Vasastan

Dalagatan 86 E

Underbart 1910-tal med trevlig planlösning och ytor i toppskick!

Adress

Dalagatan 86 E

Rum

2

Slutpris

2 440 000 kr

Avgift

2 160 kr/mån

Boyta

39 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän lägenhet om 39 ljusa och välplanerade kvm med högt till tak, bevarade fina originaldetaljer och generösa ljusinsläpp. Ljust och trivsamt vardagsrum med plats för såväl soffa som matplats för 4-6 personer, stilrent kök, sovrum med plats för dubbelsäng samt ett fräscht badrum med tvättmaskin.

Mycket bra förvaringsmöjligheter gör att denna lägenhet passar perfekt för såväl singel som par! Här bor du tyst och lugnt med närhet till allt det underbara Stockholm har att erbjuda alldeles runt knuten. Varmt välkomna!

– Välkomnande hall med plats för avhängning samt god förvaring i platsbyggd garderobsdel. Hela lägenheten har genomgående fina golv och vita väggar.

– Ljust och lättmöblerat vardagsrum med gott om plats för såväl soffa som matplats för 4-6 personer. Stort spröjsat fönster med djupa nischer ger ett härligt ljus.

– Trivsamt sovrum med plats för dubbelsäng. I anslutning finns en rymlig klädkammare.

– Stilrent kök, renoverat 2009, med vita köksluckor och mörkt kakel ovan arbetsytor i snygg kombination. Köket är utrustat med kyl/frys, integrerad diskmaskin, inbyggnadsugn, spishäll samt ovansittande spisfläkt.

– Fräscht och rymligt badrum, som renoverades i samband med stambytet 2008, med mörkt klinker på golv. Utrustat med golvvärme och tvättmaskin.

Pris: 2 340 000 kr

Månadsavgift: 2 160 kr

Andel i föreningen: 0,55420 %

Byggår: 1919

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett källarförråd. Tre moderna och välutrustad tvättstugor samt en grovtvättstuga finns i föreningen. Vädringsbalkonger finns i trapphusen. En trevlig och parkliknade innergård som under sommarmånaderna är möblerad med tillhörande grill som medlemmarna kan boka. Cykelrum finns vid uppgång A + H.

Renoveringar: – Renovering av samtliga fönster 2003. – Byggnation av 14 bostadslägenheter i tidigare använt vindsutrymme 2003-2005. I samband därmed bl a installation av ny värmepanna och undercentral för vatten och värme, samt omläggning eller ommålning av takplåt. – Renovering av samtliga vädringsbalkonger 2004. – Trapphusrenovering innefattande målning, vissa snickeriarbeten samt byte av trapphusarmatur 2005. – Obligatorisk ventilationskontroll 2006. – Radonmätning och energideklaration 2008. – Stambyte 2008-2012

Lägenhetsnummer: 140

Hiss: Ja

Antal våningar: 4

Parkering/Bilplats: Boendeparkering tillämpas där tillstånd kan sökas hos Gatu- och fastighetskontoret på telefon 08 – 508 263 00 eller via internet www.stockholm.se/trafikkontoret

Allmänt om föreningen: Brf Smedjan 11 registrerades 1999-05-18 och förvärvade fastigenheten år 2001. Fastigheten som uppfördes mellan 1916-1917 består av 175 bostadslägenheter (7.596 kvm), varav 9 är återstående hyresrätter, fördelade på åtta trapphus (Dalagatan 86 A-H). 5 lokaler (284 kvm), varav en lokal används som föreningslokal. Fastigheten upplåts med tomträtt (nuvarande avtal gäller till 2022-12-31). Föreningen godkänner delat ägande, men inte juridisk person som förvärvare. Mer information finns på www.smedjan11.se

Föreningens ekonomi är mycket god och skuldsättningen är låg. Per 2019-12-31 uppgick belåningsgraden till 3.270:-/kvm. Föreningen har bra intäkter från sina lokaler och hyresgäster. Dessutom är de 9 st återstående hyresrätterna en stor dold tillgång för framtiden. Inga avgiftsförändringar planeras eller finns beslutade.

Genomförda renoveringar i fastigheten:
1994 – Ommålning av fasaden.
2003 – Renovering av samtliga fönster.
2003-2005 – Byggnation av 14 bostadslägenheter i tidigare använt vindsutrymme. I samband därmed bl a installation av ny värmepanna och undercentral för vatten och värme, samt omläggning eller ommålning av takplåt.
2004 – Renovering av samtliga vädringsbalkonger.
2005 – Trapphusrenovering innefattande målning, vissa snickeriarbeten samt byte av trapphusarmatur.
2005 – Stämmobeslut om byte av samtliga V/A-stammar. Stambyte har därefter utförts 2005, 2006, 2007 och 2010-2011. Arbetet är nu slutfört. Föregående stambyte skedde 1967.
2006 – Obligatorisk ventilationskontroll.
2008 – Radonmätning och energideklaration.
2015 – Byte och renovering av tvättmaskiner och torktumlare. Justering av fjärrvärme och komplettering med tilläggsisolering på värmecentralen.
2016 – Fönstermålning.
2017 – OVK, målning av entrédörrar, montering av taksäkerhet, renovering av skorstenar samt lagning och målning av takplåt.
2018 – Mindre fasadarbeten, målning av samtliga balkongräcken på gemensamma balkonger, energideklaration utförd och installation av rörelsedetektorer för belysning i samtliga trapphus.
2019 – Målning av fönster och dörrar på lokalerna ut mot Dalagatan och renovering/ombyggnation av källarlokal till uthyrningsbar kontors-/lagerlokal.
2020 – Ventilationsrengöring i samtliga lägenheter och lokaler samt målnings- och renoveringsarbeten i soprummet.

Inga övriga större renoveringar planeras eller finns beslutade.

Till lägenheten disponeras ett källarförråd. I föreningen finns tre st tvättstugor i portar B, D och F. I varje trappuppgång finns gemensamma trapphusbalkonger. Soprum och två cykelförråd finns. Trevlig och grönskande innergård med utemöbler och grill.

Förening: Brf Smedjan 11.

Organisationsform/Typ: Bostadsrättsförening

Antal lägenheter: 175

Antal lokaler: 3

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Möjlighet till bredband via Com Hem.

Lägenheten är belägen i ett mycket attraktivt läge nära Odenplan med sitt stora utbud av affärer, restauranger, barer, caféer och all annan tänkbar service. Bra kommunikationsmöjligheter med bussar och tunnelbana. Nära Vasaparkens lummiga grönska samt Hagaparkens utbud av motion och rekreation samt strövområden längs Brunnsvikens stränder.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten.
Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.