Vasastan

Birger Jarlsgatan 104 F, 3 tr, hiss

Arkitektritad dröm i stilfull design med balkong och högt ljust läge. Bättre blir det inte!

Adress

Birger Jarlsgatan 104 F, 3 tr, hiss

Rum

2

Slutpris

3 050 000 kr

Avgift

2 892 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Välkommen till attraktiva kvarter där Vasastan och Östermalm möts, med endast kort promenadavstånd till Stureplan såväl som rekreationsområdet kring Brunnsviken. I högt, fritt och rofyllt läge i fastighet anno 1928, med en av Stockholms vackraste innergårdar, finns denna arkitektdesignade hörnlägenhet som på alla sätt uppfyller dina krav på stil, klass och finess. Lägenheten totalrenoverades 2006-2007 och präglas av hög ytfinish, snygga detaljer, smarta funktioner och många platsbyggda lösningar i den övrigt perfekta planlösningen som flödar av solljus från fönster i två väderstreck. Balkong i söder med vy mot himmel och takåsar ger förlängning av vardagsrummet och förenar ute och inne. Kök i wengedesign och rostfritt. Läckert badrum med frostade glasväggar, badkar och Boffidetaljer. Sovrum med plats för dubbelsäng.

Det kan låta klyschigt, men den här lägenheten måste ni verkligen komma och titta på!

– Hall med plats för klädhängare och förvaring i originalgarderob. Mörkbetsad stavparkett.

– Platsbyggt kök i wengedesign med skåp i dubbla rader ända upp till tak. Köket har bra arbetsytor med bänkskivor i trä och granit samt stänkskydd i rostfritt stål ovan. Komplett maskinell utrustning från Bosch och AEG såsom inbyggd kyl och frys ”side by side” under bänk, keramikhäll, fläkt, fullstor inbyggd diskmaskin, varmluftsugn och microvågsugn.

– Ljust sovrum med plats för dubbelsäng. Vita väggar och tak, stort spröjsat fönster, heltäckande matta i ull samt garderob med kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

– Läckert badrum med väggar i frostat glas, kakel och spegelglas. Inredningsdetaljer från bl a Boffi, golv med golvvärme, badkar, blandare med infällda ledningar i vägg, handfat på kommod, handdukstork, WC med dörr och väggar i frostat glas samt spotlights i tak.

– Härligt hörnvardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från fönster i två väderstreck. Utgång via glasade pardörrar till solig balkong i söder med vy mot himmel och takåsar. Vardagsrummet har plats för både soffa och matmöbel för 4-6 personer. Väggar i sober kulör, mörkbetsad stavparkett och en specialdesignad ljusanläggning i taket med ljuseffekter i alla färgkulörer.

Pris: 2 250 000 kr

Månadsavgift: 2 892 kr

Andel i föreningen: 0,43367 %

Byggår: 1928

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns vindsförråd och plats för cyklar i cykelförråd eller i särskilda ställ under tak vid infarten från Birger Jarlsgatan. Det finns fyra tvättstugor varav en med grovtvättutrustning. Tre är bokningsbara och en är "drop in". Dessutom finns en bastu i anslutning till tvättstugorna.

Renoveringar: Elstigar byttes 1985, V/A-stammar och tak byttes 1991-1992, balkonger renoverades 2000/2003, taket målades 2005, renovering av fasad och tvättstuga 2008.

Lägenhetsnummer: 1304

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Föreningen har 39 parkeringsplatser. Vissa är utrustade med eluttag för motorvärmare. Kö till platserna gäller och de kostar ca 750:-/mån. Dessutom finns 3 MC-platser som är avgiftsfria och 3 som kan hyras. I övrigt gäller boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: HSB:s bostadsrättsförening Morkullan bildades 1928, samma år som fastigheten på Birger Jarlsgatan 104 byggdes. Vacker, triangelformad fastighet i nyklassicistisk stil med Italiensk inspiration funnen i de pampiga pelarna. Ritat av den kände arkitekten Sven Wallander under en av de bästa perioderna i svensk byggnadshistoria. Föreningen består av 283 lägenheter, 7 kommersiella lokaler, 39 parkeringsplatser och 4 mc-platser. Föreningen accepterar ej juridisk person och vid delat ägande så är policyn att den som ska bo i lägenheten äger minst 50 %. För övrig info om föreningens ekonomi etc., se bifogad årsredovisning samt föreningens hemsida.
1985 – Byte av elstammar.
91/92 – Byte av V/A stammar. Byte av taket.
00/03 – Balkonger.
00/04 – 5 st tvättstugor.
2012 – Stambyte källare och kulvert.

För nuvarande så finns inga planerade avgiftsförändringar.

Driftskostnader:
Hushållsel ca 200:-/mån, gas ca 250:-/mån och hemförsäkring ca 150:-/mån

Förening: HSB Brf Morkullan

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 283

Antal lokaler: 7

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget, 100 Mbit/s.

Sammanställning: Solig balkong i högt, härligt och luftigt läge med vy mot himmel och takåsar.

Ypperligt, centralt läge med möjlighet att njuta av det bästa såväl Vasastan, Östermalm och city har att erbjuda inom gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du paradgator som Birger Jarlsgatan, Odengatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du Hagaparken och Brunnsviken såväl som Stureplan, Hötorget och Odenplan.

Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan eller Tekniska Högskolan) samt flertalet innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.