Vasastan

Norrbackagatan 40, 3 tr.

Ljus sekelskiftesdröm i ett härligt skick på bästa adress. Perfekt planlösning, högt till tak, kakelugn och fina trägolv.

Adress

Norrbackagatan 40, 3 tr.

Rum

2

Slutpris

3 530 000 kr

Avgift

1 814 kr/mån

Boyta

42 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet, idylliskt belägen i hjärtat av Birkastan invid Rörstrandsgatan. Högt läge med vacker stadsvy från generösa ljusinsläpp. Sekelskifte med optimal planlösning, högt till tak, vackra trägolv samt snövita snickerier och spegeldörrar. Fräscht badrum, sovrum med plats för dubbelsäng, öppet kök samt lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Norrbackagatan. Missa inte detta tillfälle, här trivs man!

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder.

– Separat toalett med kaklade väggar och klinker på golv. Handfat och WC.
– Helkaklat badrum med dusch och handfat.

– Utmärkt, öppet kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Bänkskiva i svart granit och vita matta köksluckor. Integrerad kyl/frys, spis med induktionshäll, fläkt och inbyggnadsugn. Infälld belysning via spotlights. Möjlighet att installera diskmaskin, plats finns!

– Lättmöblerat vardagsrum med härlig takhöjd och två stora fönster. Fungerande kakelugn (det råder dock ett tillfälligt eldningsförbud i avvaktan på installation av rökgasfläktar med anledning av föreningens ventilationsarbeten.

– Sovrum med plats för dubbelsäng. Två klädkammare och garderobsvägg.

Pris: 2 990 000 kr

Månadsavgift: 1 814 kr

Andel i föreningen: 2,84710 %

EL: 250 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 400 kr/mån

Byggår: 1906

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelställ på innergården och fräsch tvättstuga. Två förråd som tillhör lägenheten, på vinden finns ett rymligt förråd och i källaren ett mindre. Fin gemensam innergård med planteringar och uteplats.

Lägenhetsnummer: 1302

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 3 av 4.

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Välskött och äkta bostadsrättsförening som bildades 1921 och 1923 förvärvades den vackra fastigheten på adresserna Tomtebogatan 27 och Norrbackagatan 40. Föreningen består av 29 lägenheter som upplåtes med bostadsrätt samt tre affärslokaler som ger mycket goda intäkter. Föreningen har även en oinredd råvind som en dold ekonomisk tillgång.

Genomförda renoveringar:
2019 Renovering av rör i källarplan + rör tillhörande uthyrningslokaler.
2016 Renovering av innergården
2015 Ommålning av fönster mot Norrbackagatan
2014 Ommålning av tak
2013 Mekanisk ventilation
2006 Fjärrvärmeanläggning
2005 Bredbandsinstallation
2001-2003 Balkonger
1993 Stambyte (spolning har gjorts efter detta)
1988 Fasadrenovering

Kommande renoveringar:
Under 2019 har föreningen jobbat och jobbar med en plan för att säkerställa att de kan genomföra underhållsplanen för fastigheten t.o..m 2048. Underhållsplanen är definierad av fastighetsförvaltaren Valvet. Exempel från underhållsplan är byte av termostater, termostatventiler & injustering av värmesystemet. Utöver detta arbetar föreningen aktivt med att optimera deras uthyrningslokals hyreskontrakt, att reducera vår exponering mot räntemarknaden, att identifiera våra tillgångar via Gleipnergruppen, att flytta fram deras positioner så att föreningen blir ännu bättre än idag.
Diskussion pågår om man ska bygga lägenheter på råvinden och då samtidigt sätta in hiss i fastigheten.

Övrigt:
Externa garage finns i området. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu-och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1100 kr per månad.

Förening: Tomtebo

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband indraget i fastigheten via Bredbandsbolaget.

Underbart läge i Birkastan. Närhet till flera 7Eleven, restauranger samt delikatessbutiker såsom Vasastans ost & matmarknad, Bakery & Spice (bageri). Ett stenkast bort är Rörstrandsgatan belägen med Birkastans största utbud av kaffebarer, restauranger, caféer, butiker och mataffärer. Vi dess ände tar Sankt Eriksplan vid med än större utbud och torghandel.

Goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar, t-bana Sankt Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station.

En kort promenad bort finner du Karlbergs slott, parken och kanalen. I parken kan den aktive ta en fridfull promenad eller nyttja de många motionsslingorna.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.