Vasastan

Kungstensgatan 53, 1 tr

Underbart sekelskifte med stor balkong, vackra furugolv, härlig takhöjd med stuckatur, generösa ljusinsläpp och snövita snickerier. Drömläge!

Adress

Kungstensgatan 53, 1 tr

Rum

2

Slutpris

4 035 000 kr

Avgift

1 963 kr/mån

Boyta

34 kvmOm bostaden

Välkommen till en suverän sekelskiftespärla om 34 ljusa och välplanerade kvm i mycket bra skick. Rymlig balkong med eftermiddagssol och plats för möblemang. Balkongen och samtliga fönster vetter mot föreningens fina och lugna innergård. Sekelskiftesdetaljerna är på plats såsom högt till tak med stuckaturer, stora fönster med djupa nischer, furutiljor och vackra snickerier och spegeldörrar. Perfekt planlösning med välkomnande hall, öppet kök, lättmöblerat vardagsrum, sovrum med plats för rejäl säng och ett fräscht badrum.

Fantastiskt läge invid Tegnérlunden. Trygg och klok förening med stabil ekonomi och välskött fastighet.

– Välkomnande hall med furugolv och suverän förvaring i stor garderobsvägg med skjutdörrar. Infälld belysning via spotlights.
– Öppet och stilrent kök från Kvik (2013) med gott om skåp och bra arbetsytor. Induktionshäll och kombinerad ugn/micro från Siemens, diskmaskin från Electrolux samt designfläkt från Elica. Kyl och frys.
– Den öppna planlösningen mot köket ger en stor sällskapsyta i det lättmöblerade vardagsrummet. Vackra furugolv och två stora fönster.
– Sovrum med smart förvaring, plats för rejäl säng och dubbla dörrar till balkongen. Infälld belysning via spotlights.
– Helkaklat badrum med handfat, WC och dusch. Klinker med golvvärme.

Lägenheten renoverades genomgående 2013. Badrummet renoverades 2002 i samband med stambytet.

Pris: 2 975 000 kr

Månadsavgift: 1 963 kr
I avgiften ingår värme, vatten och Kabel-TV. Det tillkommer en obligatorisk avgift om 100 kr/månad för bredband. Beräknad driftkostnad/månad; hushållsström: 200 kr, hemförsäkring; 150 kr.

Andel i föreningen: 3,04000 %

Byggår: 1884

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övriga byggnader/utrymmen: Till lägenheten hör ett rymligt förråd i källaren om ca 6 kvm. Tvättstuga på innegården med 2 maskiner, 2 tumlare och ett torkskåp. Fin gemensam innergård med planteringar, utemöbler och grill.

Lägenhetsnummer: 16 (1101)

Hiss: Nej

Våningsplan: Våningsplan 1 av 4.

Allmänt om föreningen: Förningen består av 23 bostadsrätter samt en lokal som upplåtes med hyresrätt. Utförda renoveringar;
2002 Nya balkonger, omläggning av tak, nyinstallation av hiss, elstambyte, inredning av vind (2 lgh), V/A stambyte.
2005 Omputsning av fasad samt byte av värmeväxlare.
2015 Reparation av terrasser och målning av yttertak.
Kommande underhåll; Fönsterrenovering (2017) samt fasadrenovering (2018).

Förening: Vanadis

TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem.

Internet: Bredband via fiber.

Sammanställning: Rymlig balkong mot innergården med plats för bord och stolar. Eftermiddagssol.

Drömläge i anrika och klassiska 1800-tals kvarter vid Tegnérlunden, Observatorielunden och nära det nyrenoverade Norra Bantorget. Närhet till det bästa av såväl Vasastan som city har att erbjuda inom bekvämt gångavstånd. I kvarter som kryllar av mysiga caféer, kaffebarer och restauranger finner du även paradgator som Odengatan, Drottninggatan och Sveavägen runt knuten, med övrigt utbud av affärer och butiker. Efter en kort promenad bort når du nya Odenplan, Hötorget och Stureplan. Goda kommunikationer i form av tunnelbana (Rådmansgatan och Odenplan), inom kort pendeltåg via citybanan på Odenplan och ett flertal innerstadsbussar. Centralstationen och T-centralen når du på endast 5-10 minuter.

Vill du prata med oss?

Fyll i information nedan så hör vi av oss snarast möjligt!

Få de senaste slutpriserna

Vi skickar dig uppdateringar om hur försäljningar har gått.