Vasastan

Roslagsgatan 53, 3 tr

Drömboende med solig balkong, högt och fritt läge. Härligt skick och perfekt planlösning!

Adress

Roslagsgatan 53, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 660 000 kr

Avgift

2 254 kr/mån

Boyta

45 kvmOm bostaden

Välkomna till en fantastiskt fin lägenhet med solig balkong med plats för bord, stolar och blomster. Lägenheten är i mycket fint skick med bevarad charm. Genomgående vitlutade och oljade trägolv, spegeldörrar, generös takhöjd och suverän planlösning. Det höga och fria läget i kombination med det stora fönsterpartiet ger hela bostaden ett flödande ljusinsläpp. Lägenheten passar såväl singeln som paret. Här bor man tyst och lugnt med närhet en mängd caféer, restauranger, mataffärer, Handelshögskolan, KTH och Stockholms Universitet. Välkomna på visning!

– Entré med bra avhängningsmöjligheter. Lägenheten har två inbyggda garderober samt ett städskåp. Vitlutade och oljade trägolv.

– Stort sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Vitlutade och oljade trägolv.

– Stilfullt och väldisponerat kök. Bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, kolfilterfläkt, kyl och frys. Vitlutade och oljade trägolv.

– Rofyllt sovrum med plats för säng, sängbord samt extra byrå om så önskas. Utgång till balkongen. Vitlutade och oljade trägolv.

– Rymligt badrum utrustat med golvvärme, handdukstork, dusch, infällbara duschväggar, handfat och wc.

– Underbar balkong med högt och fritt läge mot parken. Plats för bord, stolar och blomster. Här trivs man!

Pris: 2 995 000 kr

Månadsavgift: 2 254 kr

Andel i föreningen: 0,54768 %

Byggår: 1929

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett källsarförråd. Det finns tre gemensamma bokningsbara tvättsugor och en obokningsbar tvättstuga i källaren på Roslagsgatan 55, soprum, cykelställ och cykelkällare.

Lägenhetsnummer: 99-2025-1-68-6(1303)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 150 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Blåkråkan 1 i Stockholm förvärvade fastigheten 1935. Föreningen omfattas av adresserna Roslagsgatan 49-59 och består av 178 lägenheter (7.531 kvm) med bostadsrätt, 3 lokaler (670 kvm) och 15 parkeringsplatser. Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. För mer information, se föreningens hemsida på www.hembokat.se/blakrakan/.

Juridisk person accepteras ej. Delat ägande är ok med minst 10 % ägarandel för den som bor i bostaden.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2021-12-31 uppgick skulden till 18.619.687 kr vilket ger en skuldsättningsgrad om 2.270 kr/kvm. Föreningen har en stabil amorteringstakt och räknar med att skulden uppgår till ca 15,8 mkr om 5 år. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till 4.722.670 kr.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1990-1994: Byte av stammar i bad och kök. Byte av elstigare (el i fastigheten är 3-fas). Renovering av fasad, fönster, tak, grund, trappuppgång och gård.
2001-2002: Exploatering av fastighetens vindar till 13 vindslägenheter.
2009: Bygglov beviljades för ca 50 balkonger.
2011: Renovering av gårdshus och byggnation av balkonger.
2013: Byte av undercentral för värmesystem.
2017: Ommålning av yttertak samt säkerhetsåtgärder. OVK.
2019: Ombyggnation/renoveringar av hissar på Roslagsgatan 45 och 49.
2020: Målning av väggar och tak i trapphus, entréer och portar.
2021: Stamspolning av köks- och badrumsstammar i samtliga lägenheter. Grundlig besiktning av taket
2022: Renovering av fastighetens ursprungliga balkonger samt fönster. Beräknas vara slutfört i oktober 2022.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. Det finns fyra tvättstugor i källaren på Roslagsgatan 55. Gemensam innergård med växter, träd och buskar. Sittgrupper och bokningsbara grillar. Det finns cykelställ på gården samt en cykelkällare.

Förening: Brf Blåkråkan 1 i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 178

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Månadsavgiften är fördelad enligt följande: Bostad 2022 kronor/månad vilket inkluderar vatten och kabel-tv basutbud. Till månadsavgiften tillkommer ett obligatoriskt tillägg för bränsleavgift om 232 kr/mån, gasavgift om 243 kr/mån samt balkongtillägg om 26 kr/mån. Totalt 2523 kronor/månad.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara cirka 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken, Lill-Jansskogen och Hagaparken. Dessutom närhet till både KTH, Stockholms Universitet och Handelshögskolan. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt. Uppgift angående boarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.