Vasastan

Rödabergsgatan 8, 3 tr

20-talsdröm i Röda Bergen. Läcker design, toppskick och suverän planlösning!

Adress

Rödabergsgatan 8, 3 tr

Rum

2

Slutpris

2 230 000 kr

Avgift

1 734 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Välkommen till de idylliska 20-talskvarteren i Röda Bergen, en ”småstad” i staden med närhet allt trevligt Vasastan erbjuder. Med högt ljust läge på tredje våningen i välskött fastighet från 1926 finns denna fantastiskt fina lägenhet som under 2009 byggts om och totalrenoverats till drömskick. Här har verkligen inget lämnats åt slumpen. Planlösningen är suverän med funktionen av en liten 2:a. Den präglas av läcker design, stilrena materialval och tidlöst sober färgsättning. Öppna härliga sällskapsytor med kök och vardagsrum i ett. Här kan du enkelt möblera med både soff-, TV- och matsalsmöbler. De två stora och spröjsade fönstren i söder ger rikliga ljusinsläpp! Ett smart designat, platsbyggt och ljudisolerat sovrum med plats för säng upp till 140 cm. Toppfräscht snyggt duschrum och separat WC.

Det här är en lägenhet som både passar paret så väl dig som söker en snygg bostad med det där lilla extra!

– Välkomnande hall med vitmålade väggar och tak, valnötsgolv, plats för avhängning och en klädkammare/garderob.

– Toppfräscht, snyggt och stilrent duschrum med duschplats, vitkaklade väggar och svart klinkergolv. Separat WC med toalett, handfat på kommod och spegel med belysning och avställningsyta ovan samt vitkaklade väggar och svart klinkergolv.

– Härliga öppna sällskapsytor med kök och vardagsrum i ett. Rikliga ljusinsläpp ges från de två stora och spröjsade fönstren i söder. Köket är stilrent designat med skåpinredning i vitt och maskiner i rostfritt utförande såsom kyl och frys, keramikhäll och varmluftsugn. Fläkt i vitt. Köket har generösa arbetsytor med bänkskivor i valnöt med infälld diskho och grått klinker på väggen ovan. Köket har plats för rejäl matsalsmöbel och öppnar mot det härliga vardagsrummet med plats för soff- och TV-möblering.

– Smart designat, platsbyggt och ljudisolerat sovrum med plats för säng upp till 140 cm. Sovrummet får ljusinsläpp från frostat fönster som är infällt i väggen samt från öppningen mot den övriga lägenheten.

Pris: 1 890 000 kr

Månadsavgift: 1 734 kr

Andel i föreningen: 2,17400 %

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns cykelförråd, tvättstuga och vindsförråd. Trevlig innergård med möblerbart trädeck och plats för trädgårdsmöbler.

Renoveringar: Under 1993 renoverades elstigar, V/A-stammar, ventilation i kök och badrum, trapphus, tak och fasad. Föreningen kommer täta och måla alla fönster utvändigt.

Lägenhetsnummer: 8:406

Hiss: Ja

Våning: 3

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gatan.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Bikupan 14 äger och förvaltar fastigheten Rödabergsgatan 8 och Torsgatan 68, som innefattar 27 bostadslägenheter (1.748 kvm lägenhetsyta), vilka samtliga upplåtes med bostadsrätt, samt 5 lokalhyresgäster (407 kvm lokalyta). Föreningen bildades 1992, är skattemässigt äkta och äger marken. Huset byggdes 1925 och är "grönmärkt" vad gäller exteriör och trapphus, d v s det anses ha stort kulturhistoriskt värde. Delat ägande är ok men juridisk person accepteras ej.

Föreningens ekonomi är mycket god. Per 2018-12-31 uppgick skulden till ca 8.500.000:-, vilket ger en belåningsgrad på 4.866:-/kvm. Omsättningstillgångarna (kassa, bank m.m.) uppgick till ca 1.100.000:- och årets resultat efter avskrivningar och finansiella poster blev + 189.000:-. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Överlåtelseavgift på 1.183:- erläggs av köparen. Pantsättningsavgift på 473:-/pant erläggs av pantsättaren.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1993: Byte av V/A-stammar och elstigar. Ventilation – därefter kanalrensning 2009. Fasad-, tak- och fönsterrenovering. Trapphusrenovering, innergården, hissarna och ny tvättstuga.
2010: Utvändig målning av fönster samt nya tätningslister. Ny fjärrvärmecentral inklusive expansionskärl och radiatorventiler.
2011: Översyn, lagning och målning av hela taket.
2014-2015: Renovering (ny plåt) av takfall mot Torsgatan och mot gården samt igensättning av samtliga takfönster.
2016: Delvis ny plåt mot gården i 8:an.
2018: Lagning av mur och staket, målning husgrund och fönsterrenovering.
2019: Målning husgrund Torsgatan 68 och renovering av tvättstuga (väggar och golv).

Föreningen följer en underhållsplan som upprättades 2018 och sträcker sig fram till 2022. Inget större underhåll är planerade de närmaste åren. Medel reserveras årligen för framtida underhåll av fastigheten.

Till lägenheten disponeras ett vindsförråd. I fastigheten finns en gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner (en större och en mindre), centrifug, torktumlare, torkrum samt mangel. Cykelrum som är beläget bredvid tvättstugan. Föreningen har en lugn, lummig och grön innergård med trädäck och sommarmöbler.

För mer information om föreningen, se http://bikupan14.bostadsratterna.se/

Förening: Brf Bikupan 14

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 27

Antal lokaler: 5

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem och Bredbandsbolaget.

Fantastiskt läge i idylliska Röda Bergen på Vasastans kanske vackraste gata. Nära till Vasastans restauranger och cafeér samt diverse service såsom livsmedelsbutiker, systembolag, banker, m.m. Goda kommunikationer med närhet till S:t Eriksplan och dess tunnelbana och innerstadsbussar.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.