Vasastan

Västmannagatan 95, 2 ½ tr

Snyggt, rätt & stilrent i fulländad tvåa med stor härlig balkong i sydvästläge & ljuvlig sekelskifteskänsla i fastighet anno 1916. Endast 1.058:-/mån.

Adress

Västmannagatan 95, 2 ½ tr

Rum

2

Slutpris

4 500 000 kr

Avgift

1 058 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

I högt och rofyllt läge mot lugn innergård i vacker fastighet anno 1916, finns denna kvadratsmarta, maximalt yteffektiva och drömlika sekelskiftestvåa i toppskick. Den har ett bra ljusinsläpp och en stor möblerbar balkong i bästa sydvästläge med sol från ca 10-11-tiden och framåt. Balkongen ger ett härligt, extra ”uterum” om ca 5 m² med plats för loungemöbler, planteringar och den har fri utsikt över kringliggande och grönskande innergårdar.

Lägenheten har med stil och finess byggts om renoverats och karaktäriseras av stilren, minimalistisk design och smakfulla färg- samt materialval. Högt till tak, stora fina fönsterpartier med djupa nischer, vitbetsade plankgolv, höga golvsocklar, speglade skjutdörrar m.m. är detaljer som sätter trivsam prägel.

Planlösningen är optimerad, maximalt yteffektiv och tillgänglig två personer, väl motsvarande tvåor på både 40 och 45 kvm. En välkomnande hall med plats för ytterkläder och skor ansluter till öppna och härliga sällskapsytor med stilrent och komplett utrustat kök i vitt, vardagsrum och utgång till balkongen. Välplanerat och rofyllt sovrum med plats för dubbelsäng om 180 cm, stort fönsterparti och tre garderober som inretts med bra hyllförvaring och klädhängning. Fräscht helkaklat badrum (renoverat i samband med föreningens stambyte 2009) med dusch, handfat och WC.

Detta är en sann sekelskiftesdröm, mer rätt och snyggt blir det inte!

Välkommen till Västmannagatan 95 och detta eftertraktade läge i Vasastan med allt man kan tänkas önska från både grönska och stadsliv på gångavstånd. Det är ett restaurangtätt område, du har stor ICA-butik i kvarteret intill, Hagaparken och Brunnsviken en kort promenad bort med härliga promenadstråk längs vattnet. Kommunikationerna är utmärkta vid både S:t Eriksplan och Odenplan, nya Citybanan har precis öppnat vid Vanadisplan och dessutom tar du dig snabbt ut på E 4:ans södra och norra utfarter.

Pris: 3 895 000 kr

Månadsavgift: 1 058 kr
I avgiften ingår vatten och värme, kabel-TV (Grundutbud från ComHem) och bredband (Bredbandsbolaget). Avgiften betalas kvartalsvis i förskott. Övriga driftskostnader per månad: Hushållsel ca 200-300:-. Hemförsäkring ca 100-150:-.

Andel i föreningen: 3,34700 %

Byggår: 1916-1917

Uppvärmning: Fjärrvärme

Fönster: 2-glasfönster

Lägenhetsnummer: 00018 (1205)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 2,5 av 5.

Energiförbrukning: 140 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Brf Vårt Hem nr 4 äger och förvaltar fastigheten (Smedjan 7) på Västmannagatan 95. Byggnaden uppfördes 1916-1917 i vacker sekelskiftesstil, arkitet var Axel Wetterberg, och den totala ytan är enligt taxeringsbeskedet 1.460 kvm, varav 1.303 kvm utgör lägenhetsyta fördelade på 20 st bostadsrätter och 157 kvm lokalyta fördelade på 2 st hyreslokaler. Dessutom hyrs en del av källaren samt taket ut för mobilmaster. Föreningen beskattas såsom en äkta förening och marken om total tomtyta på 512 kvm innehas med äganderätt. Juridisk person accepteras ej som förvärvare, men samägande mellan makar, sambor och barn/föräldrar är ok där minsta ägarandel skall vara 10 %.

Fastigheten var ursprungligen en bostadsförening (bildad 1916), men omregistrerades till bostadsrättsförening 1995-07-21.

Gjorda renoveringar i fastigheten:

Under 2009 genomfördes en rad större fastighetsförbättringar; alla husets rökkanaler tätades, gårdsfasaden renoverades, taket målades och nya balkonger kom på plats till husets norra och västra lägenheter. Hösten 2010 fräschades även gården upp med ny markbeläggning, nytt cykelställ och regnskydd. Under början av 2015 har även trapphuset fått sig en uppfräschning och de flesta lägenheter har installerat säkerhetsdörrar. 2016 gjordes OVK, trapphusrenovering och spolning av samtliga V/A-stammar. 2017 drogs fiber in via Bredbandsbolaget. 2018 genomfördes fönsterrenovering i hela fastigheten, nya maskiner i tvättstugan installerades och byte av kallvattenledningar samt på- och avstängningsventiler gjordes. 2019 avslutades ombyggnad av en takterrass, partiellt stambyte i samband med badrumsrenovering i lägenhet 1101, åtgärd av en vattenskada i källaren pga brusten färskvattenledning i gatan, byte av högtrycksventil i fjärrvärmeanläggningen och sotning samt brandskyddskontroll genomfördes.

För övriga renoveringar utförda i fastigheten, se bifogad pdf-fil "Fastighetsförbättringar – Vårt hem nr 4".

Planerade/beslutade renoveringar:
Taket ska målas och taksäkerheten förbättras. I övrigt inga planerade renoveringar.

Ekonomin i föreningen är mycket god och man anser sig stå väl rustade för framtiden med ett gott kassaflöde och låg skuldsättning. Föreningens totala skuldsättning uppgick per 2019-12-31 till ca 5,5 mkr, vilket ger en belåningsgrad på 4.334:-/kvm samt ca 650 tkr i kassan. Årets resultat efter finansiella poster blev + 170.000:-.

Inga avgiftsförändringar planeras/finns beslutade (avstämt med ordföranden 2020-05-18). Man har en strävan om att hålla medlemsavgifterna låga och ha en trevlig fastighet där alla tar ett gemensamt ansvar.

Till lägenheten disponeras två rymliga förråd, ett i källaren och ett på vinden. För medlemmarna finns en gemensam tvättstuga utrustad med två tvättmaskiner, två torktumlare och torkskåp. Det finns förråd, ett enklare hobbyrum och en trevlig innergård med växtlighet, trädgårdsmöbler och plats för grillning och cykelparkering under tak.

Förening: Brf Vårt Hem nr 4

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 20

Antal lokaler: 2

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Fiber via Bredbandsbolaget. Internet kan även fås via TV-uttaget (Com Hem) och telefonjacket (Telia).

Sammanställning: Via stora dubbla glasdörrar nås rymlig balkong i bästa sydvästläge med sol hela dagen (från ca 10-11-tiden) och utsikt över fina innergårdar.

Attraktivt och mycket eftersökt läge i trivsamma Vasastadskvarter med större delen av bebyggelsen från 1910- och 1920-talen. Här bor du mitt i stadsdelen endast ett par kvarter från Odenplan med stort utbud av restauranger, barer, bra mataffärer samt flertalet cafeér. Bekvämt promenadstånd till city. Utmärkta kommunikationer i form av T-bana (Odenplan alternativt S:t Eriksplan), flygbussen och flertalet innerstadsbussar samt den nyöppnade citybanan med nedgång på i korsning av Dalagatan/Vanadisvägen. Med kort promenad nås matbutikerna Coop Vanadisvägen, Hemköp Hagastaden eller ICA.

Härliga Hagaparken nås enkelt och Vasaparken med cafeér, minigolf och fotbollsplan/isbana är endast ett stenkast bort. Även närhet till Brunnsviken där du kan hyra båtplats.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.