Vasastan

Observatoriegatan 9, 2tr

Härligt sekelskifte i ostört gårdsläge med solig balkong. Hörnlägenhet i mycket bra skick!

Adress

Observatoriegatan 9, 2tr

Rum

2

Slutpris

4 750 000 kr

Avgift

2 373 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Synnerligen attraktivt läge mellan Odenplan och Tegnérlunden. I vacker sekelskiftesfastighet från 1881 finns denna pärla om 48 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Stor solig balkong i söder, modern inredning, bra förvaringslösningar och genomgående ljus färgsättning möter vackra bevarade detaljer från byggåret såsom högt till tak, stuckatur, snickerier, furutiljor och fönster med speglade nischer. Planlösningen är suveränt disponerad och maximalt yteffektiv och motsvarar väl lägenheter på såväl 55 som 60 kvm. Välskött förening med god ekonomi.

Här bor du i Vasastans mysiga kvarter med närhet till pulsen kring Odenplans restauranger, caféer och barer, men ändå lugnt och nära parkmiljöer. Med någon minuts promenad når du Observatorielunden, Vasaparken, Vanadislunden, Hagaparken och Humlegården. Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Furugolv, vitmålade väggar samt tak.

– Utmärkt kök med bra arbetsytor och gott om förvaring i skåp och skafferi. Komplett maskinell utrustning bestående av diskmaskin, kyl/frys, gasspis, fläkt och ugn.

– Underbart vardagsrum med ljusinsläpp i två väderstreck. Här finns även utgången till den soliga balkongen som förenar ute med inne. Plats för önskad möblering med soffa, tv-möbel samt matbord. Furugolv.

– Rofullt sovrum med plats för dubbelsäng. Gott om förvaring i två platsbyggda garderober.

– Fräscht helkaklat badrum med dusch, WC och handfat.

Pris: 4 250 000 kr

Månadsavgift: 2 373 kr

Andel i föreningen: 4,26400 %

Byggår: 1881

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett riktigt rymligt källarförråd tillhörande lägenheten. Gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, en torktumlare samt torkskåp. Cykelparkering på innergården där har medlemmarna även tillgång till sommarmöblemang och grill.

Lägenhetsnummer: 11 (1202)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 4.

Energiförbrukning: 154 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen består av 23 lägenheter.
Några historiska datum i fastighetens historia:
Tomt styckades: 11:e Augusti 1880
Ansökan om byggnadstillstånd: 14:e December 1880
Byggnadstillstånd: 31:a December 1881
Någon gång mellan 1880 och 1900 bytte Parisgränd namn till Observatoriegatan.
Någon gång mellan 1880 och 1900 bytte föreningen namn Bostadsföreningen Stjernfallet, Fastigheten Stjernfallet 2,
Toaletter 1927
Värmepanna 1929
Hiss 1936
Avloppsstammar och elstigare byts 2000
Hissen totalrenoveras 2009
Säkerhetsdörrar installeras 2010
Gård och källare totalrenoveras. Gamla stallstatarbostaden byggs om till gårdshus innehållande en lägenhet. En ny tvättstuga byggs på gården. Allt detta under 2012.
Alla fönster mot gatan byttes 2015.

Inga planerade avgiftsförändringar och renoveringar.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 150-200:-/mån, gas ca 150:-/mån och hemförsäkring ca 100-150:-/mån.

Förening: Bf Stjernfallet upa

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Balkong i söderläge mot gården.

Ypperligt, centralt läge nära Odenplan med möjlighet att njuta av det bästa som såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, barer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan och Sveavägen runt knuten, med rikt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad når du Observatorielunden, Vasaparken, Hagaparken såväl som Stureplan och Hötorget. Närhet till matbutiker såsom Wasahallen och ICA Sabbatsberg.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Odenplan, Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.