Vasastan

Upplandsgatan 22, 3 tr

Romantiskt & elegant 1800-tal möter det stilrent moderna i fulländad tvåa med ljuvlig känsla, högt läge, balkong & utsikt mot takåsar. Bäst i klassen!

Adress

Upplandsgatan 22, 3 tr

Rum

2

Slutpris

5 100 000 kr

Avgift

1 828 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

I högt och rofyllt gavelläge på tredje våningen i vacker fastighet anno 1880, saluförs denna klassiskt vackra och eleganta, kvadratsmarta och drömlika sekelskiftestvåa i mycket gott skick. Den har ett strålande ljusinsläpp från fönster i hela tre väderstreck, fungerande kakelugn och en stor möblerbar balkong. Balkongen är högt belägen och ger ett härligt ”uterum” om ca 5 m² med obeskrivlig frihetskänsla och utsikt mot himmel, kringliggande takåsar samt grönskande innergårdar.

Lägenheten har med stil och varsam hand renoverats och karaktäriseras av charm, stilren design och ljusa färg- samt materialval. Allt i symbios med de vackra och väl bevarade originaldetaljerna från byggåret såsom rejäl takhöjd, plankgolv, spegelmönstrade franska pardörrar, vita snickerier och golvsocklar, kakelugn och hela fem stycken stora fönsterpartier med djupa speglade nischer och svårslaget ljusinsläpp från tre väderstreck.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och idealisk för två personer, väl motsvarande tvåor på både 50 och 55 kvm. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor. Hallen öppnar via pardörrar till härligt hörnvardagsrum med stora fönsterpartier och utgång till balkongen. Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng om 180 cm, stort fönsterparti och två dubbelgarderober. Stilfullt och komplett utrustat kök med matplats, bra arbetsytor och förvaring i skåp och lådor med gråa luckor, integrerad kyl, frys och diskmaskin, gashäll, fläkt, varmlufts- samt mikrovågsugn. Fräscht helkaklat badrum med klinkergolv och golvvärme, duschhörna, handfat, WC, handdukstork och infällda spotlights i taket.

Välkommen till en sann sekelskiftesdröm på bästa adress mellan Tegnérlunden och Vasaparken med enastående karaktär som införlivar era krav och önskemål på stil och sagolik känsla.

Bostadsrättförening med välrenoverad fastighet, utmärkt ekonomi, låg skuldsättning. och låga medlemsavgifter. Nyligen sänktes medlemsavgifterna med hela 20 % och för denna lägenhet är den endast 1.828:-/månad inklusive bl a fiberbredband.

Pris: 4 395 000 kr

Månadsavgift: 1 828 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, Internet (Fiber från Bahnhof, 1 Gbit) samt basutbud digital TV från Sappa. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-. Gas ca 250:-.

Andel i föreningen: 3,59000 %

Byggår: 1880

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 18 (1304)

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 5

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan och externa garagemöjligheter i området. Se www.garageplatsen.se

Allmänt om föreningen: BRF Astraea 10 registrerades år 1986 och klassas som en äkta förening och marken innehas med äganderätt. Föreningen omfattas av 18 lägenheter om totalt 1 224 kvm som är upplåtna med bostadsrätt samt 5 lokaler som är upplåtna med hyresrätt om 178 kvm. Juridisk person accepteras ej.

Föreningen har en mycket god ekonomi med låg skuldsättning. Per 2018-12-31 uppgick den långfristiga skulden till ca 4,3 mkr vilket ger en belåningsgrad om ca 3.500:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank) uppgick till ca 812.000:-. Under 2019 har avgifterna sänkts med 20 % tack vare färdigställandet av två nya vindsvåningar 2018 vilket gjorde att man bl a kunde amortera 2 mkr på lånen).

Gemensamma utrymmen:
Tvättstuga i källarutrymmet samt förvaringsutrymmen på gården för gemensamma, fastighetsrelaterade föremål, såsom gräsklippare. cykelutrymme på gården i form av ett takskyddat ställ där cyklar kan ställas. Det finns ett låsbart rymligt barnvagnsrum inne i trapphuset på entréplan. Till lägenheten disponeras ett källarförråd.

Genomförda renoveringar:
1997 – Fasaden renoverades.
2005 – Trapphuset renoverades.
2008 – Godkänd OVK genomförd.
2009 – Underhåll och målning av yttertaket.
2009 – Nya elstammar för trefas installerade.
2017/2018 – Nybyggnation av två vindsvåningar, ny hiss, nya säkerhetsdörrar, yttertak samt upprustning av trapphuset. Barnvagnsrum installerades.
2019 – Entréporten som är barnvagnsanpassad och med dörrautomatik samt installation av elektroniskt passersystem.

Kommande/diskuterande renoveringar:
Det har diskuterats reparation/restaurering av fönster & fasad 2019 eller 2020 men är inte planerat mer än så.

För mer information, besök föreningens hemsida: https://www.upplandsgatan22.se/

Förening: Brf Astrea 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 18

Antal lokaler: 5

TV: TV-utbud via sappa.

Internet: Bredband via Bahnhof.

Sammanställning: Stor balkong i högt och strålande ljust läge med fri utsikt mot himmel och takåsar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.