Vasastan

Frejgatan 45, 4 ½ tr

Drömboende i toppklass, med vy över takåsar och unikt gavelläge - Högt med stor solig balkong

Adress

Frejgatan 45, 4 ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 570 000 kr

Avgift

2 473 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Med högt, fritt och härligt läge på det översta ordinarie våningsplanet, ges här ett boende utöver det vanliga. Underbar 20-talsvåning om 2 r.o.k. som med varsam hand renoverats till mycket gott och smakfullt skick. Här bevaras känslan av den ursprungliga och tidsenliga stilen. Ett vitt nyrenoverat drömkök. Vardagsrum i gavelläge med parkettgolv och unikt ljusinsläpp från två väderstreck, med utgång till stor solig balkong med vy mot himmel och takåsar. Nyrenoverat duschrum i stilig design. Sovrum med högt i tak och luftig yta. Planlösningen är optimal, ljus och mycket tilltalande samt utan insyn.

Detta är en perfekt drömbostad som passar både par och singlar som förväntar sig det bästa!

Hall med plats för avhängning på klädhängare i original och förvaring i inbyggd garderob med överskåp. Fiskbensparkett.

I anslutning till hallen finns ett mycket fräscht duschrum från 2009 med regndusch och två vinkelbara duschväggar i klarglas. Vita kaklade väggar och grått klinkergolv med golvvärme. Vitt tvättställ med kommod och stor spegel med belysning. Spotlights i tak.

Stort luftigt sovrum med plats för rejäl dubbelsäng. Här finns ett stort högt fönster. Allt målat 2013 i ljusa sobra färger. Högt i tak och vackert parkettgolv. Stor inbyggd garderob.

Underbart vardagsrum med fantastiskt ljusinsläpp från två stora, höga fönster i gavelläge med utgång till stor trädäckad balkong i högt soligt sydostläge. Rummet har vackra parkettgolv och är delvis öppet mot ett kök i toppklass.

Underbart kök i vacker vit design från 2011 från HTH. Köket har gott om skåp med generös förvaring och bra arbetsytor på mörkbetsad ask. Alla vitvaror i rostfritt från Siemens 2011; diskmaskin, mikrovågsugn, ugn, induktionshäll med kolfilterfläkt ovan samt inbyggd kyl/frys. Stort högt fönster även här. Trägolv. Ljusgrått kakel ovan bänkskivan med belysning i överskåpen.

Pris: 3 695 000 kr

Månadsavgift: 2 473 kr
I avgiften ingår värme, vatten, Digital-TV, bredband 100 Mbit och telefoni. Driftskostnader el ca 200 kr/m + hemförsäkring ca 100 kr/m.

Andel i föreningen: 2,89020 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 100 kr/mån

Total driftkostnad: 300 kr/mån

Byggår: 1927

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Övriga byggnader/utrymmen: Källarförråd. Till fastigheten hör en tvättstuga i källarplan utrustad med tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp samt mangel. Cykelställ under tak på innergården. På fastighetens baksida finns en stor innergård med utemöbler samt grill som kan utnyttjas under sommarmånaderna.

Lägenhetsnummer: 21 (1401)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 ½ av 6.

Energiförbrukning: 130 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Garage finns i fastigheten, föreningen hyr ut 7 platser för 2.100 kr/månad exkl moms. Kort kö med förtur för boende i föreningen. Boendeparkering på gatan, 900 kr/m: www.stockholm.se

Allmänt om föreningen: www.killingen22.com
Föreningen är ett privatbostadsföretag (äkta) och består av 26 lägenheter och en hyreslokal samt garage med två lokaler och parkeringsplatser.

Föreningen är välskött med mycket god ekonomi, endast 12,3 M kr i långfristiga skulder. Inga avgiftshöjningar planerade.

Fastigheten är byggd 1927. Väggmålningarna i entréplanet är från byggnadsåret och klassade som kulturhistoriskt värdefulla av Stockholms stadsmuseum. Även hisskorgen är original. Föreningen arbetar efter en långsiktig underhållsplan och alla stora renoveringar är nyligen gjorda. Sedan föreningen bildades 1999 har följande större renoveringar genomförts:
2002 – Renovering av gårdsbjälklaget
2003 – Renovering av fönster mot Frejgatan
2006 – Byte av elstammar
2008 – Renovering av hisschakt och hissmaskineri
2008 – Renovering av fönster mot innergård
2012 – Stambyte/Stamrenovering av invatten- och avloppstammar
2012 – Byggnation av fiberfastighetsnät
2013 – OVK (Obligatorisk ventilationskontroll) och energideklaration utförd
2013 – Omläggning av taket
2013 – Konservering av vägg- och takmålningar i entrén
2014 – Ny ventilation i garaget
2014 – Byte av värmeväxlare
2017 – Nytt soprum
2017 Renovering av fönster
Stamspolning är planerat att ske under 2018.

Mer information om föreningen finns på deras hemsida: www.killingen22.com

Förening: Brf Killingen 22

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 26

Antal lokaler: 1

TV: Bredbandsbolaget. Fiberanslutning, 100 Mbit Bredband, Digital-TV samt telefoni ingår i avgiften. (T1 Bas ingår)

Internet: Bredbandsbolaget. Fiberanslutning, 100 Mbit Bredband, Digital-TV samt telefoni ingår i avgiften.

Sammanställning: Balkong, läge sydost. Marinblå markisväv finns.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära och idylliska kvarteren kring gröna Vanadislunden med utomhusbad, endast ett stenkast från Odenplan. Här finns närhet till all tänkbar och nödvändig service samt flera mysiga gator med restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Centralt innerstadsläge med ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturområdena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana och Roslagsbanan. Flygbussarna inom gångavstånd.

Lätt för den bilburne att komma ut på E4:an samt Essingeleden åt både söder och norr.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.