Vasastan

Odengatan 24, 2,5 tr

Drömboende på eftersökt adress. Perfekt planlösning, härlig takhöjd, ljuvlig balkong och stora fönsterpartier som ger magiskt ljusinsläpp. Låg avgift!

Adress

Odengatan 24, 2,5 tr

Rum

2

Slutpris

4 735 000 kr

Avgift

883 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Odengatan 24 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Med ett perfekt läge på Odengatan bor du på eget våningsplan i stilfull fastighet från 1915 i ett kvarter omringat av ett högklassigt utbud av restauranger, caféer och butiker.

Lägenheten är utmärkt disponerad, yteffektiv och funktionell för både en och två personer. Här ges öppna sociala ytor mellan vardagsrum och kök med rymlig matplats samt utgång till härlig möblerbar balkong. Tack vare den rejäla takhöjden och de stora fönsterpartierna med fönster åt tre väderstreck ges en fantastisk känsla av ljus, luft och rymd. Här finns ett kök som inspirerar till matlagning och ett underbart sovrum med stort fönster och utmärkt förvaring. Helkaklat badrum i stilsäkert utförande. Genomgående fina golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar.

Med det bästa av två världar bor du här på suverän adress, i gränslandet mellan Vasastan och Östermalm. Tyst läge mot vackra innergårdar endast några kvarter från såväl Stureplan, Odenplan och city. Närliggande Hagaparken och Lill-Jans skogen har fantastisk natur och härliga promenad och joggingstråk. Även parker som Humlegården, Vasaparken och Observatorielunden når man efter kort promenad. Kommunikationerna är utmärkta med både tunnelbana och flertalet innerstadsbussar.

Vacker och välskött fastighet i bostadförening med god ekonomi, låg belåning och mycket låga månadsavgifter. För denna lägenhet är avgiften endast 883 kr inkl både kabel-TV och bredband.

Välkommen att längta hem!

Rumsbeskrivning: – Efter att ha passerat det välrenoverade trapphuset träder du in i den välkomnande hallen där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och utmärkt förvaring i garderober.

– Sobert helkaklat badrum med dusch, handdukstork, wc, handfat med kommod och stor spegel. Golvvärme och spotlights i tak.

– Fint kök med härlig rymd, stort fönster samt gott om skåp och arbetsytor. Maskinell utrustning som kyl och frys, bänkdiskmaskin, spishäll, fläkt och ugn. Luftigt och lättarbetat kök som gör matlagningen till en social tillställning.

– Lättmöblerat vardagsrum med plats för både soffgrupp, matbord och annan möblering vilket gör detta till en självklar plats för social samvaro och umgänge. Utgång till härlig balkong med plats för bord, stolar och växter.

– Rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng. Optimal förvaring i garderober längs hela ena väggen. Fint ljusinsläpp genom stort fönster.

Pris: 4 490 000 kr

Månadsavgift: 883 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband 250/250 Mbit/s. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 300 kr, gas ca 200 kr, Hemförsäkring 150 kr.

Andel i föreningen: 3,04000 %

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1915-1917

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 11 (1203)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2 av 6.

Energiförbrukning: 113 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen Oden u.p.a. bildades 1919 och lyder alltjämt under denna organisationsform. Föreningen beskattas som privatbostadsföretag (äkta) och består av 17 lägenheter samt 6 hyresrätter för lokaländamål i sexvåningshuset på Odengatan 24 som byggdes 1915 – 1917 på fastigheten Målaren 6. Arkitekt, byggherre och byggmästare var Per David Larsson och Filip Månsson gjorde de vackra dekorationsmålningarna i entrén. Huset har en grön Q-märkning vilket betyder att det anses vara särskilt värdefullt från historisk, kulturhistorisk, miljömässigt eller konstnärlig synpunkt.

Föreningens ekonomi är god. Det finns i dagsläget inga beslutade avgiftsändringar. Juridiska personer godkänns inte som medlemmar.

Föreningen har en bastu, ett gym och en tvättstuga. Varje lägenhet har tillgång till ett källarförråd. Föreningen har en trevlig innergård där det finns en cykelparkering. En hjärtstartare finns i huset.

Genomförda renoveringar:
1994 Byttes avloppsstammar för kök och badrum.
1995 och 2008 byggdes balkonger.
2008 Byggdes gym i källaren.
2009 Fräschades gården upp med nya möbler och växter.
2010 Installerades bredband.
2010 Byttes yttertak.
2014 Byggdes en ny bastu.
2015 Byttes fjärrvärmesystemet.
2016 Renoverades fönstren mot gården samt i vindslägenheterna med byte till energiglas.
2016 Monterades tilluftsventiler.
2016 – 2017 målades källaren och målningen i trapphuset förbättrades.
2017 Installerades ljusdetektorer i trapphuset.
2017 – 2018 Injusterades radiatorsystem med nya termostater.

Kommande renoveringar: Det finns i dagsläget inga större renoveringar beslutade.
2018 genomfördes en stamspolning och en kameragranskning av rörstammarna. Rörstammarna består omväxlande av plast- och gjutjärnsrör med vissa rostangrepp. Det konstaterades att delar av rörstammarna bör bytas inom de närmaste åren.

För yterligare information se årsredovisning.

Förening: BF Oden u.p.a

Organisationsform/Typ: Bostadsförening

TV: Ansluten till kabell TV via Boxer, grundutbudet plus 8 kanaler ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband via Telenor med hastighet 250/250 Mbit/s ingår i månadsavgiften.

Sammanställning: Underbar och möblerbar balkong som ger ett härligt "uterum", som gjord för att inta morgonkaffet på med plats för bord, stolar och växter.

Här på Odengatan 24 bor man med ett attraktivt innerstadsläge med närhet till det mesta! Här har du kort promenadavstånd till Humlegården, Lill Jansskogen, Hagaparken och Brunnsviken. Närhet även till KTH och Handelshögskolan. Läget är också utmärkt för er som på endast några minuter vill nå city och Stureplan med allt från restauranger till skärgårdsbåtarna vid Nybroviken. I området finns ett suveränt utbud av mataffärer, butiker, gym, caféer och restauranger som Meno Male, Brasserie Balzac, Pom & Flora, Sirap, Le Nom, Buco Nero, Caffé Nero, Prime Burger m.m. Kommunikationerna är utmärkta med flertalet innerstadsbussar, För resa med tunnelbana väljer du fördelaktigt mellan stationerna Tekniska högskolan, Rådmansgatan eller Odenplan på några minuters gångavstånd.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.