Vasastan

Torsgatan 42 A, 4 tr

Drömlik 1920-tals tvåa i toppskick invid Vasaparken. Högt & fritt läge, perfekt ljus planlösning, vackra detaljer & trivsam atmosfär. Garage i huset.

Adress

Torsgatan 42 A, 4 tr

Rum

2

Slutpris

4 300 000 kr

Avgift

2 134 kr/mån

Boyta

41 kvmOm bostaden

Varmt välkommen till Torsgatan 42 och detta vackra hem, rikt på såväl känsla som funktion och med en atmosfär som slår det mesta. Perfekt läge strax invid Odenplan, Sankt Eriksplan och grönskande Vasaparken. Här bor du i eftersökta kvarter nära Rörstrandsgatan och Birkastan med mängder av populära caféer, restauranger och butiker.

Lägenheten har renoverats med stil och finess och den karaktäriseras av genomgående stilsäkra materialval, ljus färgsättning, vackra golv samt optimala förvarings- och funktionslösningar. Vackra 20-tals detaljer som spröjsade fönster bidrar till en hemtrevlig känsla. Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig för två personer.

Luftigt vardagsrum med stort fönster, utan insyn som ger rummet ett flödande ljus oavsett årstid och plats för både soffgrupp och matbord. Stilrent kök i öppen planlösning med all önskvärd maskinell utrustning. Här kan man med enkelhet bjuda hem många vänner för trevliga middagar. Underbart sovrum med plats för dubbelsäng, stort fönster och utmärkt förvaring. Sobert badrum som planerats in i minsta detalj och inretts i stilsäkert utförande.

Stabil och välskött förening som äger marken. Garage med 34 platser finns i fastigheten. I avgiften ingår värme, vatten, hushållsel, bredband och kabel-TV.

Välkommen på visning!

– Välkomnande hall där man direkt slås av lägenhetens trivsamma planlösning. Gott om plats för ytterkläder och skor.

– Vardagsrummet ligger i öppen planlösning med köket vilket skapar en hemtrevlig känsla. Stort fönster ger fint ljusinsläpp, trivsam takhöjd och golv i ek skänker behaglig karaktär. Generös yta med plats för soffa, matbord och övrig önskad möblering.

– Stilrent renoverat (2018) kök från HTH med full takhöjd för optimal förvaring och funktion. All önskvärd maskinell utrustning som spishäll, 4d ugn/micro, fläkt, integrerad kyl/frys, diskmaskin och kaffemaskin. Luftigt och lättarbetat kök som gör matlagningen till en social tillställning.

– Underbart sovrum med plats för dubbelsäng. Optimal förvaring i garderober. Fint ljusinsläpp genom stort fönster.

– Sobert helkaklat badrum renoverat 2018 i stilrena materialval. Golvvärme, takdusch, wc, handfat med kommod med spegel ovan samt spotlights i tak.

Pris: 3 795 000 kr

Månadsavgift: 2 134 kr
I månadsavgiften ingår värme, vatten, hushållsström, kabel-TV & bredband.

Andel i föreningen: 1,00321 %

EL: 200 kr/mån

Försäkring: 150 kr/mån

Total driftkostnad: 350 kr/mån

Byggnadstyp: Flerfamiljhus

Byggår: 1926

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 65 (1403)

Hiss: Ja

Våning: 4

Antal våningar: 5

Allmänt om föreningen: Brf Liljan bildades 1925 och består av 94 lägenheter med bostadsrätt och fem kontorslokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen är äkta och äger marken. I avgiften ingår värme, vatten, el, bredband från Telenors fibernät med en anslutning på 250 Mbit/s och kabel-tv från ComHem (digital-TV small).
Föreningen har god ekonomi med en belåningsgrad på ca 4.640:-/kvm och i dagsläget är inga avgiftsförändringar beslutade.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 1 182,50 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr. Lägenhetens yta är 40, 5 kvm enligt lägenhetsförteckningen.

Genomförda renoveringar:
1987 Byte av vatten och avloppsstammar i kök och badrum.
1987 Putsning av fasad.
1987 Byte av elstigare.
2010 Exploatering av vinden, hissar installerade.
2010-­2011 Byte undercentral.
2010-­2011 Stamspolning.
2012 Måla om alla trapphus och entréer samt förbättringsarbeten på fasad mot gata.
2015 Renovering av gästrum.
2016 Takarbeten.
2017 Renovering av tvättstugorna.
2017 Uppfräschning av soprum.
2018 Byte/renovering av fönster.
2018-2019 Stamspolning.
Pågående arbeten i huset är OVK-besiktning och energideklaration.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har två nyrenoverade tvättstugor, ett torkrum, cykelförvaring, källarförråd och ett grovsoprum. Föreningen har även en nyrenoverad övernattningslägenhet som kan hyras för 300 kr/natt. Där finns två sängar med eget badrum, kylskåp, mikrovågsugn och vattenkokare.
Ett barnvagnsstall finns i gången mellan uppgång C och D.
Alla boende har tillgång till ett källarförråd. Extra förråd finns att hyra för 250 kr/mån.
I fastigheten finns ett eget garage med 34 platser för bil- och mc-platser samt plats för elbilar, kostnad ca 1 800 kr/månad. I garaget finns även en enklare tvättplats. Det är i dagsläget kö till garageplatserna.
Trappstädningen sköts av en städfirma.
Föreningen har ett gemensamt el-avtal för samtliga lägenheter och lokaler. Kostnaden för detta är inkluderad i månadsavgiften till föreningen.

Föreningen har tre trevliga innergårdar.
Där finns loungemöbler, stolar, bord samt grillmöjlighet.

Förening: HSB Brf Liljan i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 94

Antal lokaler: 5

TV: I månadsavgiften ingår kabel-TV via Com Hem.

Internet: I månadsavgiften ingår bredband via Telenor (hastighet 250 Mbit/s).

Fantastiskt läge i Vasastan med direkt närhet till S:t Eriksplan och Rörstrandsgatan vilka erbjuder ett rikt utbud av både butiker, restauranger och caféer. Bra kommunikationer med bussar, flygbussar, tunnelbana och pendeltåg. Direkt närhet till både Vasaparken och Karlberg slotts grönska och trevliga strandpromenad utmed Karlbergskanalen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.