Vasastan

Roslagsgatan 19A, 1 tr

Ljuvlig sekelskiftestvåa i mycket fint skick med balkong, kakelugn, perfekt genomgående planlösning, vackra detaljer & trivsam atmosfär. Låg avgift!

Adress

Roslagsgatan 19A, 1 tr

Rum

2

Slutpris

5 370 000 kr

Avgift

1 445 kr/mån

Boyta

48 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Roslagsgatan 19 och detta trivsamma hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en mysig atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt läge i Vasastans trendiga kvarter bor du i vacker gårdshusfastighet från 1904 på en gata omringat av ett fantastiskt utbud av välbesökta restauranger, caféer och butiker såsom t ex Santo, Meno Male, Mahalo och Balzac. Ett par minuter från bostaden ligger även rekreationsområdena kring Brunnsviken och Hagaparken. Granne med gröna Vanadislunden och dess utomhusbad samt promenadavstånd till Stureplan och city.

Lägenheten har smakfullt renoverats 2019 med vackra sekelskiftesdetaljer bevarade som högt till tak, fungerande kakelugn, stora fönsterpartier med djupa nischer och ljusa färgval. Den är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer samt lugnt och härligt genomgående belägen mellan två innergårdar. Här finns ett kök som inspirerar till matlagning och ett vardagsrum med plats för både soffgrupp och matsalsbord samt fint ljusinsläpp från stort fönsterparti. Underbart sovrum med stort fönster och utmärkt förvaring samt utgång till härlig möblerbar balkong som blir ett extra rum större delen av året. Helkaklat badrum i stilsäkert utförande med tvättmaskin. Genomgående fina golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Möjlighet finns att göra om lägenheten till en minitrea (se alternativ planlösning).

Välskött förening med låg belåning i vacker och renoverad fastighet från 1904.

Välkommen att längta hem!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor.

– Stilrent kök med mycket bra förvaring i flertalet skåp samt goda arbetsytor. Maskinell utrustning såsom keramikhäll, fläkt, ugn, micro och kyl/frys.

– Lättmöblerat vardagsrum med vacker kakelugn som förstärker mysfaktorn ytterligare och stort fönsterparti skänker fint ljus och harmonisk atmosfär för avkopplande stunder. Här ryms soffa med tillhörande möblemang och matbord för många gäster vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge.

– Underbart sovrum med plats för dubbelsäng tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober.

– Utgång till ljuvlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Sobert badrum (2019) med helkaklade väggar i vitt och behagligt stengolv med golvvärme. Utrustat med dusch, WC, handfat med kommod med stor spegel ovan samt tvättmaskin.

Pris: 4 695 000 kr

Månadsavgift: 1 445 kr
I avgiften ingår värme, vatten och bredband. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 150-200:-.

Andel i föreningen: 2,28193 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1904

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 06731-0034

Hiss: Nej

Våning: 1

Antal våningar: 4

Energideklaration: Utförd

Energiförbrukning: 98 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: BRF Baggen 2 är en äkta bostadsrättsförening som består av 33 lägenheter med bostadsrätt, en hyresrätt (ca 44 kvm) samt fem lokaler med hyresrätt. Föreningen bildades år 1997 och äger fastigheten på adressen Roslagsgatan 19, gårdshuset 19A och 19B. Föreningen äger marken med vacker byggnad uppförd 1904. Stabil förening med mycket god ekonomi. Skuldsättningsgraden är låg med ca 3.500:-/kvm med goda intäkter från uthyrda lokaler. Inga avgiftsförändringar är beslutade.

Genomförda renoveringar:
2020 – Energideklaration utförd.
2019 – Nya fönster och balkongdörr på vindsvåning, LGH 1602. Cykeltak på gården. Två ventilationsfläktar byttes och en ny fläkt installerades. Omläggning av taket på gatuhuset.
2018: Plåtfasader byts ut mot vacker puts i stil med fastighetens byggår, inredning av innergårdar med trädgårdsmöbler, belysning och cykelställ.
2016-2017: Ny port i portal + installation av automatisk dörröppnare, uppfräschning av innergård samt renovering av gårdsbjälklag. Ny förråd byggdes i källaren. Cykelförråd har byggts om till barnvagnsrum samt en ramp till källaren har installerats. Nytt cykelställ på gården. Uppfräschning av tvättstugan och installation av ny tvättmaskin och torktumlare. OVK.
2015: Spolning/kontroll av VA-stammar (stambyte bedöms ligga ca 2025). Ca 11 meter av stammarna byttes i gårdshuset. Nya portar i gatuhus, gårdshus och till gårdsinfarten. Ombildning av del av lokal till bostadsrätt.
2014: Entré gatuhuset, målning av trapphus med entréport, uppfräschning hissdörr/-korg.
2013: Installation av bredband, målning yttertak, anpassning lokaler.
2009: Spolning/kontroll VA-stammar.
2008: Målning samtliga fönster.
2007: Hiss, installation av fastighetsboxar och tidningshållare.
2003: Renovering av gårdsmurar.
2002: Ny fjärrvärmeanläggning, balkonger.
2000: Trapphus.
1999: Tvättstuga.
1998: Nytt yttertak.
1980-tal: Omfattande renoveringar med byte VA-stammar, värmeanläggning, tilläggsisolering, fönster mm.

Kommande renoveringar:
Inga stora beslutade renoveringar. Spolning av stammarna Q1 2021.

Gemensamma utrymmen:
– Vindsförråd.
– Tvättstuga, utrustad med två tvättmaskiner, torktumlare och mangel.
– Förråd för vinterförvaring av cyklar.
– Renoverad innergård med möblemang och plats för cyklar under tak.
– Källsorteringsanläggning för hushållssopor, glas, tidningar och metall.
– Barnvagnsförråd invid hiss.

Förening: Brf Baggen 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i avgiften med upp till 100 Mbit/s.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong som ger ett härligt "uterum", som gjord för att inta morgonkaffet på med plats för bord, stolar och växter. Sol från ca kl.12:00-14:30.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.