Vasastan

Norrtullsgatan 9, 4 tr

Pärla med balkong, högt läge och låg avgift. Eftersökt adress precis intill Odenplan!

Adress

Norrtullsgatan 9, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 250 000 kr

Avgift

1 296 kr/mån

Boyta

43,5 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva ett suveränt boende om 43,5 kvm mycket attraktivt beläget ett stenkast från Odenplan. Härlig balkong med utgång från vardagsrummet och utsikt över Norrtullsgatan. Det höga läget i huset i kombination med de stora fönsterpartiet och den generösa takhöjden ger lägenheten ljus och rymd. Stort sällskapsvänligt vardagsrum med vacker fiskbensparkett och plats för större matbord och trevliga middagar. Helkaklat badrum med badkar, trevlig kök och sovrum/matrum som nås via skjutdörr från köket samt via vardagsrummet.
Äkta förening som sänkte avgifterna med 20% 2014. Odenplan kommer när citybanan öppnar att höja områdets attraktionskraft ytterligare. Dessutom promenadavstånd till Stureplan, S:t Eriksplan, KTH, Handelshögskolan, Studentpalatset, city och Arlanda express. Den genomtänkta planlösningen gör detta boende perfekt för såväl singeln som paret. Hiss finns. Snabbt tillträde är möjligt. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter samt två inbyggda garderober med överskåp.

– Sällskapsvänligt vardagsrum med stort fönsterparti och utgång till balkongen. Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Vacker fiskbensparkett.

– Härlig balkong med plats för bord, stolar och blomster. Utsikt mot Norrtullsgatan och Studentpalatset. Här trivs man!

– Kök utrustat med spis, ugn, kyl och frys. Goda förvaringsutrymmen med skåp ända upp till tak. Skjutdörr mot sovrummet/matrummet.

– Sovrum/matrum med plats för önskad möblering. I dagsläget disponeras rummet som sovrum. Skjutdörr mot käket och dörr mot vardagsrummet.

– Helkaklat badrum utrustat med badkar, dusch, handfat, handdukstork och wc.

Pris: 3 750 000 kr

Månadsavgift: 1 296 kr
I avgiften ingår värme, vatten, bredband samt kabel-tv basutbud.

Andel i föreningen: 0,86311 %

Byggår: 1937

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 13

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4.

Energiförbrukning: 138 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Det finns 42 garageplatser, varav 4 är för MC, för föreningens medlemmar. Till garageplatserna är det separat kö. Administration av garaget sköts av HSB tel 010-442 11 00, vid intresse vänligen kontakta HSB.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Adlern Mindre förvärvade fastigheten 2007 och består av 83 bostadsrättslägenheter, 2 hyreslägenheter (dold framtida intäkt) på adresserna Norrtullsgatan 9, 11 och 13. Dessutom har föreningen flertalet lokaler samt garageplatser. Det finns 42 garageplatser, varav 4 är för MC, för föreningens medlemmar. Till garageplatserna är det separat kö, nuvarande ägare stod i kö 6 månander för plats, 1 200 kr/månad. Administration av garaget sköts av HSB tel: 010-442 11 00, vid intresse, eller vid frågor gällande garaget vänligen kontakta HSB. Solid brf med mycket goda kommersiella intäkter. Brf Adlern Mindre är från och med januari 2013 en äkta bostadsrättsförening. Föreningen sänkte avgifterna med 20% from den 1/4-2014. Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare. Delat ägande är ok, minsta ägarandel är 10%. Föreningen planerar att göra förbättringar i ventilationen under 2016. Energiprestanda 138 kWh/m² och år. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens utmärkta hemsida www.adlernmindre.com

Gjorda underhåll/renoveringar
2008/09: Byte av elstammar, vatten- och avloppsstammar.
2010/11: Renovering av fasad samt balkongräcken.
2011: Byggnation av vindslägenheter.
2012: Modernisering av hissarna. Rökgasfläktar för öppna spisar.
2013: Nya tvättmaskiner och torktumlare. Ommålning trapphus.
2014: Renovering/uppgradering av värmecentralen.
2015: Renovering terrasser samt uppgradering av ventilationssystemet (OVK).

Förening: Brf Adlern Mindre

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i avgiften.

Internet: Bredband via Com Hem ingår i månadsavgiften från och med 1 september 2015.

Sammanställning: Balkong med plats för bord, stolar och blomster. Utsikt mot Norrtullsgatan och Studentpalatset.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 100 kr/mån och hemförsäkringen är ca 206 kr/mån.

Lägenheten är i föreningens lägenhetsregister registrerad som en 1 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k.

Här på Norrtullsgatan 9 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, precis intill Odenplan! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier samt kommunikationer såsom bussar och tunnelbana. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city på ett fåtal minuter (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås på ca 15 minuters promenad med underbara möjligheter till joggingstråk och promenader längs Klara Sjö/Karlbergskanalen. För den som söker lugna och sköna andrum finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. År 2017 beräknas även Citybanan vara klar vilket gör detta läge än mer attraktivt.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.