Vasastan

Torsgatan 78, 4 tr

Vackert 1920-tal med högt och ljust läge. Genomgående planlösning och härligt skick.

Adress

Torsgatan 78, 4 tr

Rum

2

Slutpris

2 625 000 kr

Avgift

2 337 kr/mån

Boyta

44 kvmOm bostaden

Välkomna till en underbar lägenhet med högt och ljust läge samt genomgående planlösning. Lägenheten är i mycket fint skick med den äldre charmen bevarad. Genomgående vackra trägolv, stora fönster med djupa nischer, spegeldörrar och generös takhöjd. Stilfullt och väldisponerat kök med bl.a. diskmaskin samt sällskapsvänligt vardagsrum. Rofyllt sovrum med fönster mot föreningens innergård och fint badrum. Det höga läget i kombination med den genomgående planlösningen ger hela bostaden ett flödande ljus och rymd. Snabbt tillträde är möjligt. Föreningen har en härlig innergård med sommarmöblering och grill samt gemensamma vädringsbalkonger i fastigheten. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. En rymlig inbyggd garderob samt plats för extra garderob eller byrå om så önskas. Trägolv, vita väggar och spotlightbelysning.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matplats för större sällskap. Stort fönster med djupa nischer och generös takhöjd. Trägolv och vita väggar.

– Stilfullt och väldisponerat kök med bra arbetsytor och gott om förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis, elugn, mikrovågsugn, fläkt, kyl och frys. Trägolv samt spotlightbelysning.

– Rofyllt sovrum med fönster som vetter mot föreningens innergård. Dörr mot köket. Trägolv och vita väggar.

– Fint badrum utrustat med dusch, handfat, handdukstork och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 2 625 000 kr

Månadsavgift: 2 337 kr

Andel i föreningen: 0,55758 %

Byggår: 1924-25

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vindsförråd en kort trappa upp från lägenheten, tre tvättstugor som nås från innergården, en övernattningslokal som kan hyras för ca 200 kr/natt och kan användas av t.ex besökande släktingar, bastu, cykelrum och barnvagnsrum. Dessutom finns en vacker gemensam innergård med sommarmöblering och grill.

Lägenhetsnummer: 0039 (1404)

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 142 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: HSB Brf Myrstacken i Stockholm består av 144 lägenheter (8.076 kvm) med bostadsrätt, en lokal (67 kvm) med bostadsrätt samt två lokaler (73 kvm) med hyresrätt på adresserna Falugatan 20, 22, 24, Gävlegatan 13, Torbjörn Klockares Gata 15, 17, 19, 21, 23, 25 och Torsgatan 78. Föreningen bildades 1924.

Husen uppfördes 1924-1929 enligt en detaljplan av S.Lewerentz och ritades av den välkände arkitekten S.Wallander. Fastigheterna ingår i Röda Bergen – ett område av riksintresse för kulturmiljövård. Trapphusen har skulpturer av Brita Hörlin.

Föreningen beskattas såsom äkta och marken innehas med äganderätt. Köparen/na måste bli medlem i HSB innan föreningen godkänner överlåtelsen. Juridisk person accepteras ej som köpare. Föreningen har två städdagar/år då medlemmarna förväntas deltaga. Energiprestanda 142 kWh/m² och år. Mer info finns i årsredovisning 2018 samt på föreningens utmärkta hemsida www.myrstacken.se

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2018-12-31 uppgick belåningsgraden till 3.107 kr/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 6 mkr och årets nettoresultat (efter avskrivningar och finansiella poster) blev + ca 395.000 kr. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Föreningen tar ut en stadgeenlig överlåtelseavgift om max 2,5 % av ett basbelopp samt max 1 % i pantsättningsavgift. Avgifterna
belastas förvärvaren. Pantförskrivningsavgiften belastas låntagaren/innehavaren.

Genomförda renoveringar:
V/A-stammar och elstigare byttes samt vindslägenheter byggdes 1990.
Tak- och fasadrenovering på fastigheten Humleboet 16 (Falugatan 20-24) 2004.
Tak på övriga adresser renoverades 2011.
Samtliga fönster i husen renoverades 2013.
Tvättstugorna renoverades 2019.

Till lägenheten disponeras ett förråd. Föreningen har 3 st tvättstugor som är fullt utrustade och som bokas av medlemmarna. Ett återvinningsrum, en föreningslokal med övernattningsmöjlighet (kan hyras), en bastuavdelning som kan bokas kostnadsfritt, 4 st cykelrum och ett cykelställ utomhus, ett barnvagnsrum samt två gemensamma innergårdar.

Förening: HSB Brf Myrstacken i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 144

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband.

Välkommen till härliga Vasastan och klassiska 20-talskvarter vid Röda Bergen. Här lever man i attraktivt och eftersökt läge med promenadavstånd till både Odenplan och S:t Eriksplan med all tänkbar och nödvändig service. Även det rika utbudet av trevliga restauranger och trendiga butiker i Birkastan med Rörstrandsgatans gatustråk är tilltalande. Förutom dessa så vimlar närområdet av mysiga caféer och kaffebarer. På andra sidan Sankt Eriksbron, en kort promenad bort, är Fridhemsplan och den moderna Västermalmsgallerian belägen. Vid årsskiftet öppnar bl.a. en ny ca 2600 kvm stor mataffär endast ett stenkast bort. Kommunikationerna är goda i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen, pendeltåg (Karlberg) samt flertalet innerstadsbussar. För den aktive finns härliga promenadstråk och joggingmöjligheter i Hagaparken och vid Brunnsviken. Två minuters promenad bort finns ett dygnet runt öppet gym samt Friskis och Svettis. Kort promenad till Vasaparken med picknick möjligheter, boulebana, cafeér och konstgräsplan (isbana vintertid).

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.