Vasastan

Roslagsgatan 29, ½ tr mot innergård

VISNING INSTÄLLD PÅ SÄLJARENS BEGÄRAN, LÄGENHETEN ÄR SÅLD.

Adress

Roslagsgatan 29, ½ tr mot innergård

Rum

2

Slutpris

2 350 000 kr

Avgift

2 318 kr/mån

Boyta

38 kvmOm bostaden

Välkommen till trevliga Roslagsgatan och de mysiga kvarteren Sibirien, detta suveräna innerstadsläge med promenadavstånd till det mesta! Här lever du mellan citypulsen kring Stureplan och strövområdena i Hagaparken samt kring Brunnsviken.

I mysigt och lugnt läge mot fin och grönskande innergård finns denna nyrenoverade och suveräna hörnlägenhet i toppskick, smakfullt ombyggd och designad under 2012 till en perfekt ”mini-2:a”. Stora fönsterpartier i två väderstreck, sober färgsättning och bevarade 30-talsdetaljer bidrar till lägenhetens särskilt hemtrevliga karaktär och känsla. Här finns ett platsbyggt kök i stilren, stram design med genuin ”bistro-känsla”. Här finns skåp i dubbla rader till tak med cremefärgade luckor och handtag i original som tagits hand om och bevarats från tidigare serveringsskåp. Bänkskivor och diskbänk i rostfritt samt väggar som kaklats i vitt ändå upp till tak. Vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel och god förvaring i klädkammare. Hall med plats att sätta hängare för ytterkläder. Smart sovrumsdel med plats för säng om 120-140 cm och förvaring i garderob. Fräscht kaklat badrum med dusch och förberett för tvättmaskin.

OBS! Föreningen har fattat stämmobeslut om balkongbyggnation mot innergården. För denna lägenhet skulle det innebära möjligheten att bygga en altandörr och en uteplats motsvarande storleken av en balkong. Balkongentreprenör Fästeb har lämnat byggnatsritningar och anbudsofferter.

– Platsbyggt kök i stilren, stram design med genuin ”bistro-känsla”. Här finns skåp i dubbla rader till tak med cremefärgade luckor och handtag i original som tagits hand om och bevarats från tidigare serveringsskåp. Bänkskivor och diskbänk i rostfritt samt väggar som kaklats i vitt ändå upp till tak. Gasspis, fläkt i rostfritt och integrerad kyl och frys ”side by side”. Mysig matplats för 2-4 personer invid fönster mot innergården.

– Härligt vardagsrum med plats för soffa och TV-möbel. Fiskbensparkett och väggar i sober kulör. Stort tre-delat fönsterparti mot innergården ger bra ljusinsläpp. God förvaring i klädkammare.

– Hall med plats att sätta hängare för ytterkläder.

– I anslutning till hallen finns en smart sovrumsdel med plats för säng om 120-140 cm. Sovrummet har ett fönster för ljusinsläpp mot vardagsrummet. Förvaring i garderob. Fiskbensparkett och vitmålade väggar.

– Fräscht helkaklat badrum med duschplats, WC, handdukstork och handfat på kommod med skåp- och draglådor. Förberett för tvättmaskin.

Pris: 2 250 000 kr

Månadsavgift: 2 318 kr

Andel i föreningen: 1,60996 %

Byggår: 1936

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Det finns ett vinds- och ett källarförråd som tillhör lägenheten. I gårdshuset finns en fräsch tvättstuga med fyra tvättmaskiner, två torktumlare, ett torkskåp och ett tillhörande torkrum. Medlemmarna disponerar en trivsam och grönskande innergård med trädgårdsmöbler, buskar, träd, blommor och en fontän. Man har även tillgång till en solterrass på taket.

Renoveringar: Byte av V/A-stammar och elstigare 1998. Fasadrenovering 1997. Målning av trapphus och installation av nya ytterdörrar 1997. Renovering av pisk- och kungsbalkonger samt takterrass 2011. Delar av fasaden mot gatan 2011. Föreningen har ett stämmobeslut för byggnation av balkonger mot gården. För denna lägenhet innebär det möjligheten att installera en altandörr ut mot gården. Offerter från balkongentreprenör Fästeb har tagits in. Se bifogad anbudsoffert.

Lägenhetsnummer: 4 (1005)

Hiss: Ja

Våningsplan: Våningsplan 0,5 av 5.

Allmänt om föreningen: Bostadsrättsföreningen Roslagsgatan 29 förvärvade fastigheten i juni 2009. Föreningen består av 63 lägevnheter, varav 56 upplåts med bostadsrätt och 7 upplåts med hyresrätt, samt 6 lokaler. Dessa återstående hyresrätter utgör en stor dold tillgång. Föreningen har beslutat om att höja avgifterna med 5 % fr o m 1/1 2013, vilket ger en avgift om 2.318:- för denna lägenhet.

Förening: Brf Roslagsgatan 29

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: ComHem.

Sammanställning: Föreningen har fattat stämmobeslut om balkongbyggnation mot innergården. För denna lägenhet skulle det innebära möjligheten att bygga en altandörr och en uteplats motsvarande storleken av en balkong. Balkongentreprenör Fästeb har lämnat byggnatsritningar och anbudsofferter.

Utmärkt läge i Vasastan i de populära kvarteren Sibirien. Sibirien är känt för mysiga gator och närhet till all tänkbar och nödvändig service såsom restauranger, caféer, butiker, mataffärer m.m. Man bor ostört men har bara ca 10 minuters gångavstånd till Stureplan och Stockholms City samt ströv- och naturomådena kring Brunnsviken och Hagaparken. Kommunikationerna är goda med flertalet innerstadsbussar, T-bana Tekniska Högskolan och Roslagsbanan. På någon minut nås E 4:ans norra och södra avfarter samt även E 18. I området finns ett flertal dagis samt skolor.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt.

Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.

Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.