Vasastan

Teknologgatan 7, över gård

Suveränt boende i fastighet från 1882. Mycket attraktiv adress. Generös takhöjd och stora fönster. Snabbt tillträde är möjligt!

Adress

Teknologgatan 7, över gård

Rum

2

Slutpris

3 265 000 kr

Avgift

1 800 kr/mån

Boyta

36 kvmOm bostaden

På mycket eftersökt adress i Vasastan finns denna ytterst yteffektiva lägenhet i fastighet från 1882. Bostaden är belägen på entréplan i gårdshuset med samtliga fönster mot den trivsamma innergården. Trägolv samt två stora fönster med djupa nischer samt ytterligare ett charmigt fönster i köket. Lägenheten är mycket välplanerad med sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet. Väldisponerat och funktionellt kök med bland annat diskmaskin. Sovrum med överfönster mot köket och plats för 1.40 meter bred säng. Den generösa takhöjden ger hela bostaden en härlig rymd. Det har tidigare funnits, ett nu utgånget, bygglov för altandörrar ut mot innergården. Snabbt tillträde är möjligt. Varmt välkomna på visning!

– Sällskapsvänlig öppen planlösning mellan köket och vardagsrummet, perfekt för sociala tillställningar! Gott om plats för önskad möblering samt matbord för flera. Stort fönster med speglar och djupa nischer. I vardagsrummet finns även garderober och skåp. Trägolv.

– Med två mindre trappsteg upp från vardagsrummet nås köket. Välplanerat och funktionellt arbetskök med bra arbetsyta och goda förvaringsutrymmen med köksluckor i vitt. Köket är utrustat med diskmaskin, spishäll, kombinerad ugn/mikrovågsugn samt kyl/frys. Stort fönster med djupa nischer samt charmigt mindre fönster. Trägolv.

– Avdelat sovrum med överfönster mot köket. Plats för 1.40 meter bred säng samt sängbord. Trägolv.

– Stambytt badrum utrustat med dusch, handdukstork, handfat och wc.

Pris: 2 700 000 kr

Månadsavgift: 1 800 kr

Andel i föreningen: 1,98000 %

Byggår: 1882

Uppvärmning: Fjärrvärme

Lägenhetsnummer: 17-1001

Hiss: Nej

Energiförbrukning: 124 per kvm (Atemp) och år

Allmänt om föreningen: Det finns ett källarförråd. Det finns en gemensam tvättstuga utrustad med 2 tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp och mangel, en trevlig gemensam innergård med sommarmöblering och cykelställ.

Brf bildades år 1897 (tidigare bostadsförening) och består av 31 bostadsrättslägenheter plus 2 nya lägenheter som byggs på vinden (planerad inflytt juni-2016). Föreningen är en äkta bostadsrättsförening och accepterar inte juridisk person som köpare. Delat ägande är ok (förälder/barn). Överlåtelse- och pantsättningsavgift betalas av köparen. Mer information finns i bifogad årsredovisning samt på föreningens hemsida http://brfhoppetastraea.hemochfastighet.se

Planerade renoveringar:
– Ombyggnad av vind höger gårdshus till två mindre lägenheter om 34 kvm samt 42 kvm, inflyttning 2016-06-01. En brandtrappa kommer att byggas till vindsvåningarna omedelbart till vänster om ingången till gårdshuset (höger).
– Införande av bergvärme med kompl. i form av befintlig fjärrvärme. Syfte att halvera värmekostnaden = Nedlagt/försäkringsskada.
– Komplettering med en balkong i höger gårdshus under 2016.
– Gårdsgrupp bildas för att förnya/förändra gårdslayout.
– Renovering av gatufasad enl underhållsplan under 2016.

Utförda renoveringar:
2014 Ommålning sophus, renovering entrédörrar gathus.
2013 Renovering av samtliga fönster, insättning av energiglas. Ommålning av samtliga 4 trappuppgångar inkl infräsning av elledningar och ny armatur.
2011 Uppförande av 19 balkonger mot innergård.
2010 Ommålning av tvättstuga, ny tvättmaskin, torktumlare samt torkskåp.
2007 Ny fjärrvärmecentral.
2005 Stambyte samtliga V/A-stammar i kök och bad. Renovering av samtliga badrum. Nytt fläktstyrt ventilationssystem.

Förening: Brf Hoppet Astraea

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband. Leverantör: Com Hem.

Säljaren har lämnat uppgift om att driftskostnaderna i form av hushållsel är ca 200:-/mån och hemförsäkring är ca 125:-/mån.

Information om accepterat pris, budgivning och undersökningsplikt:
Denna bostadsrätt förmedlas med ett accepterat pris. ”Accepterat pris” innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på en nivå som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som även ligger inom ramen för mäklarens värdering av bostaden. Även om ett accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.
Vi tillämpar så kallad öppen budgivning och som budgivare godkänner du att vi efter avslutad affär, i enlighet med den nya fastighetsmäklarlagen, får lämna ut ditt namn, bud och kontaktuppgifter till säljaren och till den som förvärvat bostadsrätten. Vi redovisar samtliga bud och slutpriser på vår hemsida, www.brspec.se.
Uppgifterna i objektbeskrivningen härrör huvudsakligen från säljaren och kontrolleras av fastighetsmäklaren endast om omständigheterna ger anledning till detta. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden samt bostadsrättsföreningen ordentligt innan köpet. Uppgift angående bo-/biarean är baserad på säljarens uppgifter samt kontrollerad med föreningen. Denna area kan av olika skäl vara felaktig och regler för uppmätning kan ha ändrats. Den köpare som anser arean vara av betydelse för köpet bör därför vidta en uppmätning före kontraktskrivningen. Planritningen är baserad på en skiss och avvikelser kan förekomma. Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion. Köparen är införstådd med att det i fall en eller flera alternativa planlösningar presenteras/diskuteras/distribuerats i samband med försäljningen är denna endast att betrakta som en idéskiss, d.v.s. den är på intet sätt sanktionerad hos aktuell bostadsrättsförening eller rent byggnadstekniskt och kan således ej ses som genomförbara utan köparens egna undersökning om dess möjlighet. Detta även om föreslagen planlösning redan existerar i annan lägenhet i fastigheten. Se gärna vårt bifogade infoblad gällande säljarens upplysningsplikt och köparens undersökningsplikt. Vi rekommenderar även dig som köpare att alltid kontakta någon i bostadsrättsföreningens styrelse innan kontraktskrivningen.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.