Avgift

2 243 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Välkomna till denna fantastiskt fina lägenhet med solig balkong, högt läge och utsikt över Frejgatan. Bostaden är ytterst välplanerad med sällskapsvänliga ytor och mycket fint skick. Enastående vardagsrum med två stora fönster och plats för matbord för större sällskap. Stilfullt och funktionellt kök utrustat med bl.a. diskmaskin, rymligt badrum och väldisponerat sovrum med utgång till balkongen. Bra förvaringsmöjligheter med två inbyggda garderober samt både vinds- och källarförråd. Genomgående fina trägolv. Det höga läget i kombination med de stora fönsterna och generösa takhöjden ger hela bostaden ljus och rymd. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Föreningen sänkte nyligen avgifterna med 10%. Snabbt tillträde är möjligt. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Två inbyggda garderober samt plats för extra byrå eller garderobsvägg om så önskas. Spotlightbelysning.

– Fantastiskt ljust och fint vardagsrum med två stora fönster och utsikt mot Frejgatan. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Hårdvaxoljad fiskbensparkett.

– Stilfullt och funktionellt arbetskök med bra förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, induktionshäll, ugn, mikrovågsugn, kolfilterfläkt, kyl och frys.

– Badrum utrustat med dusch, infällbar duschvägg, handdukstork, handfat och wc.

– Rofyllt sovrum med utgång till balkongen.

– Underbar balkong med utsikt över Frejgatan. Plats för bord, stolar och blomster. Sol sommartid på balkongen från morgon till cirka 16:30-tiden enligt säljaren.

Pris: 3 800 000 kr

Månadsavgift: 2 243 kr

Andel i föreningen: 2,57480 %

Byggår: 1936

Lägenhetsnummer: 80 (1404)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 107 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Vilan 10 förvärvade fastigheten 2008. Hörnfastigheten uppfördes 1936 med adresserna Roslagsgatan 27 och Frejgatan 16. Föreningen består av 43 bostadsrättslägenheter, 4 lägenheter med hyresrätt (dold framtida tillgång) samt 6 hyreslokaler. Fastigheten genomgick en omfattande renovering 1997/1998 då bl.a. stammarna, taket och fasaden renoverades. Inga planerade avgiftsförändringar. Föreningen sänkte månadsavgifterna med 10 % 2015. Belåningsgrad per kvm ligger på 5 188 kvm och omsättningtillgångar om ca 2 mkr. Mer information om fastigheten och föreningen finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida www.vilan10.se

Överlåtelseavgift samt pantsättningsavgift betalas av köparen. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening. Juridisk person accepteras inte som köpare.

Det finns ett vindsförråd om ca 15 kvm endast två trappor upp samt källarförråd. Föreningen har en gemensam tvättstuga (Frejgatan 16) utrustad med 2 tvättmaskiner, 2 torktumlare, torkskåp och mangel. Dessutom finns en innergård med cykelställ med tak. Hiss finns.

Förening: Brf Vilan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 47

Antal lokaler: 6

Antal hyresrätter: 4

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar balkong med utsikt över Frejgatan. Plats för bord, stolar och blomster. Sol sommartid på balkongen från morgon till cirka 16:30-tiden enligt säljaren.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är cirka 200 kr per månad och hemförsäkringen är cirka 125 kr per månad.

Lägenheten är i lägenhetsregistret registrerad som en 1 r.o.k men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Odengatan samt vackra Lärkstaden runt knuten. Utbudet av affärer och butiker är mycket gott. Här är det även närhet och promenadavstånd till Universitetet, KTH, Handelshögskolan, Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan och Hötorget. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.