Vasastan

Birger Jarlsgatan 103B, 1tr

Härligt sekelskifte med perfekt planlösning, snövita snickerier, vackra golv och härlig takhöjd. Generösa ljusinsläpp mot gård och lugna Frejgatan.

Adress

Birger Jarlsgatan 103B, 1tr

Rum

2

Slutpris

4 335 000 kr

Avgift

2 192 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 41 ljusa och synnerligen välplanerade kvm i mycket bra skick. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom; högt till tak (3,10 m!) med stuckatur och takrosett. Vackra snickerier, höga golvsocklar och nischer med speglar. Behandlad fiskbenssparkett och furugolv.

Sovrum med plats för rejäl säng med fönster mot föreningens lugna innergård, snyggt och nyligen renoverat kök samt ett lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot Frejgatan. Fräscht badrum.

Trygg och klok förening med god ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med plats för ytterkläder. Furugolv och vitmålade väggar.

– Utmärkt och nyligen renoverat kök med gott om skåp och bra arbetsytor. Kyl/frys, diskmaskin, glaskeramikhäll, varmluftsugn och fläkt.

– Vitkaklat badrum med blå mosaik på golv. Dusch, WC och handfat.

– Sovrum med plats för rejäl säng och fönster mot lugn innergård. Elementskydd och fiskbensparkett.

– Lättmöblerat vardagsrum med två stora fönster mot lugna Frejgatan. Högt till tak med stuckatur och takrosett, elementskydd och fiskbensparkett.

Pris: 3 475 000 kr

Månadsavgift: 2 192 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV och bredband 100 Mbits. Beräknad driftkostnad ca: hushållsström 300 kr/mån, hemförsäkring 150 kr/mån.

Andel i föreningen: 1,60000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Tvättstuga finns i ett litet hus på innergården. Två maskiner, mangel, torkskåp och torktumlare. Medlemmarna har även tillgång till en fräsch bastu samt dusch och toaletter. Festlokal med plats för ca 40 personer finns i källaren.

Lägenhetsnummer: 19

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Allmänt om föreningen: Bostadsföreningen bildades redan 1905 och klassas som en äkta bostadsförening. Fastigheten byggdes 1884 och består av 42 lägenheter (1-6 r o k) fördelade på tre trappuppgångar varav två är fyra trappor och en är fem trappor med två vindsvåningar högst upp. Förutom lägenheterna finns gemensamma lokaler, en stor gård samt två kontorslokaler som hyrs ut. Byggnadens totalyta är enligt taxeringsbeskedet 2420 kvm, varav 2282 kvm utgör lägenhetsyta och 138 kvm utgör lokalyta. Föreningen äger marken och tomtytan är 837 kvm.

Renoveringar i korthet som är gjorda i fastigheten (se även www.bfbirgerjarl.se och bifogade faktablad om viktiga årtal i föreningens historia).

1999-2000: Byte av V/A-stammar i kök och badrum. Byggnation av vindsvåningar. Renovering av tak.
2001: Renovering av trapphus.
2005: Renovering av fasad och fönster mot innergården.
2006-2007: Byggnation av balkonger.
2010: Spolning av V/A-stammar.
2011: Renovering av källare och innergård.
2013: Falsar och stegar på taket renoverades.
2015: Renovering av fasad och reparation av taket samt takfoten mot gatan.

Förening: BF Birger Jarl UPA

Attraktivt läge med promenadavstånd till City, Odenplan, KTH, Handelshögskolan etc. Populära kvarter med en mängd restauranger, butiker och annan tänkbar service. Nära till Brunnsviken, Hagaparken och bekvämt promenadavstånd till Stureplan. Mycket goda kommunikationer med flertalet innerstadsbussar och tunnelbana.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.