Vasastan - Östermalm

Frejgatan 12 A, 3 tr

Drömboende högst upp i huset med generösa ljusinsläpp, perfekt öppen planlösning, vackra detaljer och ljuvlig balkong i söder. Skuldfri förening!

Adress

Frejgatan 12 A, 3 tr

Rum

2

Slutpris

4 870 000 kr

Avgift

1 471 kr/mån

Boyta

47 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Frejgatan 12 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Attraktivt och tyst belägen högst upp i huset i sekelskiftesfastighet från 1884 i eftersökta kvarter med mängder av välrenommerade caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här ges öppna sociala ytor mellan vardagsrum och kök med rymlig matplats samt utgång till härlig möblerbar balkong i söder som blir ett extra rum större delen av året. Stora fönsterpartier ger lägenheten ett flödande ljus oavsett årstid. Sobert kök med all önskvärd maskinell utrustning. Underbart sovrum med plats för dubbelsäng, stort fönster och utmärkt förvaring. Helkaklat badrum i stilsäkert utförande.

Med det bästa av två världar bor du här på suverän adress, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Tyst läge mot trevlig innergård endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och city. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbana och flertalet innerstadsbussar.

Vacker och välskött fastighet i skuldfri förening med låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften endast 1 471 kr.

Välkommen att längta hem!

Rumsbeskrivning: – Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor. Säkerhetsdörr.

– Stilrent kök som inbjuder till matlagning med gott om skåp och arbetsytor. Komplett maskinell utrustning som kyl och frys, diskmaskin, ugn, spishäll och fläkt. Mellan vardagsrum och kök finns det gott om plats för matbord för många gäster.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Vackra fönsterpartier ger fint ljusinsläpp. Trivsam takhöjd, vackra detaljer och ljust färgsatta väggar. Generös yta med plats för soffa och övrig önskad möblering.

– Underbart sovrum med plats för dubbelsäng tillhörande sängbord och annat passande möblemang. Utmärkt förvaring i garderober längst med väggen.

– Badrum med vita kaklade väggar samt utrustat med dusch, handfat samt klinkers med golvvärme.

– Toalett angränsande till hallen med WC och handfat.

Pris: 4 390 000 kr

Månadsavgift: 1 471 kr
I avgiften ingår värme och vatten. Övriga driftskostnader. Hushållsel ca 300:-/månad. Hemförsäkring ca 150:-/månad.

Andel i föreningen: 4,49168 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd.

Lägenhetsnummer: 0045 (1301)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 3.

Energiförbrukning: 153 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Ingemar 2 registrerades 1999 och är en skuldfri och äkta förening. Fastigheten är upplåten med tomträtt och tomträttsavtalet skrivs om 2035. Fastigheten bebyggdes 1884 och består av 2 flerbostadshus. Byggnadernas totalyta enligt taxeringsbeskedet 1 382 kvm varav 1 218 kvm utgör lägenhetsyta och 164 kvm utgör lokalyta.
Föreningen upplåter 16 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lägenhet (dold tillgång) och 3 lokaler med hyresrätt. Årsavgifterna planeras vara oförändrade närmaste året.

Det finns en härlig nyrenoverad gemensam innergård med mysig lounge känsla, trädgårsmöbler och trivsam belysning.
Det finns tvättstuga och cykelförråd samt lägenheten disponerar ett vindsförråd.

Utförda renoveringar:
1976 Stambyte (2009-2018 större delen utbytt, byts i samband med renoveringar av våtutrymmen).
1978 Elstigar
2016 Fasad.
2017 Takmålning gårdshus.
2017 Fönster.
2017 Ett nytt förrådsutrymme har byggts i källaren i gathuset.
2018 Hissen.
2018 Värmesystemet.
2018 Renovering av innergård

Planerat underhåll:
2018 Partiellt stambyte. I samband med planerad renovering av våtutrymme i en lägenhet görs stambyte av de delar som då görs tillgängliga.
2019 nya portar

För ytterligare information se årsredovisning.

Förening: Brf Ingemar 2

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong i söder som ger ett härligt "uterum". Plats för bord, stolar och växter. Lugnt läge mot trevlig innergården.

Här på Frejgatan 12 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns bra utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Balzac, Svartengrens, Sirap, Meno Male, Mahalo, M.O.A.S, Las Brasas, Café Nero, Bucco Nero, Babette och Kale & Crave. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, T-bana (Tekniska högskolan) och Roslagsbanan.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.