Vasastan

Torsgatan 69, 3 tr

Perfekt planerad 20-talspärla i hörnan Torsgatan/Rödabergsgatan. Genomgående planlösning, trägolv och spröjsat fönster med djupa nischer.

Adress

Torsgatan 69, 3 tr

Rum

2

Slutpris

3 450 000 kr

Avgift

1 690 kr/mån

Boyta

37 kvmOm bostaden

Välkommen till denna underbara lägenhet belägen i fastighet från 1913, i hörnan Torsgatan/Rödabergsgatan. Lägenheten är i fint skick med charmen bevarad. Trägolv, stort fönster med djupa nischer samt generös takhöjd. Lägenheten är ytterst välplanerad med stort sällskapsvänligt vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt plats för större matbord. Nyrenoverat (2017) kök med bl.a. diskmaskin. Bra arbetsyta med bänkskiva i carraramarmor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Avdelat sovrum med plats för 1,40 meter bred säng och fönster mot innergården. Stilfullt badrum samt bra förvaringsutrymmen med flera garderober och skåp i hallen. Dessutom finns både vinds- och källarförråd. Den genomgående planlöningen ger hela bostaden ljus och rymd. Denna lägenhet passar såväl singeln som paret. Föreningen har en gemensam innergård samt även gemensamma balkonger i trapphuset mellan våningsplanen för medlemmarna att njuta av. Hiss finns. Fantastiskt läge intill Vasastans kanske vackraste kvarter – Röda Bergen! Här finner Ni även nya Hagastaden runt hörnet med bl.a. Hemköp och flera träningsanläggningar. Röda Bergen är beläget lugnt och fridfullt, men inte långt ifrån pulsen vid S:t Eriksplan samt Odenplan. Med gångavstånd nås allt från Vasastans rika utbud av trevliga restauranger, mysiga caféer, bagerier, butiker, affärer m.m. till nödvändig service såsom banker, mataffärer och de utmärkta kommunikationerna i form av tunnelbana, flertalet innerstadsbussar, flygbussen samt pendeltåg. Det är även kort avstånd till rekreations- och naturområdena kring Vasaparken, Hagaparken, Brunnsviken samt Karlbergskanalen. Varmt välkommen på visning!

– Trevlig entré med bra avhängningsmöjligheter. Flera praktiska platsbyggda garderober och skåp samt en skolåda.

– Underbart vardagsrum med gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Vackert fönster med djupa nischer och trägolv.

– Väldisponerat och stilfullt arbetskök med skjutdörr som sovrumsdelen. Köket är utrustat med diskmaskin, gasspis/ugn från Bertazzoni, fläkt från La Germania samt kyl/frys. Bra arbetsyta med bänkskiva i carrarramarmor och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt.

– Avdelat sovrum (tidigare matplats) med plats för säng samt fönster mot innergården. Skjutdörr mot köket.

– Väldisponerat badrum utrustat med dusch, handfat, skåp och wc. Spotlightbelysning.

Pris: 3 500 000 kr

Månadsavgift: 1 690 kr

Andel i föreningen: 1,84800 %

Byggår: 1925

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 00027 (1303)

Hiss: Ja

Energiförbrukning: 123 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns 1 vindsförråd samt 1 källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare och torkskåp, soprum, cykelrum, barnvagnsrum och innergård.

Bostadsrättsföreningen Eken nr 8 förvärvade fastigheten 1925 och består av 35 lägenheter med bostadsrätt samt 1 lokal med hyresrätt. Lägenhetsyta enligt årsredovisning 2016 är 1894 kvm och 101 kvm utgör lokalyta. Föreningen var en bostadsförening fram till 1994 och därefter en bostadsrättsförening. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och juridisk person accepteras inte som köpare. Föreningen vill att förvärvaren ska bosätta sig permanent i bostadsrätten, samt att föreningen har ett informations/välkomstmöte med köparen innan medlemskapet beviljas. Föreningens äger marken. Föreningen har ett kollektivt elavtal och individuell förbrukning faktureras varje medlem kvartalsvis på månadsavgiften. Föreningen planerar att måla yttertaket 2017/2018 samt renovering av fasader mot gatan 2018. Mer information finns i bifogad årsredovisning 2016 samt på föreningens hemsida www.eken8.se

Utfört underhåll:
1993 – Stambyte.
2002 – Installation av ny fjärrvärmeanläggning. Spolning av stammar.
2009 – Dränering av innergård. Utvändig målning av samtliga fönster. Renovering av fönster.
2010 – Byte el och belysning källare.
2012/2013 – Radonmätning.
2012/2011 – Byte el och belysning vind.
2012 – Byte av torkskåp och torktumlare. Byte av stamventiler. Målning av nedre fasad.
2012/2010 – Målning källare.
2013 – Rensning av stuprännor och byte av utkastare på Torsgatan. Byte av koddosor i entréer.
2014 – Målning av ytterdörrar. Målning av hiss på Torsgatan. Målning av tvättstuga.
2015 – Fiberinstallation/bredband.
2016 – Nya lampor i trapphusen. Ny toalettstol i källaren. Rensning av vind.

Fastigheten är K-märkt (Grön märkning enligt Stadsmuseet). Enligt Plan- och bygglagen får en byggnad som är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt inte förvanskas. Grön klassning innebär också ett högt kulturhistoriskt värde och betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Kortfattat innebär grönklassificering att inga ingrepp i byggnaden får göras som ur kulturhistorisk synvinkel är ovarsamma, negativa för stadsbilden eller som förvanskar kulturhistoriska värden. Det innebär bland annat att inga förändringar får göras på fasaden, såsom bygge av balkonger.
Med hänvisning till ovanstående samt husets ålder godkänns inte flytt av kök, badrum, ledningar och dylikt. Föreningen är mån om att bevara husets historiska charm och tidstypiska stil, i form av bevarande av dörrar, skjutdörrar, snickerier, golv, öppna spisar, ventilation och planlösningar.

Förening: Brf Eken nr 8

TV: Basutbud kabel-tv (analogt) från Com Hem ingår i avgiften.

Internet: Bredband från Ownit ingår i avgiften. Bredbandsuttag finns även via Com Hem men ingår inte i avgiften.

Boarea 37 kvm enligt säljarens tidigare mätbevis SS 21054:2009 utfärdat 2016-08-23, enligt bostadsrättsföreningens info är boarean 32,2 kvm.

Information om budgivning och undersökningsplikt:
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se. Enligt lag råder fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris. Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan kontraktskrivning. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats sedan aktuell uppmätning utfördes. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan köpet.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.