Vasastan

Västmannagatan 24, 4 tr

Härligt sekelskifte med fantastisk takhöjd, vackra golv, generösa ljusinsläpp och snövita snickerier. Högt läge!

Adress

Västmannagatan 24, 4 tr

Rum

2

Slutpris

3 600 000 kr

Avgift

1 277 kr/mån

Boyta

40 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 40 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Högt till tak, generösa ljusinsläpp, fina golv och vackra snickerier. Högt läge, 4 tr. med hiss. Genomgående planlösning med välkomnande hall, utmärkt kök, snyggt badrum samt två rum i fil som idag används som sovrum och vardagsrum.

Läget är toppen invid Odenplan med suveräna kommunikationer och bekvämt promenadavstånd till det mesta. Trygg och klok förening med välskött fastighet och mycket god ekonomi. Kabel-TV och bredband ingår i den låga avgiften.

– Hall med plats för avhängning och skor samt förvaring. Säkerhetsdörr och framtagen tegelvägg.
– Snyggt badrum med helkaklade väggar och dusch, WC och handfat. Bra förvaringsmöjligheter i skåp och lådor. Klinker med golvvärme samt infälld belysning via spotlights.
– Utmärkt kök med gott om förvaring och bra arbetsytor. Köket är utrustat med kyl och frys, spis, varmluftsugn, fläkt och diskmaskin. Infällda spotlights.
– Två rum i fil som idag används som vardagsrum och sovrum.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 1 277 kr
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-TV samt bredband från Bredbandsbolaget.- Beräknad driftkostnad/månad ca: hushållsel 250:-, hemförsäkring: 100:-

Andel i föreningen: 2,21000 %

Byggår: 1898

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Tillgång till cykelförråd, grovsoprum och gemensam tvättstuga med två tvättmaskiner, torkskåp och elmangel.

Lägenhetsnummer: 11

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 4 av 4.

Energiförbrukning: 133 per kvm (Atemp) och år

Parkering/Bilplats: Boendeparkering på gata.

Allmänt om föreningen: Brf Facklan 10 är en äkta bostadsrättsförening. Föreningen bildades 1983. Föreningen har en synnerligen god ekonomi med endast 2 miljoner i långfristiga skulder. Föreningen upplåter sammanlagt 30 lägenheter med bostadsrätt och tre lokaler med hyresrätt. Fastigheten byggdes ursprungligen 1898 och har renoverats löpande bla genomfördes renovering, relining av samtliga stammar 1996 och nya elstigare installerades 1999. Nytt plåttak lades för cirka 10 år sedan i samband med att råvindsyta såldes och vindslägenheter byggdes samtidigt renoverades även båda hissarna. Fasaden renoverades 2014-2015, fönsterrenovering startar inom kort/pågår. Fastigheten har även ingång från Rådmansgatan 79. Inga beslutade avgiftsförändringar.

Förening: Brf Facklan 10

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem. Basutbud ingår i månadsavgiften.

Internet: Bredband. Leverantör: Bredbandsbolag, ingår i månadsavgiften.

Mycket attraktivt och eftertraktat läge som erbjuder ett bekvämt boende med både en lugn boendemiljö samt endast ett stenkast till ett stort utbud av butiker, populära restauranger, kaféer etc. Under det senaste året har det utvecklats till ett av Stockholms mest trendiga restaurangdistrikt, senast beskrivet som ”heta kvadraten runt Tegnérlunden” i DN. Förutom utbudet i de närmsta kvarteren och vid Odenplan når man med en kortare promenad S:t Eriksplan, Hötorget och Stureplan. För avkoppling i trevlig parkmiljö finns bl a Tegnérlunden och Observatorielunden precis intill och även den populära Vasaparken inom nära räckhåll. I Vasaparken kan man bl a äta på trevlig uteservering, spela fotboll på sommaren och åka skridskor på vintern. Kort promenad även till Kungsholmen via barnhusbron.

KOMMUNIKATIONER: Endast någon minuts promenad till ett stort utbud av SL-bussar och T-bana vid bl a Odenplan och på Rådmansgatan.

Beräknad driftkostnad/månad: Hushållsel: 250:-, Hemförsäkring: 150:-

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.