Vasastan

Torsgatan 42, 1 tr, uppgång 3.

Drömboende i härligt skick precis intill S:t Eriksplan. Alla fönster mot tyst innergård. Avgift inkl. el, bredband, kabel-tv, värme och vatten!

Adress

Torsgatan 42, 1 tr, uppgång 3.

Rum

2

Slutpris

3 770 000 kr

Avgift

1 981 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Möjlighet ges nu att förvärva en fantastisk fin lägenhet med eftersökt läge vid S:t Eriksplan och samtliga fönster mot föreningens innergård. Populär förening där ”allt” ingår i månadsavgiften d.v.s. hushållsel, värme, vatten, bredband och kabel-tv (basutbud). Föreningen har även 34 garageplatser som hyrs ut. Bostaden är i fint skick med charmen bevarad. Mörkbetsat trägolv, spröjsade fönster med djupa nischer, spegeldörrar samt generös takhöjd. Lägenheten är ytterst välplanerad där varje kvadratmeter utnyttjas på bästa sätt. Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Stilfullt och arbetsvänligt kök från Kvik utrustad med bl.a. diskmaskin och inbyggda högtalare. Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt plats för matbord för flera. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Hiss finns. Välkomna på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter.

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Stilfullt och funktionellt kök från Kvik renoverat 2012. Bra arbetsytor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med stor diskho, diskmaskin, spishäll, ugn, fläkt, kyl och frys. Inbyggda högtalare och spotlightbelysning .

– Härligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering och matbord för större sällskap. Spröjsat fönster med djupa nischer. Möjlighet för infrästa kablar till tv:n. Här finns även en rymlig inbyggd klädkammare.

– Sovrum med plats för säng och sängbord. Praktisk förvaring i överskåp. Spröjsat fönster med djupa nischer.

– Badrum utrustat med handdukstork, dusch, handfat och wc.

Pris: 3 195 000 kr

Månadsavgift: 1 981 kr

Andel i föreningen: 0,88283 %

Byggår: 1926

Lägenhetsnummer: 26 (3102)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 139 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Liljan bildades 1925 och består av 94 lägenheter med bostadsrätt och fem kontorslokaler upplåtna med hyresrätt. Föreningen är äkta och äger marken. I avgiften ingår värme, vatten, el, bredband från Telenors fibernät med en anslutning på 250 Mbit/s och kabel-tv från ComHem (digital-TV small).
Föreningen har god ekonomi med en belåningsgrad på ca 4.640:-/kvm och i dagsläget är inga avgiftsförändringar beslutade.
Föreningen tar ut en överlåtelseavgift av köparen om 1 182,50 kr samt en pantsättningsavgift om 473 kr. Lägenhetens yta är 40, 5 kvm enligt lägenhetsförteckningen.

Genomförda renoveringar:
1987 Byte av vatten och avloppsstammar i kök och badrum.
1987 Putsning av fasad.
1987 Byte av elstigare.
2010 Exploatering av vinden, hissar installerade.
2010-­2011 Byte undercentral.
2010-­2011 Stamspolning.
2012 Måla om alla trapphus och entréer samt förbättringsarbeten på fasad mot gata.
2015 Renovering av gästrum.
2016 Takarbeten.
2017 Renovering av tvättstugorna.
2017 Uppfräschning av soprum.
2018 Byte/renovering av fönster.
2018-2019 Stamspolning.
Pågående arbeten i huset är OVK-besiktning och energideklaration.

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har två nyrenoverade tvättstugor, ett torkrum, cykelförvaring, källarförråd och ett grovsoprum. Föreningen har även en nyrenoverad övernattningslägenhet som kan hyras för 300 kr/natt. Där finns två sängar med eget badrum, kylskåp, mikrovågsugn och vattenkokare.
Ett barnvagnsstall finns i gången mellan uppgång C och D.
Alla boende har tillgång till ett källarförråd. Extra förråd finns att hyra för 250 kr/mån.
I fastigheten finns ett eget garage med 34 platser för bil- och mc-platser samt plats för elbilar, kostnad ca 1 800 kr/månad. I garaget finns även en enklare tvättplats. Det är i dagsläget kö till garageplatserna.
Trappstädningen sköts av en städfirma.
Föreningen har ett gemensamt el-avtal för samtliga lägenheter och lokaler. Kostnaden för detta är inkluderad i månadsavgiften till föreningen.

Föreningen har tre trevliga innergårdar.
Där finns loungemöbler, stolar, bord samt grillmöjlighet.

Förening: HSB Brf Liljan i Stockholm

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 94

Antal lokaler: 5

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolaget. Ingår i månadsavgiften.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är 0 kr per månad (ingår i avgiften) och hemförsäkringen är cirka 100 kr per månad.

Lägenheten är i föreningens lägenhetsregistret registrerad som en 1 r.o.k. men disponeras i dagsläget som en 2 r.o.k.

Här på Torsgatan 42 bor man med ett förstklassigt läge i Vasastan, endast ett stenkast till Sankt Eriksplan, Rörstrandsgatan och Vasaparken! Allt man kan önska finns här i form av butiker, mataffärer, apotek, trevliga restauranger och barer, mängder av mysiga caféer och bagerier. Närheten till allt är slående då man kan promenera in till city (Centralen/Arlanda Express) och den angränsande stadsdelen Kungsholmen nås med ett par minuters promenad. För den som söker lugna och sköna andrum eller trivsamma promenad- och joggingstråk finns gröna parker i form av Tegnérlunden, Observatorielunden, Hagaparken, Karlbergskanalen och blomstrande Vasaparken – alla inom ett par minuters gångavstånd. Goda kommunikationer med t-banans gröna linje (Sankt Eriksplan), flertalet innerstadsbussar, pendeltåg vid Karlbergs station samt Flygbussarna vid Sankt Eriksplan.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före köpet. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.